Πάτωμα από φελλό

Ο φελλός είναι ένα οικολογικό κατασκευαστικό υλικό πατώματος, το οποίο στην ουσία δημιουργείται από τον φλοιό της φελλοφόρου βελανιδιάς, δέντρο το οποίο ευδοκιμεί στη Νοτιοδυτική Ευρώπη και στη Βορειοδυτική Αφρική.

Ο φελλός έχει κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες που τον καθιστούν ίσως ως ένα από τα πιο ευγενή κατασκευαστικά υλικά, κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους, ενώ είναι φιλικό απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον .

Ο φελλός διακρίνεται για την ελαστικότητα και την ελαφρότητά του, ενώ οι λιπαρές ουσίες (σουβερίνη και κερίνη) που αποτελούν μεγάλο μέρος του, τον κάνουν να ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη στεγανότητα του.

Το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά ηχομονωτικό λόγο της συμπαγής μορφής του, ενώ είναι και αδιάβροχο.

Είναι αντιβακτηριδιακό, έχει μεγάλη αντοχή τόσο στις υψηλές, όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άφθαρτο.

Ο φελλός δημιουργεί ένα άνετο πάτωμα λόγω της ελαστικότητάς του, που κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτρέπει την απώλεια της θερμότητας και αντίστοιχα την απώλεια της δροσιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είτε τον επιλέξετε σε μορφή πλακιδίων, είτε σε μορφή σανίδων, ο φελλός βρίσκεται στην αγορά σε διάφορα ευφάνταστα σχέδια και χρώματα που θα σας καταπλήξουν και θα σας δώσουν πολλές ιδέες για το πώς θα στήσετε τον δικό σας προσωπικό χώρο.

Το υλικό του φελλού είναι ιδανικό για σπίτια με μοντέρνα διάθεση ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και στο χώρο του σαλονιού, αφού οι επεξεργασίες, τα σχέδια και τα χρώματα στα οποία διατίθεται μπορούν να δέσουν ιδανικά ακόμα και στον ιδιαίτερο και απαιτητικό χώρο του σαλονιού.

Τέλος η αντιβακτηριδιακή ιδιότητά του, σε συνδυασμό με την ελαστικότητα και την αντοχή του, το καθιστούν ιδανικό και για τα δωμάτια των παιδιών.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *