Σαλόνι και φενγκ σούι

Η φιλοσοφία του φενγκ σουι εμφυσά την ισορροπία και την γαλήνη σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, ενώ δημιουργεί και προωθεί τη θετική ενέργεια μέσα σε έναν χώρο.

Αυτή η τέχνη που προέρχεται από την Άπω Ανατολή είναι ένας τρόπος σκέψης ο οποίος λειτουργεί ευεργετικά σε όσους την επιλέγουν για να στήσουν τον προσωπικό τους χώρο, γι’ αυτό και χιλιάδες χρόνια ταξιδεύει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο προσφέροντας απλόχερα τη σοφία της και τις επιτυχημένες εφαρμογές της στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το γαλήνιο περιβάλλον και η ώθηση της θετικής ενέργειας σε όλους τους χώρους του σπιτιού, είναι ο πρωταρχικός στόχος της συγκεκριμένης φιλοσοφίας, ο οποίος επιτυγχάνεται μέσα από απλές εφαρμογές που σχετίζονται με την σωστή τοποθέτηση των επίπλων, τα χρώματα, τις αντανακλάσεις, ακόμα και με την ισορροπημένη παρουσία της γης και του ύδατος μέσα σε εσωτερικούς χώρους.

Μερικές συμβουλές οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εύκολα και στον δικό σας χώρο, είτε σαν απλή ανανέωση, είτε ανακαινίζεται, είτε ακόμα και αν στήνεται ένα νέο σπιτικό, σχετίζονται με απλά πράγματα τα οποία ή δεν κοστίζουν τίποτα ή έχουν μηδαμινό κόστος.

Στο χώρο του σαλονιού, η φιλοσοφία του φενγκ σούι ορίζει κάποιες αρχές που πρέπει να ακολουθούνται όταν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα σημείο χαλάρωσης και θετικής ενέργειας, που να μας αποφορτίζει από την αρνητική ενέργεια της καθημερινότητας.

Για παράδειγμα, ο καναπές πρέπει να τοποθετείτε πάντοτε με την πλάτη προς τον μεγάλο τοίχο του σαλονιού και ποτέ με την πλάτη προς την εξώπορτα ή την μπαλκονόπορτα. Οι καθρέφτες πρέπει να αντανακλούν μία όμορφη εικόνα, όπως για παράδειγμα τα λουλούδια στο μπαλκόνι και όχι μία άσχημη, όπως κάποιον ταλαιπωρημένο τοίχο της πολυκατοικίας.

Τα κάδρα που τοποθετούμε μέσα στο σαλόνι μας, πρέπει να έχουν ευχάριστα θέματα και χρώματα, γιατί τα θλιβερά φέρουν μαζί τους αρνητική ενέργεια. Τέλος, η τραπεζαρία πρέπει να είναι ένας ευχάριστος χώρος, όπου θα πρέπει να υπάρχει τάξη, όμορφες και ευχάριστες εικόνες στους πίνακες που την κοσμούν, ενώ τα έπιπλα που θα τοποθετηθούν δεν πρέπει να έχουν αιχμηρές γωνίες. Το ξύλο σε αυτόν τον χώρο πρέπει να κυριαρχεί γιατί συμβάλει στην ηρεμία ενώ σε αυτό τον χώρο θα πρέπει να αποφεύγονται οι βαριές κουρτίνες, ιδίως αν η έκταση του χώρου είναι περιορισμένη.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *