κρεβατοκάμαρες Κυρίτσης

Η ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας

Ένα από τα πιο χρηστικά έπιπλα ενός σπιτιού, είναι η ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, η οποία φιλοξενεί πολλές φορές, εκτός από τα ρούχα και τα παπούτσια μας, λευκά είδη, πετσέτες, παπλώματα, ακόμη και αντικείμενα που μπορεί να μην χρησιμοποιούμε ποια και που ωστόσο δεν θέλουμε να πετάξουμε.
Η αισθητική και το design της ντουλάπας είναι κάτι στο οποίο συνήθως δεν δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές, το αποτέλεσμα είναι κάτι συνηθισμένο και βαρετό που στερεί από το χώρο της κρεβατοκάμαρας την εικόνα που θα μπορούσε να έχει.
Το ξεχωριστό και το απρόσμενο στον σχεδιασμό, είτε μίας ανοιγόμενης, είτε μίας συρόμενης ντουλάπας, μπορεί να αναδείξει με έναν μοναδικό τρόπο την διακόσμηση και τις επιλογές που έχουμε κάνει στον υπόλοιπο χώρο της κρεβατοκάμαρας.
Πραγματικά, αν το ψάξουμε λίγο, θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει όριο στη φαντασία των δημιουργών, οι οποίοι παρουσιάζουν τόσο ιδιαίτερες προτάσεις, που θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμε πολλά.
Η λέξη κλειδί είναι «design» και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, για να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα, που όχι μόνο θα αναδεικνύει την κρεβατοκάμαρά μας, αλλά θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες μας.
Ξύλο, μπαμπού, γυαλί, καθρέφτης, ριζόχαρτο, μέταλλο και τόσα άλλα υλικά, μπορούν να δημιουργήσουν μοντέρνα, κλασσικά, αλλά και πρωτότυπα σχέδια που δεν μπορεί να βάλει ο νους μας, αλλάζοντας τελείως την εικόνα και τη διακοσμητικά αξία μίας ντουλάπας.
Το μυστικό έγκειται στις πόρτες και συγκεκριμένα στον σχεδιασμό και την επιλογή του υλικού τους. Για παράδειγμα, οι πόρτες μίας ντουλάπας μπορεί να είναι τόσο διακριτικές που να την κάνουν σχεδόν αόρατη, να μοιάζουν δηλαδή σαν μία συρόμενη πόρτα που να οδηγεί σε άλλο δωμάτιο ή τόσο εκκεντρικές και ευφάνταστες που να τραβάνε αμέσως το βλέμμα.
Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι, στην επιλογή της ιδανικής ντουλάπας, είναι το μέγεθος, αφού βάση της επιλογής που θα κάνουμε, μπορεί να κερδίσουμε ή να χάσουμε χώρο.
Ένα από τα βασικά στοιχεία λοιπόν, είναι ο συσχετισμός του μεγέθους του δωματίου, με το μέγεθος της ντουλάπας, ενώ ακολουθεί η απόχρωση, η οποία κατά προτίμηση θα πρέπει να κυμαίνεται σε πιο ανοιχτά χρώματα αν το δωμάτιο είναι μικρό. Σε πιο μεγάλα υπνοδωμάτια δεν υπάρχει χρωματικός περιορισμός.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *