Πολυτελή σαλόνια και ιδέες που μπορείς να εμπνευστείς

Η ιδέα ενός πολυτελούς καθιστικού μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετική στη φαντασία του καθενός. Ίσως να δείτε ένα παραδοσιακό δωμάτιο διακοσμημένο με ξύλινη επένδυση, πολυελαίους,καναπέ τύπου καπιτονέ και βαριές κουρτίνες, ή ίσως το πολυτελές σαλόνι των ονείρων σας είναι ένας σύγχρονος χώρος που περιβάλλεται από τεράστιες εκτάσεις από γυαλί, με γραμμικούς καναπέδες και όμορφες καρέκλες για να προσδώσουν έμφαση. Ό, τι κι αν σημαίνει για εσάς ιδανική πολυτέλεια, στις παρακάτω προτάσεις θα βρείτε πολυτελείς ιδέες καθιστικών που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και μέγεθος δωματίου. Εξερευνήστε μια τεράστια γκάμα από τέλεια διάταξη, ιδέες διακόσμησης υψηλής ποιότητας, υπέροχα σχέδια φωτισμού, εκπληκτικά έπιπλα και πολυτελείς κουρτίνες, μαζί με μερικά εκπληκτικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Visualizer: Dvice Inc

Γεμίστε ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο μέχρι την κορυφή. Σε αυτό το ψηλοτάβανο πολυτελές σαλόνι βρίσκουμε ένα ζευγάρι επιβλητικών βιβλιοθηκών που “σκαρφαλώνουν” μέχρι την κορυφή κάθε πλευράς ενός τεράστιου σώματος καμινάδας.

 

Σχεδιαστής: MOPS Studio | Vizualizer: ONI Render

Σχεδιάστε έναν τοίχο που αντανακλά πολυτέλεια. Αυτός ο πανύψηλος τοίχος του χαλαζίτη που φτάνει μέχρι τα δοκάρια καθιστά ένα εντυπωσιακό σημείο εστίασης σε έναν ενιαίο χώρο.

 

Vizualizer: Johny Mrazko

Φωτίστε τον ταβάνι, ή τουλάχιστον το σαλόνι σας, με έναν εντυπωσιακό μοντέρνο πολυέλαιο. Αυτή η συγκεκριμένη διάταξη φωτισμού χρησιμοποιεί διάφορα μεγέθη δημιουργώντας την εντύπωση μιας εορταστικής επίδειξης πυροτεχνημάτων.

Κοιτάξτε τι υπέροχα που δείχνουν (και δένουν) τα μεταλλικά στοιχεία σε αυτό το σαλόνι. Αυτή η σύγχρονη τριάδα από τραπεζάκια σαλονιού στα μέσα του αιώνα φέρνει μια υπερπολυτελή χρυσή λάμψη στο σχεδιασμό – διακόσμηση. Δύο κρεμαστά φωτιστικά στην τραπεζαρία συνεχίζουν το μεταλλικό θέμα πίσω από τον καναπέ.

Alexandru Ionita & Dumbrava Traian

Θα μπορούσατε ακόμη και να τολμήσετε με έναν μεταλλικό τοίχο. Αυτό βοηθά στη σύνδεση ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων.

Χρησιμοποιήστε πολλαπλάσια για επιπλέον ισχύ. Αυτό το δωμάτιο όχι μόνο γεμίζει με τους καναπέδες στο επίπεδο του δαπέδου, αλλά ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων έλαβε υπόψη του και το ύψος του δωματίου. Δεν έχει τοποθετήσει ένα, ούτε δύο, αλλά τρία κρεμαστά φώτα καθιστικού και όλα σε διαφορετικά ύψη.

Designer: Dzhemesyuk

Δώστε έμφαση την υφή. Αντί να εστιάζετε σε κάποιο χρώμα, θα μπορούσατε να εστιάσετε στην υφή του τοίχου! Επίσης, ρίξτε φως πάνω του, ενδεχομένως με κρυφό φωτισμό, για πρόσθετο εφέ και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. 

VIsualizer: Abdallah gad

Δημιουργήστε ένα πραγματικό σημείο εστίασης. Ξεχάστε την τηλεόραση ως το επίκεντρο στοιχείο για το σαλόνι σας – αρκετό χρόνο καταναλώνουμε μπροστά στις οθόνες laptop, tablet και smartphones. Αντ ‘αυτού, σε μερικά μοναδικά ράφια τοίχου δημιουργήστε μια “οθόνη” από στοιχεία που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εσάς. Έπειτα, ανάψτε τα φώτα…!