Σαλόνι και διακόσμηση

Με θέα τον ορίζοντα της φαντασίας, η διακόσμηση του σαλονιού είναι μία από τις πιο δημιουργικές στιγμές είτε στήνουμε ένα καινούργιο σπίτι, είτε ανακαινίζουμε το παλιό.

Ο αέρας του καινούργιου ανανεώνει το πνεύμα και χαλαρώνει τις αισθήσεις μας, η δημιουργική σκέψη διευρύνεται και ο αυθορμητισμός πετυχαίνει τον στόχο του.

Η διακόσμηση του σαλονιού απαιτεί έμπνευση και προσοχή στις λεπτομέρειες για να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Η επιλογή και ο συνδυασμός των χρωμάτων αποτελούν την βάση πάνω στην οποία θα στηθεί η εικόνα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, γι’ αυτό τα χρώματα που θα επιλέξουμε θα πρέπει να δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Μη φοβηθείτε τις έντονες αντιθέσεις, αντίθετα τολμήστε τις εάν θέλετε κάτι ιδιαίτερο και μοντέρνο.

Αν το σαλόνι σας είναι μικρό προτιμήσετε τα χαρούμενα και φωτεινά χρώματα, αν πάλι είναι μεγάλο, μπορείτε να τολμήσετε και πιο σκούρες αποχρώσεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

Παρακολουθήσετε τις νέες τάσεις στα έπιπλα και στη διακόσμηση, αλλά ερευνήστε προσεχτικά πριν κάνετε την τελική επιλογή, μην παρασυρθείτε από κάτι που είδατε σε κάποιο περιοδικό ή στο Internet αν δεν αντιπροσωπεύει απόλυτα το δικό σας γούστο. Το σαλόνι είναι ένας χώρος που περνάμε πολλές ώρες και σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε μία επιλογή που πολύ σύντομα θα βαρεθείτε ή μετά από λίγο καιρό θα αντιληφθείτε ότι δεν σας αντιπροσωπεύει.

Ο φωτισμός είναι μία σημαντική λεπτομέρεια με την οποία αξίζει να ασχοληθείτε καθώς το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα σας αποζημιώσει. Οι καλαίσθητες και μελετημένες επιλογές μπορούν να δώσουν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στο χώρο, γι’ αυτό εξαντλήστε όλες τις πιθανές επιλογές που έχετε.

Τα μικροαντικείμενα, όπως είναι τα κηροπήγια, οι κορνίζες , τα κεριά αλλά και οτιδήποτε άλλο που ταιριάζει στα γούστα σας, είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν το χώρο του σαλονιού μοναδικό αλλά και πιο προσωπικό, ιδιαίτερα όταν τα περισσότερα από αυτά αντιπροσωπεύουν όμορφες στιγμές ή αναμνήσεις από ταξίδια.

Τέλος, μη φοβηθείτε τις έξυπνες χειροποίητες κατασκευές που φέρουν τη δική σας υπογραφή. Σχεδιάστε έξω από τα αναμενόμενα πλαίσια και δημιουργήστε τον ιδανικότερο χώρο για εσάς και τους δικούς σας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *