Χρώμα της χρονιάς για το 2022 από την Pantone

Αν έχετε βαρεθεί τη θλιβερή διάθεση που μας δημιούργησε ο τελευταίος ενάμισης χρόνος, το χρώμα της χρονιάς για το 2022 της Pantone είναι για εσάς: με το όνομα Very Peri , μία ζωντανή μυρτιά με βιολετί αποχρώσεις, θα κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες.

Το Very Peri (επίσημα Pantone 17-3938 Very Peri) είναι μια δραματική αλλαγή από τα περσινά χρώματα της χρονιάς, το Ultimate Grey και ένα κίτρινο καναρινί που ονομάζεται Illuminating . Η φετινή επιλογή συμβολίζει μια τολμηρή έξοδο από μια κοινή στιγμή απομόνωσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, αλλά με τη σταθερότητα που συνδέουμε με τις αποχρώσεις του μπλε. «Περιλαμβάνοντας τις ιδιότητες των μπλε, αλλά ταυτόχρονα διαθέτοντας έναν βιολετί-κόκκινο τόνο, το Pantone 17-3938 Very Peri επιδεικνύει μια έξοχη, χαρούμενη στάση και δυναμική παρουσία που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την έκφραση της φαντασίας», ανέφερε ο Leatrice Eiseman, διευθυντής του το Ινστιτούτο Χρωμάτων Pantone.

elle decor  pantone color of the year 2022

Για εσωτερικούς χώρους και για το σπίτι, το Very Peri έχει τη δυνατότητα να φέρει ένα παιχνιδιάρικο χρώμα και να ζωντανέψει οποιοδήποτε δωμάτιο, είτε στους τοίχους είτε σε διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα. Το χρώμα της χρονιάς της Pantone είναι επίσης στο επίκεντρο και άλλων εταιρειών σχεδιασμού, ιδίως την πρόβλεψη της Coloro και της WGSN ότι μια αστραφτερή μοβ απόχρωση με την ονομασία Digital Lavender θα είναι στη μόδα μέχρι το 2023.

Luxury Furniture In Very Peri - Pantone’s Colour Of The Year 2022
Glance Mirror and Metamorphosis Side Table by Boca do Lobo; Nuka Armchair by BRABBU

Το Very Peri σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Pantone δημιούργησε ένα νέο χρώμα προσαρμοσμένο στα μέτρα του για το πρόγραμμα του χρώματος της χρονιάς (γενικά, μια απόχρωση επιλέγεται από το υπάρχον φάσμα της εταιρείας). Αυτός ο ολοκαίνουργιος τόνος αντιπροσωπεύει «την παγκόσμια καινοτομία και τον μετασχηματισμό που λαμβάνει χώρα», πρόσθεσε η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute, καθώς και «τις εκτεταμένες δυνατότητες που βρίσκονται μπροστά μας».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *