Σαλόνι και χρώμα

Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας και επιδρούν πάνω στη ψυχολογία μας, γι’ αυτό όταν χρησιμοποιούνται για να ντύσουν τους χώρους του σπιτιού, χρειάζεται προσοχή και όχι παρορμητικές αποφάσεις, για να πετύχουμε τελικά το ιδιαίτερο στυλ που έχουμε φανταστεί και παράλληλα να δώσουμε μία θετική ώθηση στη διάθεσή μας.

Το κάθε χρώμα μας επηρεάζει διαφορετικά, γι΄αυτό και θα ήταν καλό πριν ανοίξουμε τα χρωματολόγια, να εξετάσουμε ακριβώς πως επηρεάζουν τη διάθεσή μας.

Το κίτρινο, το χρώμα του ήλιου, συνδέεται με την πνευματικότητα και τη συγκέντρωση και συνήθως προτείνεται για γραφεία ή για το σημείο που θα τοποθετήσουμε το γραφείο στο σπίτι μας.

Το μπλε, το κατ’ εξοχήν χρώμα του ουρανού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ηρεμία. Κυρίως οι αποχρώσεις του γαλάζιου χαλαρώνουν τα μάτια και τη διάθεση.

Το πράσινο, ως το αντιπροσωπευτικότερο χρώμα της φύσης, κατευνάζει τις εντάσεις ενώ προσφέρει ευεξία και ενέργεια.

Το άσπρο, το μπεζ και το γκρι είναι ουδέτερα χρώματα και συνήθως χρησιμοποιούνται για να αποφορτίσουν τη συνέχεια των έντονων χρωματικών επιλογών. Παρόλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μόνα τους, αν και το λευκό πρέπει πάντοτε να συνδυάζεται με μία από τις άλλες δύο αποχρώσεις για να δημιουργούνται οι απαραίτητες αντιθέσεις.

Το γκρι είναι μία μοντέρνα επιλογή, αλλά θέλει προσοχή γιατί είναι ένα ψυχρό χρώμα και μπορεί να κάνει το χώρο να φαίνεται κρύος και αφιλόξενος.

Το κόκκινο είναι ένα έντονο και ζωντανό χρώμα, το οποίο όμως προκαλεί ένταση στο χώρο, γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγεται όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία χαλαρή ατμόσφαιρα.

Το πορτοκαλί τονίζει τα ξύλινα έπιπλα, ότι απόχρωση και αν έχουν. Είναι ένα ζεστό χρώμα και προτείνεται για το χώρο της τραπεζαρίας, καθώς πολλοί θεωρούν ότι ανοίγει την όρεξη.

Όποιο στυλ και αν επιλέξουμε για το σαλόνι μας, τελικά τα χρώματα θα καθορίσουν την ατμόσφαιρα του χώρου, γι’ αυτό και η επιλογή τους πρέπει να γίνεται πάντοτε με προσοχή.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *