Σαλόνι και πέτρα

Η πέτρα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό, το οποίο όταν τοποθετείται στο χώρο του σαλονιού δημιουργεί μία μοναδική εικόνα.

Είτε χτιστή, είτε σε μορφή πλακιδίων, η πέτρα δίνει την επιπλέον αίγλη που χρειάζεται κάθε σαλόνι. Το υλικό αυτό είναι τελείως ουδέτερο, καθώς συνδυάζεται και δένει πολύ όμορφα μέσα σε ένα απόλυτα κλασσικό σαλόνι, μέχρι ένα απόλυτα μοντέρνο, χαρίζοντας μία γήινη πινελιά στην ατμόσφαιρα.

Η πέτρα αγαπά το ξύλο αλλά συνδυάζεται εξίσου αρμονικά με το μέταλλο αλλά και με έπιπλα που έχουν κρυστάλλινες επιφάνειες.

Οι αποχρώσεις που μπορεί να συναντήσει κάποιος είναι πολλές, προσφέροντας το περιθώριο των επιλογών στον ενδιαφερόμενο που θέλει να την τοποθετήσει στο σαλόνι του. Η επιλογή της απόχρωσης, συνάδει φυσικά με τα χρώματα του υπόλοιπου χώρου καθώς και με τα χρώματα των επίπλων. Αν για παράδειγμα, ο καναπές και οι πολυθρόνες που έχουμε επιλέξει έχουν τις αποχρώσεις του μπλε ή του μωβ, τότε το ιδανικό χρώμα για τη πέτρα που θα τοποθετηθεί στον τοίχο, είναι το γκρι, ανάλογα, αν τα έπιπλα που θα τοποθετήσουμε στο χώρο του σαλονιού, έχουν πιο γήινα χρώματα, τότε η καφέ πέτρα θα είναι ιδανική.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης, οι αποχρώσεις του μπεζ και του λευκού, χρώματα που χαρίζουν μία πιο ρομαντική και φωτεινή διάθεση στο χώρο.

Η πέτρα μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους τοίχους του σαλονιού, δημιουργώντας μία πιο επιβλητική ατμόσφαιρα ή σε κάποια σημεία, όπως σε έναν μόνο τοίχο, συνήθως αυτός που βρίσκεται πίσω από την τραπεζαρία ή πίσω από το καθιστικό, είναι οι πιο ιδανικοί, γιατί θα πλαισιώσουν ιδανικά τα δύο αυτά θέματα, αυτό δηλαδή της τραπεζαρίας και αντίστοιχα του σαλονιού, δίνοντας αυτόν τον ιδιαίτερο τόνο, που τόσο πολύ μας ενδιαφέρει.

Οι σκούρες αποχρώσεις της πέτρας, όπου και αν χρησιμοποιηθούν απορροφούν το φως, γι’ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή η μελέτη του φωτισμού του χώρου. Εδώ ο κρυφός φωτισμός ή τα επιτοίχια φωτιστικά, θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή.

Η πέτρα όπου και να τοποθετηθεί μέσα σε ένα σπίτι δημιουργεί μία πολύ όμορφη και ξεχωριστή εικόνα, το κόστος παλαιότερα ήταν υψηλό, σήμερα όμως, κάποιος μπορεί να τοποθετήσει το υλικό αυτό στο σπίτι με πολύ χαμηλό κόστος, γι’ αυτό τολμήστε το και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *