ZAHA HADID: Εντυπωσιακές κατοικίες

Περιπλανηθείτε στις εντυπωσιακές κατοικίες του μουσείου One Thousand του Zaha Hadid.

Μια ματιά στα διαμερίσματα στον μοναδικό κατοικημένο ουρανοξύστη του τέως αρχιτέκτονα στο δυτικό ημισφαίριο.

Η παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Zaha Hadid απεβίωσε τον Μάρτιο του 2016, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε μάρτυρες της επίδρασής του σήμερα. Ένα παράδειγμα είναι το One Thousand Museum , ο μοναδικός οικιστικός ουρανοξύστης του Hadid στο δυτικό ημισφαίριο. Στο Μαϊάμι βρίσκονται τα πολυτελή διαμερίσματα μέσα στην εντυπωσιακή σύγχρονη δομή κοστίζουν μεταξύ 6 και 24 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρατηρείστε παρακάτω επιλεγμένες κατοικίες.

B & B ITALIA

Η B & B Italia είναι γνωστή για τη συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες σχεδιαστές και ο Zaha Hadid δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Hadid συνεργάστηκε μία φορά με την εταιρεία για να σχεδιάσει τον καναπέ του Moon System, οπότε δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο αρχιτέκτονας στράφηκε στην επωνυμία επίπλων όταν ήρθε η ώρα να επιπλώσουν τους κοινόχρηστους χώρους του One Thousand Museum αλλά και αυτή τνη κατοικία. Αυτός ο χώρος αντλεί έμπνευση από το εξωτερικό του κτιρίου και προβάλλει την ομορφιά ενός ανοιχτού σχεδίου. Η B & B Italia εργάστηκε για να διαχειριστεί τους χώρους σε όλη την κατοικία, είτε επιλέγοντας ένα χαλί κάτω από την τραπεζαρία είτε ένα μπουφέ που βρίσκεται πίσω από τον καναπέ. Αλλά το καλύτερο μέρος; Κάθε περιοχή προσφέρει εκπληκτική θέα.

 

ARTEFACTO

Το Artefacto, ένα βραζιλιάνικο brand επίπλων σπιτιού, συνεργάστηκε με την αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Debora Aguiar σε αυτή τη μοναδική κατοικία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων υπνοδωματίων, πέντε μπάνια και ενός μικρότερου μπάνιου. Ο εκλεπτυσμένος χώρος αποπνέει ένα καλοκαιρινό παραμύθι στην παραλία και το χαρακτηρίζει απόλυτα!! Από τις απαλές αποχρώσεις έως τις ανακυκλωμένες ξύλινες προσθέσεις και τις φυσικές ίνες.

 

ROCHE BOBOIS

Για αυτή τη μονάδα τεσσάρων υπνοδωματίων, ο εσωτερικός σχεδιαστής Yerickson Nagy της γαλλικής μάρκας Roche Bobois επιδιώκει να δημιουργήσει μια αίσθηση ισορροπίας σε ένα μοναδικό χώρο. Μαζί με τα ουδέτερα, η μπλε και πράσινη παλέτα φέρνει στο μυαλό το γύρω τοπίο. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επίδραση των εξωτερικών απόψεων με τα σχήματα της πρόσοψης του Zaha.

 

MORADA

Η Morada-Haute Furniture Boutique εξέτασε τον ωκεανό όταν εγκατέστησε αισθητικά για δύο κατοικίες στο κτίριο. Ο πρώτος είναι ένας κομψός χώρος που αποδεικνύει τον αντίκτυπο του Hadid στον ορίζοντα του Μαϊάμι. Ένα όμορφο μείγμα φυσικών και αρχιτεκτονικών σχημάτων γεμίζει το χώρο, και οι πλούσιες αποχρώσεις του μπλε, των πράσινων και των υφή μαύρων προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον. Τα ελαφρά ξύλα και τα μέταλλα ενισχύουν την πολυτελή εμφάνιση.

Μια δεύτερη κατοικία Morada σχεδιάστηκε γύρω από ένα θέμα “Tropical Future Lovers” και αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του Μαϊάμι. Η μοναδική προσέγγιση της αρχιτεκτονικής του Hadid – είπε κάποτε ότι “πρέπει να συμβάλει στην πρόοδο της κοινωνίας και τελικά στην ατομική και συλλογική μας ευημερία” – πήγε εδώ. Η κατοικία παρουσιάζει επίσης την εκτίμηση του Hadid για σχέδια με καμπύλες. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, όπως σταθμούς ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου.