Τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου στο σαλόνι σας

Μπορεί να ήταν η άμμος που ξαπλώσαμε εκείνο το καλοκαίρι στην Ελαφόνησο, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, μπορεί να ήταν ένας καφές, εκείνο το φθινόπωρο στην οδό Montebello δίπλα από την Παναγία των Παρισίων ή η βόλτα εκείνα τα Χριστούγεννα στη πλατεία Rathausplatz στη Βιέννη.

Τα ταξίδια μας, όποιος και αν ήταν ο προορισμός, έχουν μία ξεχωριστή ενέργεια, ιδίως αν ανάμεσα στα ταξιδιωτικά μίλια και τις αναμνήσεις μας έχουν καταγραφεί ειδυλλιακά μέρη, στα οποία σταθήκαμε λίγο παραπάνω για να σιγουρευτούμε ότι αυτή η εικόνα δεν θα χαθεί μακροπρόθεσμα μέσα στα πολύπλοκα μονοπάτια της μνήμης μας.

Ένας δημιουργικός τρόπος για να διατηρήσουμε αυτές τις αναμνήσεις ζωντανές, είναι να τις πάρουμε και να τις διακοσμήσουμε στο σαλόνι μας ή ακόμα και να βασίσουμε το concept του design πάνω σε αυτές, ανακαινίζοντας το παλιό ή στήνοντας ένα καινούργιο σαλόνι.

Κάθε ταξίδι έχει μία κορυφαία στιγμή και μία ξεχωριστή εικόνα, η οποία χωρίς να το συνειδητοποιούμε, αλλάζει λίγο τον τρόπο που βλέπουμε να πράγματα, διευρύνοντας την αισθητική και τη φαντασία μας.

Βασιστείτε λοιπόν σε μία τέτοια στιγμή και δημιουργήστε το νέο σας σαλόνι ή ανανεώστε το παλιό, δίνοντάς του έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και κάτι πολύ προσωπικό που θα το διαφοροποιήσει και θα το τοποθετήσει σε μία τελείως διαφορετική κλίμακα απέναντι στα συνηθισμένα.

Όλοι λίγο πολύ, μετά από κάθε ταξίδι έχουμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας κάποιο σουβενίρ, η ατμόσφαιρα όμως μιας ανάμνησης δεν δημιουργείτε έτσι απλά.

Αυτή η ξεχωριστή ανάμνηση που έχουμε, απαρτίζεται από συγκεκριμένα υλικά και χρώματα, έχει ένα συγκεκριμένο στυλ εποχής ή ίσως το αποτύπωμα ενός σπουδαίου δημιουργού.

Αυτό σημαίνει ότι για αρχή, τα έπιπλα που θα επιλέξουμε για το σαλόνι μας, αν όχι όλα, κάποια θα πρέπει να πρεσβεύουν το στυλ μίας εποχής ή μίας τάσης.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συνδυάσουμε υλικά, όπως πέτρα, ξύλο, γυαλί ή να απλά να χρησιμοποιήσουμε εκείνο που ξεχωρίζει πιο πολύ μέσα στη ανάμνησή μας, όπως για παράδειγμα ένα βιτρώ.

Για να δώσουμε μία πραγματικά ξεχωριστή αισθητική στο χώρο του σαλονιού, κάποιο έπιπλο ή μία ομάδα επίπλων θα πρέπει να ξεχωρίζουν. Αν υποθέσουμε ότι το τελευταίο σας ταξίδι ήταν στην Βαρκελώνη και πως τα έργα του Antoni Gaudi σας συνεπήραν, τότε κάποιο από τα έπιπλα που θα τοποθετήσετε στο σαλόνι σας θα πρέπει να φέρνει λίγο από αυτή τη φιλοσοφία.

Τέλος, αφού έχουμε επιλέξει τα χρώματα, τις υφές και το στυλ του χώρου, των επίπλων και των λοιπών διακοσμητικών στοιχείων, προσθέτουμε τα σουβενίρ, τις φωτογραφίες και απολαμβάνουμε έναν ζεστό καφέ αναβιώνοντας την ανάμνηση…. στο σαλόνι μας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *