Φωτιστικά από Μπαμπού και Ριζόχαρτο

Τους καλοκαιρινούς μήνες η διάθεσή μας αλλάζει, ο αέρας της εποχής, γεμάτος αρώματα περνάει μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα των σπιτιών μας και μας ξεσηκώνει, βγάζοντάς μας στα μπαλκόνια μας ή στους κήπους μας για να απολαύσουμε την όμορφη ατμόσφαιρα και την παρέα των φίλων μας.

Αυτή την εποχή, ξεφορτωνόμαστε όλα όσα είναι περιττά, αποθηκεύοντάς τα και πάλι στις ντουλάπες μας, ενώ η διάθεση για ανανέωση και χρώμα κάνει αισθητή την παρουσία της από τις λεπτομέρειες που αλλάζουμε μέσα στο χώρο μας, μέχρι πιο μεγάλες αλλαγές όπως κάποια ανανέωση στα έπιπλα μας ή και ένα απλό βάψιμο των τοίχων κάποιου δωματίου ή και ολόκληρου του σπιτιού.

Ο ρομαντισμός και η διάθεση για απόδραση σε εξωτικούς προορισμούς, από μία απλή ανάγκη γίνεται ένστικτο και αυτοσκοπός. Μέχρι όμως να φτάσει αυτή η πολυπόθητη στιγμή ο χώρος του σπιτιού μας που είναι η όασή μας μέσα στη μεγαλούπολη, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πρελούδιο που θα προϊδεάζει για τις όμορφες μέρες των διακοπών μας.

Ο φωτισμός το καλοκαίρι, ιδίως τις βραδινές ώρες, που θέλουμε να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε είναι μία λεπτομέρεια στην οποία πρέπει να σταθούμε γιατί είναι πολύ σημαντική. Ο κατάλληλος φωτισμός σε συνδυασμό με ευφάνταστες ιδέες μπορεί να δημιουργήσει μία ξεχωριστή εικόνα αλλά και μία πιο ξεχωριστή θεματολογία.

Για παράδειγμα, τα φωτιστικά από μπαμπού είτε τοποθετούνται μέσα στο χώρο του σαλονιού, είτε στο μπαλκόνι που επικοινωνεί με το σαλόνι, δίνουν μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που παραπέμπει στο αποικιακό στυλ και σε πιο τροπικούς προορισμούς ενώ τα φωτιστικά αυτά, είτε επιτραπέζια, είτε επιδαπέδια δημιουργούν έναν χαλαρωτικό φωτισμό ιδανικό για τις όμορφες νύχτες του καλοκαιριού. Σε ανάλογη κατηγορία βρίσκονται και τα φωτιστικά από ριζόχαρτο. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά σε διάφορα χρώματα, το κόκκινο και το πορτοκαλί όμως ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα, καθώς η απόχρωσή τους και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν παραπέμπει σε κάτι πραγματικά εξωτικό κάνοντας το χώρο του σαλονιού, του μπαλκονιού ή του κήπου έναν ξεχωριστό προορισμό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *