Σαλόνι σε minimal ύφος

Το minimal είναι φιλοσοφία, είναι τρόπος ζωής και τρόπος έκφρασης. Η λιτή χάρη και η απλότητα που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο στυλ, αποτελεί ένα ρεύμα που ακολουθείτε από πολλούς λάτρεις του απόλυτου και του ουσιώδες.

Ο κορμός του minimal στηρίζεται σε ξεκάθαρες γραμμές, απόλυτα χρώματα και την σαφή άποψη της απόρριψης κάθε περιττού και ανούσιου.

Το συγκεκριμένο στυλ έχει ισχυρό χαρακτήρα και απευθύνεται στους ανάλογους ανθρώπους που εκτιμούν την αξία των πραγμάτων, όχι στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα.

Η μινιμαλιστική άποψη, επιτάσσει την απλότητα σε κάθε άποψη, χωρίς ποτέ να περιορίζει την προσωπική έκφραση και χωρίς να θέτει φραγμούς στην φαντασία και τη δημιουργική σκέψη. Αντιθέτως, η άποψη αυτή, ανεβάζοντας τον πήχη, μπορεί να προκαλέσει με τα λιγότερα, εκεί που άλλα ρεύματα προσπαθούν να επιτύχουν τον ίδιο στόχο, με περιττή φλυαρία που πολλές φορές αγγίζει τα όρια του κιτς.

Ένα σαλόνι που ακολουθεί τον συγκεκριμένο ρυθμό χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες και πρωτότυπες λεπτομέρειες που αφορούν στα έπιπλα που πλαισιώνουν τον χώρο, το φωτισμό και την διακόσμηση.

Καναπέδες με λιτό ύφος αλλά ιδιαίτερες καμπύλες ή γραμμές, απλές ή ιδιαίτερες τραπεζαρίες από πρωτότυπα υλικά, φωτιστικά που εξάρουν τη φαντασία και ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία, συνθέτουν την εικόνα μίας λιτής πολυτέλειας, που δεν χρειάζεται να πει ή να δείξει πολλά για να σε σαγηνεύσει.

Ένα σαλόνι φτιαγμένο με τα αυστηρά κριτήρια αυτής τη άποψης, είναι ένας χώρος χαλάρωσης όχι μόνο του σώματος αλλά και του πνεύματος. Όλα μέσα σε έναν τέτοιο χώρο απλουστεύονται και ελλείψει περιττών εργασιών για τη συντήρησή του, ο χρόνος ξεκούρασης αυξάνεται ενώ ο ποιοτικός χρόνος με τα αγαπημένα πρόσωπα, γίνεται μία καθημερινή συνήθεια.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *