Σαλόνι στις αποχρώσεις του μωβ

Εκκεντρικό και αριστοκρατικό το μωβ είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα το οποίο όταν χρησιμοποιείται στο χώρο του σαλονιού, το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εξαιρετικό.

Στις πιο βαθιές αποχρώσεις του, το μωβ δημιουργεί μία μοναδική ένταση στο χώρο που ισορροπείται αρμονικά με το γκρι, καθώς και με το ασημένιο. Συνδυασμένα τα χρώματα αυτά, συνθέτουν ένα απίθανο αποτέλεσμα το οποίο αιχμαλωτίζει τα βλέμματα και επιβάλλει την αίσθηση της πολυτέλειας.

Ένας μωβ καναπές από βελούδινο, σατέν ή κοτλέ ύφασμα, έχει μία ιδιαίτερη παρουσία μέσα στο χώρο του σαλονιού.

Το μωβ σαν πιο εκκεντρικό χρώμα, προτείνεται στις πιο μοντέρνες επιλογές καθιστικού αλλά συνδυάζεται ιδανικά και με πιο κλασσικά στοιχεία διακόσμησης που φέρουν baroque και αναγεννησιακές λεπτομέρειες στον σχεδιασμό τους.

Το συγκεκριμένο χρώμα δεν συνδυάζεται τόσο με γήινα στοιχεία, εδώ κυρίαρχο ρόλο έχει το κρύσταλλο και το μέταλλο στις ασημένιες αποχρώσεις του.

Όταν έχουμε επιλέξει αυτό το χρώμα για το καθιστικό του σαλονιού μας, το γήινο στοιχείο υποχωρεί. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ένας τόσο ζεστός χώρος, θα είναι όμως η εικόνα της απόλυτης πολυτέλειας, που μπορεί να φέρει τόσο τις τάσεις της εποχής όσο και στοιχεία άλλων εποχών.

Η μονοχρωμία στο χαλί που θα υποδεχτεί το καθιστικό, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται, ενώ ένα χαλί που θα συμπεριλαμβάνει τα χρώματα που μας ενδιαφέρουν (δηλαδή, το μωβ και το γκρι), θα είναι σίγουρα μία εξαιρετική επιλογή.

Σε έναν μωβ καναπέ, καθώς και στις πολυθρόνες που τον συνοδεύουν, ένας συνδυασμός από μωβ, γκρι και ασημένια μαξιλάρια, θα δώσει την πληθωρική εικόνα και την αντίθεση που χρειάζεται το χρώμα αυτό για να δώσει ένα πραγματικά ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Τέλος σε ένα τέτοιο σαλόνι, η διακόσμηση πρέπει να ακολουθεί την ιδιαιτερότητα των χρωμάτων, μεγάλα κηροπήγια και ογκώδη επιτραπέζια φωτιστικά, είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρώσουν και θα υπογραμμίσουν μία εξαιρετικά ιδιαίτερη άποψη που κάθε φορά θα προκαλεί θαυμασμό στα μάτια του επισκέπτη.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *