Υπνοδωμάτια με θέμα την πόλη: Εμπνευσμένα από σουίτες ξενοδοχείων

Σας έχει συμβεί ποτέ να ερωτευτείτε μία πόλη; Είναι δυνατόν να μεταφέρουμε αυτή τη συναρπαστική ατμόσφαιρα της πόλης σε έναν εσωτερικό χώρο; Είναι εφικτό να σχεδιάσετε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο που εκπέμπει την πόλη με την οποία είστε παθιασμένοι χωρίς να είναι υπερβολικά θεματική ή παιδική; Ο σχεδιαστής αυτών των τριών υπνοδωματίων με θέμα την πόλη αποδεικνύει ότι μπορεί να γίνει. Αυτές οι τρεις σουίτες του ξενοδοχείου απεικονίστηκαν από τον Ivan Jakovlev και περιλαμβάνουν επίσης κουζίνα και τραπεζαρία που ακολουθούν από υπνοδωμάτια με θέματα του Παρισιού, της Γενεύης και του Άμστερνταμ. Όλα επιτυγχάνονται χωρίς την παρουσία μιας καρτ ποστάλ με μια εικόνα ή μια σφαίρα χιονιού με σουβενίρ.

“Ταξιδεύουμε” στο Παρίσι

Τα διαλείμματα στην πόλη είναι γεμάτα αξιοθέατα και απολαμβάνουν το στιλ της πόλης που περνάτε. Αυτή η παρισινή θεματική σουίτα τιμά το ηρωικό κομμάτι της γαλλικής πρωτεύουσας με μια σιλουέτα του Πύργου του Άιφελ που εφαρμόζεται στο κέντρο μιας πανύψηλης ξύλινης κεφαλής. Το μεγάλο ερωτηματικό από πάνω θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει την εμφάνιση του μεγάλου ερωτήματος, το οποίο γίνεται από δεκάδες lovebirds στην κορυφή κάθε χρόνο.

Τα κρεμαστά φώτα πάνω από τα κομοδίνα αντηχούν στην τριγωνική σιλουέτα του πύργου του Άιφελ. Το μοτίβο ψαροκόκαλου κάτω από τον πύργο θυμίζει το σώμα του νερού που βρίσκεται εκεί και είναι ορόσημο, καθώς και τη δομή των πύργων. Το μοτίβο ψαροκόκκαλο επαναλαμβάνεται και σε άλλα σημεία γύρω από το δωμάτιο και υπενθυμίζει ένα άλλο παριζιάνικο ορόσημο, την πυραμίδα του Λούβρου με το μαύρο γυαλί.

Στη ζωή, ο πύργος του Άιφελ βρίσκεται σε μια απόχρωση που έχει επιλεγεί για να συμπληρώσει τον παρισινό ουρανό, ένα χάλκινο χρώμα γνωστό ως «Καφέ Πύργος του Άιφελ ». Σε αυτό το ντεκόρ κρεβατοκάμαρας , τα μεταξένια παρισινά μπλε λευκά είδη κρεβατιού είναι διασκορπισμένα σε ένα πολυτελές χάλκινο καφέ (μουσταρδί) κρεβάτι.

Το κρεμαστό φωτιστικό σε μέταλλο είναι μια άλλη υπενθύμιση της μηχανικής και της τέχνης που αποτελούν το παρισινό ορόσημο. Το μεταλλικό γκρι ψαροκόκκαλο καλύπτει το δάπεδο του υπνοδωματίου συναντώντας με το μαρμάρινο πλακάκι με νερό.

Ένα αυτοκόλλητο τοίχου fleur de lis σηματοδοτεί την πόρτα. Αυτό το κλασικά στυλιζαρισμένο κρίνο χρησιμοποιείται ευρέως ως διακοσμητικό σχέδιο ως επίσης πολλοί καθολικοί άγιοι της Γαλλίας, ειδικά ο Άγιος Ιωσήφ, απεικονίζονται με ένα κρίνο.

Τα κρεμαστά φωτιστικά δίπλα στο κρεβάτι είναι σαν ένα μενταγιόν Tall Beat . Ένα άλλο κρεμαστό στυλ Tom Dixon κρέμεται πάνω από μια άνετη πολυθρόνα ως κομψό φως για ανάγνωσης.

Στην άλλη πλευρά της βιβλιοθήκης – ουρανοξύστη, μια μικρή τραπεζαρία είναι διακοσμημένη σαν ένα παρισινό καφέ bijou, με απεικονίσεις καφέ au lait, μπαγκέτες και κρουασάν που στολίζουν τους τοίχους. Το καθαρό μαύρο κρεμαστό φως είναι το κρεμαστό στυλ Beat Fat από τον Tom Dixon ξανά.

Μια μικρή κουζίνα πλαισιώνει το σημείο φαγητού (τραπέζι κλπ).

Ένα ζωντανό κίτρινο backsplash και στον πάγκο συνδυάζεται με ένα μόνο μαξιλάρι καρέκλας και τα μεταλλικά πόδια του τραπεζιού.

Ένας ψηλός καθρέφτης βοηθά το μικροσκοπικό εστιατόριο να αισθάνεται πιο ευρύχωρο.

“Ταξιδεύουμε” στη Γενεύη

“Ταξιδεύουμε” στο Άμστερνταμ