Ριχτάρια και καλύμματα

Τα ριχτάρια και τα καλύμματα είναι απαραίτητα αξεσουάρ για κάθε σαλόνι, αφού προστατεύουν τα ακριβά μας έπιπλα και παράλληλα δίνουν μια ιδιαίτερη χρωματική νότα μέσα στο χώρο.

Τα ριχτάρια αποτελούν μία εύκολη λύση όταν θέλουμε να ανανεώσουμε το σαλόνι μας προσθέτοντας ένα διαφορετικό χρώμα, το οποίο βέβαια θα έρχεται σε αρμονική αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα που έχουμε επιλέξει για το σαλόνι μας ή όταν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο σχέδιο ή κάποιο μοτίβο που μας τράβηξε την προσοχή ή που μας ενθουσίασε. Η ανανέωση του χώρου του σαλονιού είναι μία σημαντική υπόθεση και πρέπει να γίνεται με προσοχή στις λεπτομέρειες για να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει, ότι πέρα από τα χρώματα και τα σχέδια, που πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα μέσα στο χώρο μας, πόσο μάλλον αν μέσα στο σαλόνι μας υπάρχουν και άλλα θέματα με μοτίβα, πρέπει απαραιτήτως να προσεχθεί και η ποιότητά τους, δηλαδή το ύφασμα από το οποίο έχουν φτιαχτεί. Αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική, γιατί δεν ταιριάζουν όλοι οι τύποι υφασμάτων μεταξύ τους και ενώ μπορεί ένα ριχτάρι να μας αρέσει πολύ και σαν χρώμα αλλά και σαν απεικόνιση σχεδίων, στο τέλος μπορεί να μην ταιριάζει καθόλου με το ύφασμα των καναπέδων μας και το αποτέλεσμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να φανεί φτωχό.

Στην ενναλακτική των καλυμμάτων τα πράγματα είναι πιο εύκολα, γιατί το κάλυμμα καλύπτει εξ’ ολοκλήρου τα έπιπλα. Έτσι, έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή των χρωμάτων αλλά και των σχεδίων. Στην ουσία μπορούμε να αλλάξουμε εξ’ ολοκλήρου την εικόνα του σαλονιού μας κάνοντας μία ριζοσπαστική επιλογή η οποία θα αλλάξει τελείως τα δεδομένα και θα ανανεώσει το χώρο και τη διάθεσή μας πολύ οικονομικά.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *