Ποιες είναι οι ιδιότητες του ξύλου από το οποίο κατασκευάζονται τα έπιπλά σας;

Το ξύλο είναι η προέλευση όλων των προϊόντων της εταιρείας Κυρίτσης. Είναι η πρώτη ύλη που επιλέγουμε, δουλεύουμε και φροντίζουμε να δημιουργούμε κάθε κομμάτι των επίπλων μας. Είναι το ξύλο που καθορίζει την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του κάθε επίπλου. Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να μάθετε περισσότερα για τους τύπους ξύλου με τους οποίους δουλεύουμε και τις ιδιότητες των επίπλων μας, ανάλογα με το ξύλο από το οποίο κατασκευάζονται.

Στην εταιρεία Κυρίτσης, διαμορφώνουμε μια μεγάλη ποικιλία αποκλειστικών και εξωτικών ξύλων, αλλά σε αυτή την περίπτωση επιθυμούμε να επικεντρωθούμε σε τρία: καρυδιά, σημύδα και έβενο. Τρεις τύποι φυσικών υλικών που, στα χέρια των τεχνιτών μας, γίνονται πολυτελή έπιπλα.

Η ελληνική καρυδιά είναι ένα σπάνιο ξύλο, πανέμορφο και ακριβό με πολύ χαρακτηριστική ιδιότητα να μην προκαλεί φτάρνισμα κατά την επεξεργασία της. Υπάρχουν σχεδόν 30 τύποι ξύλου καρυδιού – που αναπτύσσονται στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην Κεντρική Αμερική και μέρος της Νότιας Αμερικής. Χάρη στις φυσικές ιδιότητες της καρυδιάς, τα έπιπλα σας μπορεί να παρουσιάζουν τόνους που κυμαίνονται από το απαλό έως το πολύ σκούρο καφέ.

Στην εταιρεία Κυρίτσης, χρησιμοποιούμε ξύλο καρυδιάς για πολλές από τις συλλογές μας, λόγω των ιδιοτήτων και της εκλεπτυσμένης αισθητικής της. Επιπλέον, επηρεάζεται σε πολύ μικρότερο βαθμό από άλλους τύπους ξύλου λόγω αλλαγών στη θερμοκρασία και την υγρασία.

Τραπεζάκια Σαλονιού Κυρίτσης

Οι σκελετοί των σαλονιών είναι φτιαγμένα με αυστηρή επιλεγμένη συμπαγή ξυλεία οξιάς. Το ξεχωριστό αυτό ξύλο εξασφαλίζει μοναδική σταθερότητα και διάρκεια ζωής.  Η εμφάνισή του είναι ομοιόμορφη και χρησιμοποιείται στην κατασκευή ποιοτικών επίπλων και για εσωτερικών χώρων ξυλουργική.

Σκαμπό για μικρό σαλόνι - τραπεζάκι σαλονιού-καναπές | 'Επιπλο Κυρίτσης

Ενώ η φυσική δρυ χαρακτηρίζεται από εξαιρετική μηχανική ιδιότητα και ωραία εμφάνιση επίσης είναι συνώνυμη με τη δύναμη, τη σταθερότητα και την αντοχή και δίνει ένα πολύ ωραίο φινίρισμα.

Τραπεζάκια Σαλονιού

Για όλους τους παραπάνω λόγους αισθανόμαστε σίγουροι για την ποιότητα κατασκευής των επίπλων μας και αυτό εξασφαλίζεται με την εγγύηση 15 ετών που δίνει η εταιρεία μας.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των επίπλων σας, αν είναι φτιαγμένο από έβενο, είναι το σκοτεινό, σχεδόν μαύρο χρώμα και η σταθερότητά του, οδηγώντας στη συνήθη χρήση του στη δημιουργία κορυφαίων επίπλων. Χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή μουσικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων των πλήκτρων του πιάνο.

Τραπεζαρίες Κυρίτσης

Η τραπεζαρία Wave διαθέτει καπάκι από έβενος γυαλιστερό και κεραμικό. Πόδια από κρύσταλλο διάφανο και ξύλο έβενος.