Ψηφιδωτή διακόσμηση μέσα στη κρεβατοκάμαρα

Η διαχρονική τέχνη του ψηφιδωτού, ξεκινά από την προϊστορία και φτάνει μέχρι και τις ημέρες μας.

Η απεικονιστική δύναμη της ψηφιδωτής σύνθεσης χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες, τόσο σε σπίτια πλουσίων ευγενών, όσο και σε θρησκευτικούς ναούς λατρείας και παλάτια.

Τα παλαιότερα ψηφιδωτά έχουν εντοπιστεί στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα στη Μικρά Ασία όπου χρονολογούνται από τον 8ο π.Χ. αιώνα. Στη συνέχεια η τέχνη αυτή υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και του Βυζαντίου με τα εντοιχισμένα και θολωτά ψηφιδωτά. Η τέχνη του ψηφιδωτού συναντάται μετέπειτα στην Αναγέννηση, ενώ εμφανίζεται και πάλι μέσω της Art Nouveau στα τέλη του 19ου αιώνα.

Στις μέρες μας, η εκκεντρική διάθεση που δημιουργεί η παρουσία ενός ψηφιδωτού, είναι μία τάση η οποία υιοθετείτε σχεδόν σε όλους του χώρους του σπιτιού ακόμα και μέσα στη κρεβατοκάμαρα.

Ως μία από τις διαχρονικότερες τέχνες, εναρμονίζεται με όλες τις εποχές και όλα τα στυλ, γεγονός που τη καθιστά μία εφαρμόσιμη επιλογή για κάθε ύφος και για κάθε γούστο.

Ένα ψηφιδωτό όπου και αν τοποθετηθεί σε μία κρεβατοκάμαρα, δημιουργεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα η οποία και προσαρμόζεται στο προσωπικό μας στυλ και υπογραμμίζει την ιδανική εικόνα που έχουμε δημιουργήσει σε αυτόν τον τόσο προσωπικό χώρο.

Είτε η επιλογή μας είναι μία απεικόνιση, είτε η αφαιρετική διάθεση σχεδίων και χρωμάτων, το σίγουρο είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ταιριάξει απόλυτα τόσο σε ένα κλασσικού τύπου δωμάτιο, όσο και σε ένα πιο μοντέρνο.

Επίσης, ένα ψηφιδωτό θα ταιριάξει σίγουρα μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα που αποπνέει τον αέρα της Ανατολής, δημιουργώντας έναν πρωτόγνωρο ερωτισμό μέσα στο χώρο, ενώ θα εναρμονιστεί τέλεια με το αποικιακό ύφος ή την άποψη της Art Nouveau.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *