Πώς να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη εμφάνιση στο σπίτι σας

Καθώς σχεδιάζετε το ντεκόρ του σπιτιού σας, είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν μαζί. Όταν δημιουργείτε μια συνεκτική εμφάνιση που μεταφέρεται σε κάθε δωμάτιο, θα φαίνεται ισορροπημένη. Ένα ενοποιητικό θέμα σε όλο το σπίτι θα βοηθήσει τα πράγματα να φαίνονται ζεστά και φυσικά. Εδώ είναι μερικές συμβουλές διακόσμησης για να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα πράγματα σε μια ισορροπία.

Δημιουργήστε ένα πλάνο

Εάν είστε στη διαδικασία της διακόσμησης, έχετε πιθανώς ερεθίσματα και δημιουργήσατε τουλάχιστον ένα mood. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο για να ξεκινήσετε προτού επιλέξετε τί να βάψετε, τα έπιπλα και πολλά άλλα. Αναζητήστε τάσεις σε όλα τα στοιχεία που έχετε επιλέξει για να προσδιορίσετε τις προτιμήσεις σας. Μόλις έχετε μια ιδέα για το είδος της ατμόσφαιρας και των συλλόγων που θέλετε να φέρετε στο σπίτι σας, μπορείτε να αρχίσετε να βάζετε μαζί ένα πρόγραμμα των αντικειμένων που θέλετε να αγοράσετε στο μέλλον και τα στοιχεία που ήδη έχετε στην κατοχή σας.

Διθέσιοι Καναπέδες Κυρίτσης

Ελάτε με ένα θέμα

Η επίτευξη ισορροπίας δεν σημαίνει ότι κάθε δωμάτιο φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Αλλά αν μπορείτε να βρείτε ένα γενικό θέμα που θέλετε για το σπίτι σας, αυτό μπορεί να βοηθήσει να κρατηθεί η ισορροπία. Το θέμα μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο ένα ρουστίκ-κομψό, παραθαλάσσιο εξοχικό σπίτι ή φωτεινό και μοντέρνο. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας θέμα περιγράφοντας ακριβώς τι σας εμπνέει. Καθώς αγοράζετε έπιπλα, βεβαιωθείτε ότι μπορούν να χωρέσουν σε αυτό το θέμα. Η προσκόλληση μόνο σε ένα θέμα θα δώσει στο σπίτι ικανοποιητικά ισορροπημένη διακόσμηση.

Θυμηθείτε τις Αρχές Σχεδιασμού

Στην εσωτερική διακόσμηση, υπάρχουν αρκετές βασικές αρχές που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές ως οδηγό για τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου. Η ισορροπία χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια οπτική ισορροπία. Τα διαφορετικά αντικείμενα έχουν διαφορετικό οπτικό “βάρος”, που σημαίνει το μέγεθος της οπτικής επίδρασης που έχουν. Ένα ζεστό ροζ φτερωτό μαξιλάρι, για παράδειγμα, έχει πολύ οπτικό βάρος. Τα ουδέτερα χρώματα και οι λεπτές υφές έχουν μικρότερο βάρος.

Τραπεζαρίες Κυρίτσης

Καθώς βάζετε μαζί τα χρώματα, τα σχήματα και τις υφές, θυμηθείτε να εξετάσετε πώς συνεργάζονται. Η συμμετρική ισορροπία είναι το πιο συχνά αναφερόμενο είδος, και ένα παράδειγμα είναι η τοποθέτηση ίδιων φωτιστικών και στις δύο πλευρές του κρεβατιού. Η ασύμμετρη ισορροπία δημιουργεί ισορροπία, προσεγγίζοντας το οπτικό βάρος χωρίς να ταιριάζουν ακριβώς τα στοιχεία. Μην συγκεντρώνετε υπερβολικό οπτικό βάρος σε κανένα σημείο, αλλιώς θα επιτύχετε ακριβώς το αντίθετο.

Μια ισορροπημένη εμφάνιση θα ανυψώσει το στυλ του σπιτιού σας.  Χρησιμοποιήστε τα μεγάλα, ποιοτικά έπιπλα για να δώσετε στο σπίτι μια ενιαία εμφάνιση.