Πράσινο σαλόνι

Ιδιαίτερο και εκκεντρικό, το πράσινο όταν χρησιμοποιείται ως βασικό χρώμα σε ένα σαλόνι, δημιουργεί μια μοναδική εικόνα, ιδιαίτερα όταν το στοιχείο της φύσης συνδυάζεται και παρουσιάζεται αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο.

Το πράσινο σαν χρώμα είναι κατευναστικό και χαρούμενο ακόμα και στις πιο σκούρες αποχρώσεις του όπως είναι το κυπαρισσί.

Σε ένα κλασσικό σαλόνι, το πράσινο δίνει χρώμα και φως στο χώρο, ενώ πολλές φορές δημιουργεί μία πιο εκκεντρική εικόνα, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με έπιπλα ή αντικείμενα μίας άλλης εποχής.

Το πράσινο συνδυάζεται ιδανικά με φλοράλ μοτίβα από τις πιο παστέλ μέχρι τις πιο έντονες αποχρώσεις.

Σαν χρώμα, έχει πολλά πρόσωπα, άλλοτε πιο κλασσικό, άλλοτε πιο ρομαντικό, ενίοτε μοντέρνο και εκκεντρικό.

Όταν το χρώμα αυτό κινείται στις πιο παστέλ αποχρώσεις του, δημιουργεί ένα μοναδικά ρομαντικό αποτέλεσμα, το οποίο αν συνδυαστεί σωστά με τα υπόλοιπα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία του χώρου, υπογραμμίζει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο η χαλάρωση θα αποκτήσει άλλη έννοια.

Όταν πάλι η επιλογή κατευθύνεται στις πιο ανοιχτές και έντονες αποχρώσεις του, η μοντέρνα άποψη διαδέχεται τον ρομαντισμό που αναδύει το πράσινο σαν χρώμα, το οποίο, τα καινούργια δεδομένα το παρασύρουν σε έναν ξέφρενο χορό χρωμάτων, αντιθέσεων και απόλυτα μοντέρνας διάθεσης.

Το πράσινο αγαπά τα έπιπλα από φυσικά υλικά όπως είναι το ξύλο και το μπαμπού, ενώ όταν προστίθενται και φυτά μέσα στο χώρο, το αποτέλεσμα είναι απλά ονειρικό.

Τέλος, για να αναδειχθούν οι αποχρώσεις του πράσινου, ο καλός τεχνητός φωτισμός αλλά και η παρουσία του φυσικού φωτός, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *