Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας

Η κρεβατοκάμαρά μας είναι αυτός ο ξεχωριστός χώρος που μας οδηγεί σε ονειρικά μονοπάτια, που χαλαρώνει το πνεύμα μας και μας γεμίζει ενέργεια.

Το σημείο αυτό του σπιτιού είναι το στέγαστρο της ηρεμίας και όλων των ιδιαίτερων προσωπικών μας στιγμών, γι’ αυτό ο σχεδιασμός του χώρου αυτού και η διαρρύθμιση του έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς συμβάλλουν στη διαδικασία της αποφόρτισής μας από την ένταση της ημέρας.

Ιδέες και προτάσεις για το στήσιμο και τη διακόσμηση του χώρου αυτού υπάρχουν πολλές, αλλά τελικά το προσωπικό μας γούστο και η ιδιαίτερη στιλιστική μας άποψη είναι η μοναδική γνώμη που πρέπει να επικρατήσει προτού πάρουμε την οποιαδήποτε απόφαση.

Η μελέτη του συγκεκριμένου χώρου πρέπει να γίνει προσεχτικά, καθώς είναι πολλοί οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν για να έχουμε ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας από την παλέτα των χρωμάτων που έχουμε στη διάθεσή μας, θα πρέπει να επιλέξουμε εκείνο το χρώμα που θα δένει τόσο με τα έπιπλα που σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε, όσο με τις κουρτίνες αλλά και με το πάτωμα του δωματίου, το οποίο δεν είναι πάντα απόλυτα ουδέτερο.

Σωστό και λάθος χρώμα, δεν υπάρχει. Σίγουρα κάποια χρώματα, κυρίως τα πιο απαλά και τα πιο ουδέτερα, είναι αποδεδειγμένο ότι μας βοηθούν να χαλαρώσουμε πιο εύκολα, αλλά τελικά αυτό είναι υποκειμενικό, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε ανεπηρέαστοι στις επιλογές μας.

Το στυλ που θα ακολουθήσουμε, που θα δώσει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στο χώρο, μπορεί να είναι μοντέρνο, κλασσικό ή να συνδυάζει και τα δύο, ενώ ένα πιο ιδιαίτερο ύφος με στοιχεία από άλλες εποχές ή άλλους πολιτισμούς θα κάνει τον χώρο της κρεβατοκάμαρας πραγματικά ξεχωριστό.

Η διαρρύθμιση του χώρου και ο τρόπος που θα τοποθετηθούν τα έπιπλα μέσα στο δωμάτιο είναι μία σημαντική λεπτομέρεια η οποία θέλει αρκετή προσοχή, γιατί μία λάθος τοποθέτηση μπορεί εύκολα να δείξει το χώρο μικρότερο και την εικόνα του λιγότερο ικανοποιητική από αυτό που είχαμε αρχικά σαν στόχο.

Τέλος, καλό θα ήταν να μην παραφορτώσουμε τον συγκεκριμένο χώρο με περιττά διακοσμητικά στοιχεία, όσο όμορφα και αν είναι μπορεί τελικά να φορτίσουν το δωμάτιο και να επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκαμε.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *