Color Blocking -Συνδυασμός χρωμάτων σε μικρούς χώρους

Τα μικρά διαμερίσματα προσφέρουν ένα σπιτικό καταφύγιο και την αίσθηση της ζεστασιάς από τον έξω κόσμο – αλλά και λιγότερο χώρο για διακοσμητική αυτο-έκφραση. Η βασική αρχή του color blocking είναι να συνδυάζεις σε ένα σύνολο διαφορετικά χρώματα κι αποχρώσεις.

Τα υπνοδωμάτια, τα σαλόνια, τα μπάνια και οι κουζίνες δεν έχουν την πολυτέλεια του χώρου για να αναδείξουν τα φωτιστικά, τα χαρακτηριστικά και την επένδυση. Παρακάτω υπάρχουν πρωτοποριακές καινοτομίες στο σχεδιασμό. Ο έξυπνος χρωματισμός, οι πινελιές και οι χώροι μικτής χρήσης είναι ο ήρωας σε αυτά τα διαμερίσματα (ή/και ξενοδοχεία). Κομψοί αποθηκευτικοί χώροι κρύβονται πίσω από μεγάλα art deco κομμάτια για να προσδώσουν εύρος σε περιορισμένο χώρο. Αυτοί οι μικροί χώροι, που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη, δεν εστιάζουν σε τετραγωνικά μέτρα για να εμπνευστούν- αλλά η εφευρετικότητα και το παιχνίδι των χρωμάτων είναι ο πυλώνας.

Αυτό το μικρό διαμέρισμα στο Κίεβο είναι ένας τέλειος εκκινητής. Ανοίγοντας την πόρτα σε έναν τολμηρό τοίχο μουστάρδας, η ταπετσαρία κομφετί χαιρετά το δάπεδο από ανοιχτό τικ. Ένα κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για δύο μαύρα φώτα που κρέμονται προσφέρει υποσχέσεις στον μεγαλύτερο χώρο.

Αυτό το μικρό διαμέρισμα στο Κίεβο είναι η τέλεια εκκίνηση. Ανοίγοντας την πόρτα σε έναν τολμηρό κίτρινο-πορτοκαλί τοίχο, η κομφετί ταπετσαρία (ωστόσο καθόλου έντονη) χαιρετά το λευκό δάπεδο. Ένα κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος είναι τα δύο μαύρα φωτιστικά που κρέμονται προσφέροντας υποσχέσεις για μεγαλύτερο χώρο.

MariiaMovchansmallapartmentyellowwall

Περπατώντας πέρα ​​από τον κομφετί, ο μεγαλύτερος τοίχος δηλώνει χώριτικότητα, μέσω της ικανότητας να κρατάει σε όλο το εύρος του ένα ανοιχτό χρώμα. Τέσσερις πίνακες συμμετρικά τοποθετώντας τους σχηματίζοντας ένα κάθετο ορθογώνιο προσθέτουν μια αρτ ντεκό αίσθηση, η οποία επιβεβαιώνεται από τα ψηφιδωτά πλακάκια της δεκαετίας του 70 που σχηματίζουν ένα δαχτυλίδι γύρω από την κουζίνα. Οι απαλές αποχρώσεις δένουν μαζί τους χώρους της κουζίνας και του σαλονιού, οι οποίοι βρίσκονται σε πιο ήπιους τόνους για να αφήσουν το κιτρινοπορτοκαλί να δράσει σαν ήρωας.

MariiaMovchansmallapartmentarchitecturaldringing

Από την άλλη πλευρά του διαδρόμου, τα μεγάλα λευκά ντουλάπια λειτουργούν ως τοίχος, αλλά παρέχουν επίσης αποθηκευτικό χώρο. Ένας μικρός χώρος καθιστικού προσφέρει διάφορες λειτουργείες σε μια οπτικά ελκυστική διάταξη τρίπτυχου.

MariiaMovchansmallapartmentwhiteteakdoors

2|

Μια μινιμαλιστική κρεβατοκάμαρα προσφέρει ανάπαυλα από το αρ ντεκό θέμα, ενώ παραπέμπει απαλά σε αυτό. Συγκεκριμένα, το δάπεδο,  τα φωτιστικά, τα κομοδίνα δίπλα από το κρεβάτι αλλά και τα ράφια με κουτί στο ίδιο χρώμα δίνουν την εντύπωση ομαδοποιημένης αποθήκευσης.

MariiaMovchansmallapartmentgreycurtainΜια μινιμαλιστική κρεβατοκάμαρα προσφέρει ανάπαυλα από το αρ ντεκό θέμα, ενώ παραπέμπει απαλά σε αυτό. Στεγασμένα δάπεδα από τικ με καμένο πορτοκάλι και φωτιστικά τικ σημαίνουν και στις δύο πλευρές του μεγάλου κρεβατιού, ενώ ράφια με κουτί στο ίδιο χρώμα προσφέρουν αποθήκευση και ένα σημείο διαφοράς.

Δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του χώρου με συρόμενες πόρτες με ψηλές οροφές, οι μακριές λευκές ρόμαν κουρτίνες αφήνουν φως, ενώ το γραφείο έξω προσθέτει χώρο στο δωμάτιο. Τα μακριά ξύλινα γραφεία μελέτης αξιοποιούν στο έπακρο έναν επιμήκη χώρο, με μαύρα φωτιστικά τοίχου και μπλοκ τέχνης που συνεχίζουν το θέμα του σαλονιού.

MariiaMovchansmallapartmentsidebedangle

MariiaMovchansmallapartmentyellowcabinet

3|

Ένα ξενοδοχείο μπορεί να έχει την ίδια άνετη αίσθηση, με μια ελαφρώς λιγότερο προσωπική πινελιά. Αυτή η ιδέα για το φοιτητικό ξενοδοχείο Coordinat στην Τουρκία χρησιμοποιεί μπλοκ χρωμάτων με λαδί και κίτρινο δίνοντας έμφαση στο φόντο λευκών τοίχων και ανοιχτού ξύλου. Οι μοκέτες με μοτίβα που ενσωματώνουν πιο σιωπηλές αποχρώσεις του δάσους και του ανθρακί υποστηρίζουν τις μεταβάσεις και προσφέρουν αντίθεση με τις ανταύγειες από μαύρο και λαδί.

Ένα ξενοδοχείο μπορεί να έχει την ίδια άνετη αίσθηση, με μια ελαφρώς λιγότερο προσωπική πινελιά. Αυτή η ιδέα για το φοιτητικό ξενοδοχείο Coordinat στην Τουρκία χρησιμοποιεί μπλοκάρισμα χρωμάτων με ηλιέλαιο με παρόμοια σκιά λουλουδιών για να προσθέσει ταλέντο σε φόντο λευκών τοίχων και ανοιχτού ξύλου.

AnnaFedyukinasmallapartententdrawing υπνοδωμάτιαAnnaFedyukinasmallapartmentplywood bedroom

Ένα ξενοδοχείο μπορεί να έχει την ίδια άνετη αίσθηση, με μια ελαφρώς λιγότερο προσωπική πινελιά. Αυτή η ιδέα για το φοιτητικό ξενοδοχείο Coordinat στην Τουρκία χρησιμοποιεί μπλοκάρισμα χρωμάτων με ηλιέλαιο με παρόμοια σκιά λουλουδιών για να προσθέσει ταλέντο σε φόντο λευκών τοίχων και ανοιχτού ξύλου.

Οι γκρίζοι τοίχοι από σχιστόλιθο προσφέρουν μια καθαρή επιφάνεια για τον ηλιέλαιο και τις δασικές αποχρώσεις να λάμπουν ξανά, ενώ το πολύχρωμο μοτίβο συνεχίζεται μέσω διακριτικών πλακιδίων. Η ενσωματωμένη λεπτομέρεια της κηρήθρας αραιώνει την επίδραση της κύριας παλέτας χρωμάτων στο μικρό χώρο.AnnaFedyukinasmallapartmentarchitecturalplan

Οι τοίχοι του γκρι (ανθρακί) στο μπάνιο προσφέρουν μια καθαρή επιφάνεια για να λάμψει ξανά το κίτρινο και οι δασικές αποχρώσεις, ενώ το πολύχρωμο μοτίβο συνεχίζεται μέσω διακριτικών πλακιδίων. Η ενσωματωμένη λεπτομέρεια της κηρήθρας αραιώνει την επίδραση της κύριας παλέτας χρωμάτων στο μικρό χώρο.

4|

Μια παρόμοια νεωτεριστική εμφάνιση διαπιστώνουμε στο Rivne της Ουκρανίας, όπου φαίνεται να έχει προστεθεί ευρυχωρία σε ένα μικρό διαμέρισμα. Απαλές αποχρώσεις από ανοιχτόχρωμο ξύλο, ανοιχτό γκρι αλλά και πιο σκούρο προσθέτουν λεπτομέρειες χωρίς να χάνουν χώρο στο βαρύ… Εναλλακτικά επίπεδα ραφιών στην κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο προσθέτουν ένα σημείο εστίασης παρέχοντας ταυτόχρονα και αποθηκευτικό χώρο.

Μέσα από την κουζίνα και τους χώρους καθιστικού, οι λεπτομέρειες με μοτίβο εμφανίζονται. Οι πάγκοι από ανοιχτόχρωμο ξύλο και οι πάγκοι με κάρβουνο γειώνουν το χώρο, ενώ τα διάτρητα φώτα και τα σκαμπό με λεπτή ενσύρματη σύνδεση παρέχουν ένα ευπρόσδεκτο ζεύγος με αφηρημένα έργα τέχνης και ψηφιδωτά, προσθέτοντας γευστικές πτυχές στον κύριο χώρο των επισκεπτών.

IvanHaiovychsmallapartmentsidekitchenangle

Μέσα από την κουζίνα και τους λοιπούς χώρους, οι λεπτομέρειες των μοτίβων εμφανίζονται. Οι πάγκοι από ανοιχτόχρωμο ξύλο και οι μαύροι πάγκοι εξισορροπούν το χώρο, ενώ τα διάτρητα φώτα και τα σκαμπό με τα λεπτά πόδια παρέχουν ένα ευπρόσδεκτο συνδυασμό με αφηρημένα έργα τέχνης και ψηφιδωτά, προσθέτοντας γευστικές πτυχές στον κύριο χώρο των επισκεπτών.

Μια παρόμοια νεωτεριστική εμφάνιση στο Rivne της Ουκρανίας, βοήθησε να προσθέσει ευρυχωρία σε ένα μικρό διαμέρισμα. Απαλές αποχρώσεις από ανοιχτόχρωμο ξύλο, ανοιχτό γκρι και πιο σκούρο κάρβουνο γείωσης προσθέτουν λεπτομέρειες χωρίς να χάνουν χώρο στο κεφάλι. Εναλλακτικά επίπεδα ραφιών στην κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο προσθέτουν μια εστίαση στο σχεδιασμό παρέχοντας αποθήκευση.

5|

Μια σοφίτα 49 τετραγωνικών μέτρων στο Κίεβο του Ιβάν Γιάνακοφ ( http://yunakovdesign.com ) χρησιμοποιεί επίσης έντονες & διαφορετικές αποχρώσεις για να δημιουργήσει αρμονία σε άνετους χώρους. Η υψηλή οροφή, τα φωτιστικά, η επένδυση του τοίχου από τούβλα και το ξύλο έχουν δώσει την ευκαιρία για επένδυση σε ψηλές μπαλκονόπορτες, οι οποίες τεντώνονται οριζόντια από γκρι αλουμίνια. Ένας τυρκουάζ καναπές, δύο μπλε σουέτ καρέκλες προσφέρουν καθίσματα κοιτόντας όλα προς την τηλεόραση.

Μια σοφίτα 49 τετραγωνικών μέτρων στο Κίεβο του Ιβάν Γιάνακοφ (http://yunakovdesign.com) χρησιμοποιεί επίσης αποχρώσεις για να δημιουργήσει αρμονία σε άνετους χώρους. Υψηλής οροφής φωτιστικά από τούβλα και επένδυση από ξύλο παρέχουν το ύψος για πόρτες με μακριά επένδυση, οι οποίες τεντώνονται οριζόντια από παγκάκια παρόμοιου σχήματος. Ένας τυρκουάζ καναπές με ηλεκτρικά μονό καθίσματα μπλε σουέτ προσφέρει καθίσματα για να βλέπουν φωτισμό μπιχλιμπιδιών, το μοναδικό στρογγυλό φωτιστικό στο δωμάτιο.

IvanYunakovsmallapartmentbrickfacade

Στα δεξιά, οι λευκοί τοίχοι προσφέρουν ανάπαυλα για ντουλάπες και ράφια, τα οποία προσφέρουν σταγόνες χρώματος ενάντια στην απλότητά του. Μια σκάλα από χυτοσίδηρο κρατά ένα πλαίσιο και αφήνει την ομιλία, την προτομή και τις λεπτομέρειες ζωγραφικής να μιλήσουν.

Στα δεξιά, οι λευκοί τοίχοι προσφέρουν ανάπαυλα για ντουλάπες και ράφια, τα οποία διαθέτουν σταγόνες χρώματος ενάντια στην απλότητά του. Μια σιδερένια σκάλα κρατά ένα πλαίσιο και αφήνει την προτομή και τις λεπτομέρειες της τέχνης να μιλήσουν.

IvanYunakovsmallapartmentupperloft

Η πρόσοψη από τούβλα συνεχίζεται στο κυρίως υπνοδωμάτιο, όπου παίζουν πιο ζεστές αποχρώσεις. Ένα μπεζ κάλυμμα με τερακότα και ελαφρά μαξιλάρια είναι ένα σιωπηλό μέρος για να ξεκουραστεί το κεφάλι κάποιου, δίπλα σε ένα μωσαϊκό φως που δένεται στην πλακάκια της κουζίνας και τη σιδερένια σκάλα.

Η επένδυση από τούβλα συνεχίζεται στο κυρίως υπνοδωμάτιο, όπου παίζουν πιο ζεστές αποχρώσεις. Ένα μπεζ κάλυμμα με τερακότα και ελαφρά μαξιλάρια είναι ένα ήσυχο μέρος για να ξεκουραστεί κάποιος, δίπλα σε ένα φωτιστικό με σχέδιο μωσαϊκό – που δένει με τα πλακάκια της κουζίνας και τη σιδερένια σκάλα.