5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το μοντέρνο mid- century στυλ

Το μοντέρνου mid-century στυλ είναι τάση και αν είστε έτοιμοι να ενσωματώσετε αυτό το στυλ στο σπίτι σας, τότε προχωρήστε αμέσως. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους, αυτό το στυλ μπορεί να γίνει πολύ μπερδεμένο, ειδικά αν δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι και τι αντιπροσωπεύει. Εάν αυτό συμβαίνει με εσάς, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ακολούθως θα δείτε τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτήν την τάση. Ας βουτήξουμε λοιπόν στον κόσμο του μοντέρνου mid-century στιλ και ας μάθουμε τα πάντα γι’ αυτόν.

Form Follows Function

Μπορεί να έχετε ακούσει αυτόν τον όρο σε κάθε σελίδα όταν ψάχνετε για το μοντέρνο mid-century στυλ και ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι το “form follows function” είναι αυτό στο οποίο βασίζεται αυτό το στυλ. Eίναι η ρίζα του mid century και εκεί ξεκίνησαν όλα. To form follows function είναι μια αρχή σχεδιασμού που σχετίζεται με την αρχιτεκτονική του τέλους του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα και τον βιομηχανικό σχεδιασμό γενικότερα, η οποία δηλώνει ότι το σχήμα ενός κτιρίου ή αντικειμένου πρέπει να σχετίζεται κυρίως με την προβλεπόμενη λειτουργία ή σκοπό. Μετά το τέλος του παγκόσμιου πολέμου, οι άνθρωποι έπρεπε να κατανεμηθούν γρήγορα στο σπίτι και έτσι αυτή η ιδέα εμφανίστηκε. Τα σπίτια χτίστηκαν για να διατηρήσουν την κατασκευή απλή, το κόστος χαμηλό και ταυτόχρονα αρκετά καλό. Αυτό οδήγησε σε αποδοτικά νοικοκυριά με μια μοντέρνα και κομψή πινελιά σε αυτά. Οι άνθρωποι αποδέχονταν επίσης περισσότερο τη μινιμαλιστική προσέγγιση.

Υλικά και χρώμα

Δεδομένου ότι τα σπίτια έπρεπε να είναι κατοικήσιμα και επίσης όχι δαπανηρά, οι αρχιτέκτονες πρόσθεσαν φυσικές πρώτες ύλες σε εσωτερικούς χώρους. Οι τοίχοι διατηρήθηκαν εκτεθειμένοι με σκυρόδεμα, βότσαλα, ακόμη και άλλα στοιχεία πέτρας που μπορείτε να δείτε και σήμερα. Επίσης, καθώς το στυλ του μεσαίωνα στοχεύει να προσθέσει μια πινελιά υπαίθριας ζωής σε εσωτερικούς χώρους, η χρωματική παλέτα εμπνεύστηκε από τη φύση. Τα σπίτια είχαν έντονα χρώματα και χρησιμοποιούσαν φωτεινά και κορεσμένα χρώματα. Αυτό έδωσε μια εμβληματική εμφάνιση στα σπίτια.

Προκειμένου να δημιουργήσετε μια οικιακή mid century εμφάνιση στα μέσα του αιώνα, η επιλογή γήινων αποχρώσεων όπως πορτοκαλί, λαδί ή κίτρινο μαζί με άλλα χρώματα όπως γκρι, ροζ και τιρκουάζ είναι μια εξαιρετική ιδέα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι τα χρώματά σας αλληλοσυμπληρώνονται και δεν φαίνονται πολύ φανταχτερά. Για παράδειγμα, ένας συνδυασμός κίτρινου και γκρι είναι ιδανικός, αλλά το κίτρινο και το μπλε μπορεί να φαίνονται ελαφρώς παράταιρα.

Σύνδεση εξωτερικού χώρου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το mid century στυλ αφορούσε την ανάμειξη του εξωτερικού με το εσωτερικό και έτσι είχε μια γήινη χρωματική παλέτα. Επιπλέον, τα σπίτια του μεσαίωνα ενσωμάτωσαν επίσης τη φύση σε εσωτερικούς χώρους με τη βοήθεια μεγάλων παραθύρων. Με παράθυρα σε ολόκληρο τον τοίχο, από πάνω προς τα κάτω, είναι βέβαιο ότι θα απολαύσετε μια πληθώρα φωτός και γραφική θέα. Εκτός από τα παράθυρα, η προσθήκη πρασίνου μέσα στα σπίτια με φυτά στη γωνία, βάζα γεμάτα με τριαντάφυλλα ήταν μια έξυπνη ιδέα για να προσθέσουν μια πινελιά πράσινου σε εσωτερικούς χώρους.

Ο κύριος στόχος πίσω από αυτό το μείγμα εξωτερικού-εσωτερικού χώρου ήταν να ενθαρρύνει τους ενοίκους του σπιτιού να επιλέξουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και λειτούργησε τέλεια. Οι άνθρωποι ήταν περισσότερο από ευχαριστημένοι με αυτά τα παράθυρα και το φως του ήλιου τους βοήθησε να αισθάνονται ενεργοί και συνδεδεμένοι με τη φύση.

Μινιμαλιστική Εμφάνιση

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική του μεσαίωνα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μινιμαλιστική εμφάνιση και καθαρή αισθητική. Δεν έχει οπτική τυπικότητα και εστιάζει σε καθαρές γραμμές, ευθεία επίπεδα και ορθές γωνίες. Το ελκυστικό αυτού του στυλ είναι ότι οι θεατές πρέπει να μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τη δομή του σπιτιού κοιτάζοντάς το. Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, το εσωτερικό είναι επίσης πολύ απλό και μινιμαλιστικό. Αυτό σημαίνει ότι οι τοίχοι είναι βαμμένοι λευκοί, ενώ ένα ποπ χρώμα προστίθεται μέσα από ένα μόνο έργο τέχνης που κρέμεται στη μέση. Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού θα ήταν μια ξύλινη τραπεζαρία, ενώ το χρώμα στο δωμάτιο θα είναι ένα κίτρινο βάζο στη μέση. Δεν υπάρχουν ακατάστατα αντικείμενα στα μοντέρνα σπίτια του μεσαίωνα και αυτό του δίνει μια αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση.

Μοναδική Κάτοψη

Τα σπίτια του μεσαίωνα είναι κατασκευασμένα σε χωριστά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μικρές σκάλες που συνδέουν δωμάτια και διαφορετικούς χώρους του σπιτιού. Ενώ ο συνολικός σχεδιασμός είναι μια ανοιχτή κάτοψη, αυτό το χωρισμένο επίπεδο προσθέτει λίγη αντίθεση και υφή στη διάταξη. Επιπλέον, αυτά τα σπίτια έχουν επίσης τοίχους από τούβλα ή γυαλί για να προσθέσουν βάθος στο σπίτι. Αυτή η μοναδικότητα επεκτείνεται και στο εξωτερικό του σπιτιού και μερικοί έχουν ένα μεσαίο συντριβάνι για να κάνουν το σπίτι να φαίνεται μοναδικό. Ωστόσο, εκτός από μοναδικό, το μοντέρνο mid century στυλ είναι μια ευέλικτη τάση και ο τέλειος τρόπος για να αναδείξετε την προσωπικότητά σας.

Αξίζουν τα σύγχρονα mid century σπίτια;

Παρόλο που τα σπίτια των μέσων του αιώνα έχουν υψηλό κόστος συντήρησης, εξακολουθεί να αξίζει κάθε δεκάρα. Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έχουν εμμονή με αυτό το στυλ και την αρχιτεκτονική του εσωτερικού σχεδιασμού είναι ότι είναι ένα διαχρονικό, κομψό στυλ που μπορεί να χωρέσει εύκολα σε διαφορετικά νοικοκυριά. Είναι επίσης πολύ λειτουργικό και ταιριάζει από διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου μέχρι και σε βίλες. Σήμερα, για να δώσουν μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση, πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και κοινόχρηστοι χώροι ενσωματώνουν αυτό το στυλ και το κάνουν να ξεχωρίζει. Ωστόσο, ο κύριος λόγος για τον οποίο το mid century στυλ είναι ακόμα ένα ζωντανό στυλ διακόσμησης είναι ότι επιτρέπει στους ανθρώπους να δείξουν την προσωπικότητά τους μέσα από τα σπίτια τους. Αν είστε λάτρης των τολμηρών χρωμάτων, με τη βοήθεια αυτής της τάσης θα μπορέσετε να το αναδείξετε, ενώ, για τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, τα vintage κομμάτια και οι κορνίζες στους τοίχους είναι ο τέλειος τρόπος για να το επιδείξετε σε όλους όσους το επισκέπτονται…

Λόγω της διαχρονικής κομψότητας και της φουτουριστικής του εμφάνισης, το mid century στυλ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Είναι απαραίτητο για άτομα που στοχεύουν στην εξαιρετική κομψότητα και είναι μια ιδανική προσπάθεια να ξεχωρίσετε από όλους τους άλλους. Αναδείξτε λοιπόν την εσωτερική σας προσωπικότητα και εκθέστε τα πράγματα που σας γοητεύουν. Προσθέστε εκρήξεις χρωμάτων σε ουδέτερους τοίχους, τοποθετήστε γλάστρες με φυτά στο σαλόνι σας και αφήστε τα παράθυρά σας χωρίς κουρτίνες για να προσαρμόσετε πλήρως αυτό το διαχρονικό στυλ και να δώσετε στο σπίτι σας μια αίσθηση πολυτέλειας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *