Συγχώνευση απαλών χρωμάτων σε μοντέρνα διακόσμηση

Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε ενδιαφέρουσες χρωματικές πινελιές στους εσωτερικούς χώρους χωρίς να γίνεται εκθαμβωτικό; Λοιπόν, αυτοί οι τρεις μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι τονίζονται μεν με μια πληθώρα σιωπηρών αποχρώσεων δε που προσθέτουν αναζωογονητικούς τόνους χωρίς να προκαλούν πονοκέφαλο. Εξετάζουμε πρώτα μία χρωματική κωδικοποιημένη διάταξη σπιτιού όπου καθορίζεται κάθε ζωντανό τετράγωνο. Το δεύτερο εμφανιζόμενο εσωτερικό μας είναι ένα σπίτι που ταιριάζει σε ένα δημιουργικό μυαλό, με έναν καλά εξοπλισμένο χώρο μουσικής και μια γκαλερί αγαλμάτων KAWS που καταλαμβάνουν το σαλόνι. Τέλος, εξετάζουμε ένα τολμηρό σχέδιο σπιτιού που εμβαθύνει σε γεωμετρικό μοτίβο, ενώ παράλληλα πιέζει με τις αποχρώσεις σε σιωπηλό φάσμα.

Με μέγεθος 98 τετραγωνικά μέτρα, αυτό το σχέδιο σπιτιού δημιουργήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για τον διαγωνισμό FUTURIST για νέους σχεδιαστές. Στο σαλόνι, μία μαύρη σκάλα λειτουργεί ως ράφι και έρχεται σε σκούρα αντίθεση με έναν καταπραϋντικό μπλε-πράσινο τοίχο.

Ένα ελαφρύ χαλί σαλονιού κάνει μια τονική σύνδεση με τον κρεμ καναπέ. Μια ποικιλία από μαξιλάρια έμφασης συμπληρώνουν χαρούμενα ως αξεσουάρ τη συγκρατημένη ταπετσαρία.

Μια καρέκλα σκανδιναβικού στυλ προσθέτει μια κομψή πινελιά στη διάταξη των επίπλων του σαλονιού. Η καρέκλα του σαλονιού φέρνει μια ροζ νότα μαζί της, η οποία συμπληρώνει ένα πολύχρωμο στρογγυλό τραπεζάκι .

Η διάταξη του διαμερίσματος χωρίζεται σε 3 ενότητες, το σαλόνι, τους κοινόχρηστους χώρους, το υπνοδωμάτιο των γονέων και ένα παιδικό δωμάτιο. Διαφορετικοί χρωματικοί τόνοι ορίζουν κάθε τμήμα του σπιτιού για να σηματοδοτήσουν παιχνιδιάρικα το χάσμα.

Η αίσθηση του εσωτερικού χώρου αυξάνεται δίνοντας έμφαση στο ύψος της οροφής. Ομαλός γείσος ενώνει τους τοίχους με την οροφή. Οι τοξωτές πόρτες και τα κυρτά διαχωριστικά τοιχώματα συμπληρώνουν την καμπύλη του πλαισίου.

Οι καρέκλες τραπεζαρίας είναι χρωματισμένες με φινίρισμα eau de nil για να συμπληρώσουν απαλά την ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση τοίχου. Πάνω από τη στρογγυλή τραπεζαρία , ένα λευκό κρεμαστό φωτιστικό τραπεζαρίας δένει με τα πιο χλωμά στοιχεία τον ενιαίο χώρο διαβίωσης.

Οι τοίχοι στο χρώμα του σιταριού δίνουν ένα διακριτικό βασικό χρώμα για το υπνοδωμάτιο των γονιών, όπου ένα βοηθητικό κίτρινο κομοδίνο φωτίζει τον χώρο δίπλα σε ένα κρεβάτι με επένδυση από ανοιχτό βερίκοκο.

Ένα μαύρο φωτιστικό κάνει έντονη αντίθεση στο πιο φωτεινό κομοδίνο.

Μια κομψή καρέκλα κρεβατοκάμαρας συμπληρώνεται από ένα γαλακτώδες λευκό διακοσμητικό βάζο .

Η γκαρνταρόμπα βρίσκεται σε μια κομψή καμάρα.

Ένα ροζ φινίρισμα μεταμορφώνει ένα απλό μοντέρνο σχέδιο παιδικού κρεβατιού σε ένα πολύχρωμο εστιακό σημείο, το οποίο συμπληρώνει ένας φωτεινός πίνακας.

Σε ένα μικρό κομοδίνο προστίθεται ένα κίτρινο διασκεδαστικό φωτιστικό.

Τα φυσικά ξύλινα στοιχεία υφαίνουν μια γήινη ουσία.

Ένα ρετρό ροζ τηλέφωνο κάνει την εμφάνισή του στο παιδικό γραφείο.

Τα ροζ αστέρια δημιουργούν ένα χαριτωμένο μοτίβο στο πάτωμα του παιδικού μπάνιου. Ένας μοναδικός νιπτήρας μπάνιου τιμά τη μοντέρνα τάση του τόξου, τοποθετημένος πάνω σε ένα εξίσου καμπυλωτό κίτρινο έπιπλο.

Κίτρινα πλακάκια σηματοδοτούν τη ζώνη του ντουζ γύρω από τη μπανιέρα.

Αυτό το δωμάτιο είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από τον κυβισμό με μια ζωηρή κόκκινη και κίτρινη παλέτα.

Το κύριο υπνοδωμάτιο έχει μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα με ένα κυρίως λευκό και γκρι ντεκόρ. Κρεμαστά γυάλινα φωτιστικά σε σχήμα σφαίρας, τοξωτές ράγες για πετσέτες και στρογγυλεμένα φωτιστικά δημιουργούν ένα καμπυλωτό θέμα.

Διάταξη σπιτιού που δείχνει την κατανομή των χρωματισμών των δωματίων.

Αυτό το δημιουργικό σχέδιο σπιτιού μιλάει για την εκτίμηση της τέχνης. Ένα μεγάλο άγαλμα KAWS σκαρφαλώνει στην άκρη ενός μοντέρνου καναπέ. Το σχεδιαστικό αντικείμενο δίνει στο δωμάτιο άμεσο χαρακτήρα και ασυνήθιστο.

Ο καναπές χρώμα μέντας τονίζεται με μαξιλάρια σε μουσταρδοκαφέ χρώμα. Οι γκρι τοίχοι από σκυρόδεμα δημιουργούν μια δροσερή αντίφαση στα ζεστά έπιπλα από φυσικό ξύλο και την επένδυση με έμφαση.

Το στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού είναι βαμμένο με υδάτινο τόνο που συμπληρώνει τον καναπέ.

Ένας δεύτερος χαρακτήρας KAWS βρίσκεται δίπλα στην τηλεόραση στο μοντέρνο έπιπλο τοίχου.

Μια χαλαρωτική απόχρωση του μπλε χρωματίζει τα ντουλάπια της κουζίνας, τα οποία τυλίγονται στο διάδρομο του σπιτιού για να πλαισιώσουν ένα σχέδιο μπάνιου από γυάλινο τοίχο.

Ασπρόμαυρα πλακάκια δαπέδου σε μοτίβο δημιουργεί μια εντυπωσιακή πρώτη εντύπωση.

Ένας ελεύθερος τοίχος έχει μετατραπεί σε χώρο μουσικής, με πιάνο και πολλές κιθάρες.

Ένας πράσινος καταψύκτης SMEG αποτελεί μια πολύχρωμη προσθήκη στο μπλε και το ξύλινο σχέδιο της κουζίνας.

Η ενδιάμεση αίθουσα πιάνου καταλήγει σε μια ντουλάπα αποθήκευσης στο διάδρομο.

Μέσα από τον γυάλινο τοίχο, ένας μοναδικός νιπτήρας πεικονίζει το κουτάκι ντοματοχυμού του Campbell που ενέπνευσε το έργο τέχνης του Andy Warhol.

Σχεδιαστής: 
Mai Trang Nguyen

Αυτό το σιωπηλό κόκκινο και μπλε εσωτερικό του σπιτιού είναι διαμορφωμένο με μοτίβα με καμπύλες, τα οποία δίνουν στο έργο ένα μοντέρνο πλεονέκτημα. Δύο στρογγυλά τραπεζάκια σαλονιού φέρουν επίσης το μοντέρνο φτερωτό φινίρισμα.

Μια γκρι βάση τηλεόρασης δροσίζει έναν κόκκινο εστιακό τοίχο στο σαλόνι, όπου η αυλακωτή υφή απλώνεται σε μεγάλη έκταση.

Γεωμετρικά πλακάκια σχεδιάζουν την είσοδο του σπιτιού, κάτω από έναν κομψό καθρέφτη σε οβάλ σχήμα.

Οι καρέκλες Zebra επικοινωνούν με την άγρια ​​πλευρά των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Τα γεωμετρικά πλακάκια της εισόδου πλημμυρίζουν την παρακείμενη κουζίνα, δημιουργώντας μια σκληρή επιφάνεια που καθαρίζεται εύκολα. Ένας γραμμικός πολυέλαιος δίνει μια χάλκινη προφορά πάνω από τη νησίδα, ενώ οι επενδυμένες καρέκλες τραπεζαρίας φέρνουν ξανά το τολμηρό animal print.

Η χρωματική παλέτα κόκκινου και μπλε συνεχίζεται στην κύρια κρεβατοκάμαρα, καλύπτοντας τους τοίχους και τις ντουλάπες . Ένα μπεζ επενδυμένο κρεβάτι προσθέτει τη φωτεινότητα που αναζητάγαμε.

Το χαλί της κρεβατοκάμαρας παρουσιάζει μια δροσερή γραφική εκτύπωση που συμπληρώνει τον πίνακα στον τοίχο.

Μια χαριτωμένη τοιχογραφία προσθέτει μια παιχνιδιάρικη πινελιά στο παιδικό δωμάτιο.

Εξαιρετική παιδική ντουλάπα με μοτίβο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *