Σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση: προσοχή στις λεπτομέρειες

Αν σας αρέσει να ανανεώνετε το σπίτι σας – ακόμα και προσθέτοντας μερικές λεπτομέρειες – θα χαρείτε να μάθετε ότι η σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση είναι το κατάλληλο στυλ για εσάς.

Πάντα στην πρώτη γραμμή και με επίγνωση των τάσεων στον ορίζοντα του εσωτερικού σχεδιασμού, το σύγχρονο στυλ έχει τον δικό του χαρακτήρα, γεμάτο καινοτομίες και επιρροές από άλλα στυλ.

Το up-to-dateness είναι η λέξη κλειδί για όποιον θέλει έναν τόσο καινοτόμο και προκλητικό σχεδιασμό στο σπίτι του.

Στη συνέχεια, οι προκύπτοντες ευρείς και άδειοι χώροι, συμβαδίζουν με την προσοχή στη λεπτομέρεια , η οποία – ακριβώς για την απλότητα που χαρακτηρίζει αυτό το στυλ – είναι απαραίτητη για την εξατομίκευση του σπιτιού σας.

Στα σύγχρονα σπίτια, οι λεπτομέρειες είναι απαραίτητες και πρέπει να επιλέγονται με προσοχή. Ωστόσο, δεν περιμένουμε ότι κάθε λεπτομέρεια θα είναι κατάλληλη. Γι αυτό, υπάρχουν επίσης κανόνες για τις λεπτομέρειες στη σύγχρονη διακόσμηση.

Σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση: τεχνολογία και πράσινο 

Όντας πάντα στην πρώτη γραμμή των νέων τάσεων, το σύγχρονο στιλ βαδίζει τέλεια με όλες τις ανέσεις του 21ου αιώνα . Οι τεχνολογικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά γίνονται μέρος του περιβάλλοντός μας, στο βαθμό που γίνονται ένα με τα έπιπλα μας .

Αυτή η λεπτομέρεια δεν πρέπει να παραβλέπεται κατά τη διακόσμηση ενός σύγχρονου σπιτιού. Πράγματι, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, για παράδειγμα, ποιά τηλεόραση επίπεδης οθόνης πρέπει να επιλέξουμε ή πού πρέπει να την τοποθετήσουμε. Πρέπει να γίνει μέρος της διακόσμησης και να εναρμονιστεί με τον υπόλοιπο χώρο.

Ωστόσο, το σύγχρονο στιλ έχει διπλή φύση : δίπλα σε μια ισχυρή ώθηση για το μέλλον, παράλληλα κοιτάζει πίσω… την παρθένα φύση. Σε αυτόν τον τύπο στυλ, η παρουσία πράσινου, άγριας φύσης είναι πολύ έντονη, σε πλήρη αντίθεση με τα τεχνολογικά στοιχεία που υπάρχουν στους ίδιους χώρους.

Σήμερα, η ανθρώπινη ζωή επηρεάζεται έντονα από νέες τεχνολογίες, αλλά ταυτόχρονα επιθυμεί έναν τρόπο ζωής με μια πιο πράσινη τοποθέτηση στους χώρους που την περιβάλλουν.

Αφήστε τον εαυτό σας να καθοδηγηθεί από αυτά τα δύο αντίθετα αλλά συμπληρωματικά πνεύματα στη διακόσμηση του σπιτιού σας, και έτσι η επιλογή των λεπτομερειών θα είναι πολύ πιο εύκολη .

Λεπτομέρειες στο σύγχρονο εσωτερικό: 3 συμβουλές

Ας δούμε τώρα ποιες λεπτομέρειες μπορούν να διακοσμήσουν τους σύγχρονους εσωτερικούς σας χώρους, καθιστώντας τους πιο προσωπικούς και μοναδικούς.

Φωτισμος , πίνακες ζωγραφικής, χαλιά, διακοσμήσεις τοίχων, τοιχογραφία και εξογκώματα ή υλικά δαπέδου: σε όποιο στοιχείο θέλετε να εστιάσετε για να το μετατρέψετε σε μια καλά μελετημένη λεπτομέρεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους απλούς κανόνες , για να παραμείνετε πιστοί στις αποφάσεις σας και στο σύγχρονο σχεδιασμό.

1. Χρωματικές αντιθέσεις στα ανοιχτά χρώματα

Διθέσιος Καναπές Κυρίτσης

Βελούδινος Καναπές Fendi -Έπιπλο Κυρίτσης

Είναι απολύτως δίκαιο να δημιουργείτε έντονες χρωματικές αντιθέσεις, χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα φωτεινά στοιχεία επίπλωσης και τα βασικά στοιχεία φωτισμού.

Μια ουδέτερη τραπεζαρία (π.χ. μπεζ αποχρώσεις) μπορεί να εξατομικευτεί με μια ωραία κίτρινη ή φωτεινό κόκκινο αφηρημένο πίνακα. Η αντίθεση που προκύπτει – εκτός από το γεγονός οτι προσδίδει στυλ – θα κάνει το σαλόνι σας πιο προσωπικό και χαρακτηριστικό.

Το ίδιο ισχύει όταν επιλέγετε έναν καναπέ με ένα ωραίο φωτεινό ύφασμα (το βελούδο είναι πολύ δημοφιλές τώρα), όπως το μπλε ή το πράσινο. Εάν το δωμάτιό σας έχει ανοιχτόχρωμους τοίχους – ή ακόμα και λευκό – η αντίθεση ως αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένη.

2. Λεπτομέρειες από ξύλο και φυσική πέτρα

Και τι γίνεται με τα φυσικά υλικά, που αγαπούν για πάντα οι εσωτερικοί διαχωριστές; Πιστός στο πράσινο πνεύμα, επιλέξτε ξύλο και φυσική πέτρα, όχι μόνο για τα έπιπλα ή τις επενδύσεις σας, αλλά και για μερικές τολμηρές λεπτομέρειες σε ένα δωμάτιο. Ίσως μια λάμπα δαπέδου με βάση από φυσικό ξύλο ή ένας τοίχος με πέτρινες διακοσμήσεις, μπορεί να προσθέσει μια παύση μοναδικότητας στο δωμάτιό σας.

Και οι νέες τεχνολογίες σάς δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε “καλύμματα” που αναπαράγουν μάρμαρο, όπως και το πραγματικό.

3. Κομψά γυάλινα στοιχεία και παράθυρα

Αν θέλετε ένα σύγχρονο σπίτι, ανοίξτε το δρόμο στα γυάλινα στοιχεία. Καθρέφτες και – γιατί όχι; – ακόμη και κρύσταλλο.

Όταν επιλέγετε αυτά τα υλικά, η απλότητα γίνεται εκλεπτυσμένη, αναδημιουργώντας ένα αριστοκρατικό και ποτέ ασήμαντο περιβάλλον . Κάντε το σπίτι σας μοναδικό, προσαρμόζοντάς το με καθρέφτες και γυάλινες κορυφές .

Προσοχή στη λεπτομέρεια: γιατί είναι σημαντικό

Τα στοιχεία σύγχρονου στιλ αναγνωρίζονται από μεγάλους χώρους, καθαρές γραμμές και φωτεινές αποχρώσεις. Η ελάχιστη επίδραση στη διάταξη είναι αρκετά εμφανής όταν μπαίνετε σε ένα σύγχρονο σπίτι . Ωστόσο, αυτή η ουσιώδης πτυχή δεν αποκλείει τη δυνατότητα προσθήκης μερικών διακοσμητικών αντικειμένων στο δωμάτιο που ανακαινίζετε.

Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές καθώς βοηθούν στον χαρακτήρα του περιβάλλοντος, καθιστώντας το πιο προσωπικό . Επιλέγοντας ένα υλικό πάνω από ένα άλλο, ένα συγκεκριμένο χρώμα ή μια διακόσμηση τοίχου, σας βοηθά να προσαρμόσετε το σπίτι σας και να το κάνετε μοναδικό. Αν θέλετε να νιώσετε άνετα στα δωμάτια που ανακαινίζετε, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε την προσωπική σας πινελιά!