Πολυθρόνες Κυρίτσης

Steampunk σαλόνι

Επιστροφή σε ένα εναλλακτικό μέλλον, που δημιούργησε το συλλογικό ασυνείδητο του 19ου αιώνα για να μετατρέψει το σαλόνι μας σε ένα παιδικό όνειρο, γεμάτο ευρέσεις και ευφάνταστα αντικείμενα.
Φανταστικές μηχανές, βιομηχανικό στυλ, γρανάζια, εφευρέσεις, ρολόγια, αυτοματισμοί και επιστημονική φαντασία, είναι μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της steampunk διακόσμησης.

Εικόνες από ένα εναλλακτικό παρελθόν και μέλλον, όπως το οραματίστηκαν οι άνθρωποι του 19ου αιώνα, με ρίζες στη Βικτοριανή εποχή, για την Γηραιά Ήπειρο και την Άγρια Δύση για την Αμερικανική, όπου ο ατμός είναι η μόνη κινητήρια δύναμη σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη γνωστή εμφάνιση του όρου ήταν το 1987, αν και αναδρομικά αναφέρεται σε πολλά έργα επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκαν ακόμα και από το 1950 ή το 1960.
Το Steampunk είναι ένα υποείδος της επιστημονικής φαντασίας που ενσωματώνει την τεχνολογία και την αισθητική του 19ου αιώνα εμπνευσμένη από την βιομηχανία ατμοκίνητων μηχανών. Αν και λογοτεχνικές ρίζες του μερικές φορές σχετίζονται με το cyberpunk, το steampunk έχει οριστεί ως η εναλλακτική όψη της βρετανικής βικτοριανής εποχής του 19ου αιώνα και της Αμερικανικής “Άγριας Δύσης”, σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, κατά το οποίο η δύναμη του ατμού παραμένει δεδομένη. Ως εκ τούτου, το Steampunk μπορεί να περιγραφεί ως νεο-βικτοριανό.
Κατά συνέπεια, αυτό το στυλ διακόσμησης περιέχει πολλά βικτωριανά στοιχεία διακόσμησης, συνδυασμένα με φουτουριστικές λεπτομέρειες και vintage βιομηχανικά αντικείμενα, με το ρομαντικό Γοτθικό στοιχείο να ολοκληρώνει μία πραγματικά ξεχωριστή αντίληψη έκφρασης μέσα στο χώρο.
Βασίζεται επίσης πολύ στις μεγάλες κλίμακες κάποιων αντικειμένων ώστε να δείχνουν εξωπραγματικά, όπως ένα φωτιστικό ή ένα παλιό ρολόι εποχής με εκτεθειμένο τον μηχανισμό του.
Vintage αντικείμενα όπως, μία υδρόγειος, παλιές μεταλλικές ή ξύλινες ρόδες, παλιά βιβλία και αγαλματίδια θα δημιουργήσουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενός τέτοιου χώρου.

Τα χρώματα που πλαισιώνουν αρμονικά αυτό το στυλ διακόσμησης είναι, το λευκό το μπεζ και το σκούρο καφέ, ενώ το φωτεινό μπλε και το πορτοκαλί είναι δύο αποχρώσεις που μπορεί να αναδείξουν μοναδικά το συγκεκριμένο ύφος.

Σίδερο, ξύλο και λίγες υφές, είναι το μυστικό για ένα άψογο steampunk αποτέλεσμα

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *