Brave Ground – Το χρώμα της χρονιάς 2021 από την Dulux

Τι περίμενε ο κόσμος για το χρώμα της χρονιάς της Dulux; Ένα φωτεινό τόνο; Έναν αναζωογονητικό τόνο; Έναν τόνο που θα αναζωογονήσει τους τοίχους και τα ανήσυχα μυαλά..μετά το περισσότερο από ταραχώδες έτος που έχουμε υπομείνει ομόφωνα; Μια απόχρωση σε αντίθεση με την ανακοίνωση χρώματος του Dulux για το 2020, Tranquil Dawn – μια απόχρωση που αισθάνθηκε ζωντανή αλλά καταπραϋντική με το Classic Blue της Pantone;

Όχι όμως, γιατί οι ειδικοί στο Dulux έχουν παρουσιάσει ένα χρώμα που είναι ήσυχο, ήρεμο και απλό για να ικανοποιήσει τους λάτρεις του ουδέτερου καθιστικού  και να ταράξει λίγο την βάση του υπνοδωματίου από το σκούρο γκρι-καφέ χρώμα.

Οι σκέψεις των ειδικών στα χρώματα στρέφονται σε ουδέτερα δωμάτια με διαφορά!

Κάνουμε μια γρήγορη ανάλυση χρώματος στο πρόσφατα ανακοινωμένο «Brave Ground» – για τα κίνητρα πίσω από την απόχρωση έως τον τρόπο χρήσης του.

Το χρώμα της χρονιάς 2021 από την Dulux είναι το Brave Ground – ένα ζεστό, φυσικό ουδέτερο που μας συνδέει με τα απλά πράγματα. Το Brave Ground, φέρνει μια ενισχυτική, ισορροπημένη αίσθηση σε κάθε δωμάτιο και είναι μια ευέλικτη απόχρωση που επιτρέπει σε άλλα χρώματα να λάμπουν.

 

Taupe Dining Room | Dulux Colour of the Year | Brave Ground | Read more in The Luxurist at LuxDeco.com

Φωτογραφία από Dulux

Κάθε χρόνο, η βιομηχανία των εσωτερικών χώρων περιμένει, να ακούσει τι θα δηλώσουν ως χρώμα της χρονιάς (και μόνο για το επόμενο έτος) οι δύο κατ’ εξοχήν αυθεντίες στο θέμα των χρωμάτων παγκοσμίως . Η ανακοίνωση της Pantone έρχεται αργότερα, συνήθως τον Δεκέμβριο, ενώ η Dulux προχωρά πρώτηγια να ανακοινώσει τη μοναδική απόχρωση που αισθάνεται ενθυλακωμένη και συμπάσχει με τη διάθεση πολλών.

Για το 2021, αντί να επιλέξει ένα χρώμα που είναι χαρούμενο και θετικό (όπως πολλοί υποθέτουν ότι θα ενεργήσει ως φάρος, ένα σημάδι ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές), η Dulux έχει κρατήσει τα πράγματα σιωπηλά και πολύ ουδέτερα . Καθησυχαστικό, λέει η εταιρεία Dulux, μελαγχολικά και καφέ, λένε οι κριτικοί.

Το Brave Ground είναι ένα ζεστό ουδέτερο χρώμα. Είναι μια παραλλαγή του καφέ, με γκρι στις αποχρώσεις του, αλλά και μια υπόδειξη κόκκινου χρώματος, κάτι που το βοηθά να ξεσηκώνει τη γραμμή μεταξύ μιας σύγχρονης απόχρωσης και μιας πιο παραδοσιακής, ώστε να μπορεί να είναι άνετα σε μια πληθώρα οικιακών πλαισίων. Ο καθησυχασμός, η εξισορρόπηση και η ενίσχυση είναι αυτό που υπόσχεται η Dulux ότι το Brave Ground θα προσφέρει σε ένα δωμάτιο, καθώς και μια αίσθηση ηρεμίας εν μέσω αναταράξεων και ευελιξίας μεταξύ άλλων αποχρώσεων, δημιουργώντας μια παλέτα που αφορά την ευκολία και την κομψότητα.

Taupe Καθιστικό | Χρώμα Dulux της Χρονιάς | Γενναίο έδαφος | Διαβάστε περισσότερα στο The Luxurist στο LuxDeco.com

Φωτογραφία από Dulux

Πώς αποφασίζεται το χρώμα της χρονιάς από την Dulux?

Οι σχεδιαστές, οι συγγραφείς και οι στοχαστές, οι καλλιτέχνες, οι αναλυτές και οι αρχιτέκτονες συμβάλλουν στην απόφαση που η Dulux καταλήγει κάθε χρόνο θεωρώντας το ως το καθοριστικό, μοναδικό χρώμα του για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Φέτος, οι προβλέψεις τάσεων και οι ειδικοί χρωμάτων από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στο AkzoNobel Global Aesthetic Center για να καταλήξουν στο χρωματικό τους συμπέρασμα, γνωστό ως Brave Ground.

«Ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας, οι προτεραιότητες πολλών ανθρώπων αλλάζουν σημαντικά για να επικεντρωθούν πολύ περισσότερο στην ευημερία τους», εξήγησε η δημιουργική διευθύντρια του Dulux UK Marianne Shillingford στο περιοδικό Dezeen. «Αυτή είναι η μητρική γη των χρωμάτων. Είναι οργανικό, οικείο και ευέλικτο. Είναι επίσης αξιόπιστο και υποστηρίζει όλα τα άλλα χρώματα στο φάσμα. ”

Γραφείο Taupe | Χρώμα Dulux της Χρονιάς | Γενναίο έδαφος | Διαβάστε περισσότερα στο The Luxurist στο LuxDeco.com

Φωτογραφία από Dulux

Ο Heleen van Gen, επικεφαλής του Παγκόσμιου Αισθητικού Κέντρου της AkzoNobel στις Κάτω Χώρες προσθέτει: «Ο προηγούμενος χρόνος έδειξε πώς ζούμε και εργαζόμαστε εντελώς μεταμορφωμένοι. Έχουμε περάσει τις πιο αβέβαιες στιγμές, οπότε είναι κατανοητό ότι βλέπουμε καθησυχαστικούς, φυσικούς τόνους να επιστρέφουν, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν την ηρεμία και το καταφύγιο που χρειάζονται οι άνθρωποι ».

Και το ερώτημα φυσικά στα χείλη όλων ήταν ότι το χρώμα καθορίστηκε από την πανδημία; Στην οποία η απάντηση της εταιρείας ήταν μία: όχι! Το χρώμα επιλέχθηκε πριν από το COVID-19 και δεν άλλαξε την πορεία του, εκπληκτικά. “Παρά το COVID-19, η πορεία του μέλλοντός μας παραμένει η ίδια”, συνέχισε η Marianne. “Η διάθεση της στιγμής είναι να έχουμε θάρρος – το θάρρος να αλλάξουμε.”

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το Brave Ground στο σπίτι σας;

Είτε είστε ουδέτερος εραστής είτε όχι, υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη ευκολία στο Brave Ground, που ταιριάζει απολύτως σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι. Συνδυάζεται όμορφα σε χώρους που βλέπουν υψηλή κίνηση και υψηλή ενέργεια – μια ουδέτερη κουζίνα είναι ένας τρόπος για να επιβραδύνετε ελαφρώς το ρυθμό, να ηρεμήσετε το χάος και να το βοηθήσετε να διοχετεύσει μια ατμόσφαιρα στο χώρο διαβίωσης .

Όσον αφορά το τι να το συνδυάσετε, ωστόσο, σκεφτείτε τα σκούρα καφε-γκρι ντουλάπια κουζίνας σε αμμώδεις, ωχρούς τοίχους που περιβάλλουν την τραπεζαρία του δωματίου. Ο πλούτος του χρώματος υποδηλώνει μια διαφορετική ζώνη, μια που είναι αμέσως ζεστή και φιλόξενη για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν δειπνήσουν μαζί.

Taupe Bedroom | Dulux Colour of the Year | Brave Ground | Read more in The Luxurist at LuxDeco.com

Η ιδέα του ουδέτερου υπνοδωματίου που προσφέρει η Dulux είναι να απελευθερώσει την ενεργητική πλευρά του Brave Ground συνδυάζοντάς την με δυνατά ροζ και δυναμικά κόκκινα. Το αποκαλούν «εκφραστική» παλέτα τους και αποτελείται από χρώματα όπως το Berry Pop, το Lost Coral και το Terracotta Army. Αντίθετα με αυτές τις αποχρώσεις, ο καφέ τόνος του Brave Ground έρχεται στο προσκήνιο για να δημιουργήσει μια διαστατική ουδέτερη κρεβατοκάμαρα που είναι πλούσια και γήινη, αλλά εξίσου πικάντικη και παιχνιδιάρικη.

Ένα άλλο μέρος του σπιτιού που ταιριάζει ιδιαίτερα στο Brave Ground είναι το γραφείο στο σπίτι. Είναι ένα σταθερό χρώμα που προάγει την ηρεμία του μυαλού και τη σαφήνεια της σκέψης όταν αναμιγνύεται με άλλα ουδέτερα, καθώς και ξύλινους και μεταλλικούς τόνους από βελανιδιά, παλαιομένο χαλκό και μαύρο ματ.

Και τέλος στο σαλόνι για άλλη μια φορά, η Dulux δείχνει πόσο ουδέτερες ιδέες μπορεί να μην είναι και τόσο ουδέτερες.

συνθέσεις σαλονιού Κυρίτσης

«Όταν χρησιμοποιούμε αυτό το χρώμα στους τοίχους του σπιτιού, θα διαπιστώσουμε ότι το βράδυ είναι αρκετά σκοτεινό, αλλά το πρωί βλέπουμε νότες ροζ να περνούν», είπε η κρυμμένη βρύση της Μαριάν του Brave Ground. Δηλαδή, ακόμα κι αν χρησιμοποιούσατε το Brave Ground στο σαλόνι, δε θα αισθανόσασταν τίποτα εκτός από μονοδιάστατο.

Διαφορετικά, η Dulux προτείνει ότι μια συνεργασία με το γαλάζιο είναι ένας αγώνας που γίνεται στον παράδεισο όπου τα νερά θα νιώθουν γαλήνια και έτοιμα για μία ομαλή ιστιοπλοΐα – κάτι που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε εδώ και τώρα.