Σχεδιασμός σαλονιού

Ο σχεδιασμός του σαλονιού και γενικότερα το interior design όλων των χώρων του σπιτιού μας, απαιτεί ευρηματικότητα και φαντασία.

Η ανακαίνιση του σαλονιού ή το στήσιμό του στο καινούργιο μας σπίτι προϋποθέτει μελέτη του χώρου σε σχέση με τα έπιπλα που θα θέλαμε να τοποθετήσουμε καθώς και της διάταξής τους μέσα στο χώρο.

Αυτή η βασική αρχή θα μας γλυτώσει από το περιττό κόστος λανθασμένων επιλογών και θα διασώσει τον πολύτιμο χρόνο μας, ο οποίος δεν πρέπει να σπαταλάτε μάταια αλλά δημιουργικά.

Ορίζοντας τον χώρο που έχουμε σαν tabula rasa, δηλαδή, σαν άγραφο χαρτί, με καθαρή και ήρεμη σκέψη ξεκινάμε να ορίσουμε ξεκάθαρα ποια θα είναι η χρήση του χώρου.

Για παράδειγμα, ο χώρος αυτός, θα είναι ο κύριος χώρος που θα χαλαρώνουμε ή υπάρχει κάποιος υποβοηθητικός; Αν υπάρχει ένας τέτοιος χώρος, τότε μπορούμε να διαχωρίσουμε το κυρίως σαλόνι όπου δεχόμαστε επισκέψεις, από αυτό που θα χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητά μας.

Η έκταση του χώρου είναι μεγάλη ή μικρή; Υπολογίζοντας αναλογικά το μέγεθος σε σχέση με τις ανάγκες μας, ο σωστός καταμερισμός θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ικανοποιώντας τα μικρά αλλά και τα μεγάλα θέλω της καθημερινότητάς μας.

Αν σε έναν ενιαίο χώρο, θέλουμε να τοποθετήσουμε το καθιστικό μαζί με την τραπεζαρία, τότε χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί εύκολα ο χώρος αυτό μπορεί να μετατραπεί σε ένα φλύαρο αποτέλεσμα που δεν θα μας ικανοποιεί και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να μας χαλαρώσει.

Αφού οριστούν τα βασικά και λυθούν τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην αναζήτησή μας για έναν απόλυτα λειτουργικό χώρο, τότε σε δεύτερο χρόνο , μπορούμε να εξετάσουμε σημαντικές λεπτομέρειες, όπως είναι η απόχρωση του χώρου και τα μικροαντικείμενα που θα απαρτίζουν το σαλόνι μας.

Στην περίπτωση που η προσπάθειά μας να σχεδιάσουμε το χώρο του σαλονιού αποβεί άκαρπη, είτε λόγω ελλείψεως χρόνου, είτε γιατί προσπαθήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα λόγω ελλείψεως τεχνικών γνώσεων, τότε ένας επαγγελματίας, ειδικευμένος στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, σίγουρα θα είναι σε θέση να μας προτείνει εύστοχες λύσεις και να μας παρουσιάσει ιδέες που δεν είχαμε καν φανταστεί.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *