Σαλόνι σε Gothic ρυθμό

Η αυθεντική αίσθηση του gothic ρυθμού στο σαλόνι είναι μία εκκεντρική και ιδιαίτερη επιλογή, η οποία ωστόσο μπορεί να συνδυαστεί σε απόλυτη αρμονία με την μοντέρνα έκφραση διακόσμησης και να αποδώσει την κομψότητα μίας εποχής που αν και έχει χαρακτηριστεί από την ιστορία σκοτεινή, η καλλιτεχνική της έκφραση, στην αρχιτεκτονική, τη ζωγραφική και την γλυπτική, υπήρξε μεγαλειώδης.
Η γοτθική τέχνη είναι το καλλιτεχνικό ρεύμα που εμφανίστηκε την περίοδο του Μεσαίωνα. Η γοτθική τέχνη άρχισε να εμφανίζεται στη Γαλλία, περίπου στις αρχές του 12ου αιώνα, κυρίως στην αρχιτεκτονική. Στη διάρκεια των επόμενων χρόνων και μέχρι τα τέλη του 14ου αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη σχεδόν τη δυτική Ευρώπη. Την γοτθική τέχνη διαδέχθηκε η περίοδος της Αναγέννησης, αν και δείγματα γοτθικών δημιουργιών καταγράφονται και μέχρι τα τέλη του 15ου αιώνα.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της γοτθικής αρχιτεκτονικής, είναι οι κάθετες δομικές γραμμές, την έντονη “γραμμικότητα” των κτιρίων, τα ογκώδη μεγέθη και ειδικότερα σε ότι αφορά το ύψος των οικοδομημάτων καθώς και τα περίτεχνα και λεπτομερή διακοσμητικά στοιχεία που κυριαρχούν. Η γοτθική αρχιτεκτονική εκφράζεται με ιδιαίτερη λεπτότητα στη σχεδίαση και μεγάλη διάθεση για την περαιτέρω διακόσμηση των κτισμάτων προσδίδοντας το αίσθημα της ανάτασης και της μεγαλοπρέπειας.
Σύμβολα του γοτθικού αρχιτεκτονικού σχεδίου αποτελούν οι αιχμηρές κυκλικές αψίδες σε συνδυασμό με σύνθετους κίονες, θόλους και παράθυρα μεγάλων διαστάσεων, συχνά διακοσμημένων με υαλουργήματα.
Επιλέγοντας της gothic αισθητική για το σαλόνι σας, επιλέγεται το ρομαντισμό, την γοητεία και τους υψηλούς τόνους στην διακοσμητική έκφραση.
Το μαύρο συνδυασμένο με το λευκό, είναι ο πρωταρχικός gothic συνδυασμός, που συμβολίζει ότι βρίσκεται εντός και εκτός της ύπαρξης. Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός μπορεί να αποτυπώσει την μοντέρνα κομψότητα, την καλλιτεχνική θεατρικότητα και την υπερβολή του gothic, μέσα από μία εκλεπτυσμένη διακόσμηση.
Είτε η διάθεσή σας είναι minimal, είτε προτιμάται μία πιο πλούσια διακοσμητική άποψη, η προσοχή σας πρέπει να στραφεί στα περίτεχνα έπιπλα, τα ιδιαίτερα φωτιστικά και τους εκκεντρικούς καθρέφτες, που μέσα στο χώρο του σαλονιού σας, μαζί με τα υπόλοιπα διακοσμητικά αντικείμενα, θα δημιουργήσουν την σαγηνευτική εικόνα και θα αποκαλύψουν το πραγματικό πρόσωπο του gothic ρυθμού.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *