Πάτωμα από καουτσούκ

Ένα ιδανικό υλικό πατώματος για το παιδικό υπνοδωμάτιο είναι το καουτσούκ.

Στη διάλεκτο των ιθαγενών του Ισημερινού, η λέξη καουτσούκ σημαίνει ξύλο που ρέει.

Το καουτσούκ είναι φυσικό πολυμερές προϊόν που προέρχεται ακατέργαστο από διάφορα τροπικά φυτά όπως είναι η λανδολφία, ο πράσινος χηλόκαρπος, η βραζιλιανή και η γουιανική εβέα, η αφρικανική καξία, καθώς και από τα γνωστά καουτσουκόδεντρα.

Το καουτσούκ τοποθετείται εύκολα, έχει λεία επιφάνεια και πολύ μεγάλη απορρόφηση των κραδασμών, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα μοναδικό υλικό που προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στον χώρο που συνήθως παίζουν τα παιδιά.

Το καουτσούκ είναι ένα φυσικό υλικό, στην αγορά όμως θα συναντήσετε και πολλούς τύπους που όμως είναι κατασκευασμένοι από συνθετικό καουτσούκ, που κατασκευάζεται με πολυμερισμό υδρογονανθράκων . Επειδή όμως η επιλογή αυτή απευθύνεται κυρίως σε χώρους που δραστηριοποιούνται παιδιά θα ήταν καλύτερο να το αποφύγετε.

Το δάπεδο από καουτσούκ μπορείτε να το τοποθετήσετε είτε στο υπνοδωμάτιο των παιδιών, είτε στο playroom. Λόγω της μεγάλης απορρόφησης που έχει στους κραδασμούς δεν θα ανησυχείτε πλέον από το πιο έντονο και ζωηρό παιχνίδι των παιδιών, γιατί ακόμα και αν σκοντάψουν και πέσουν, δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα.

Αν έχετε μεγάλο κήπο, το καουτσούκ μπορείτε να το τοποθετήσετε και σε εξωτερικούς χώρους, οριοθετώντας μία παιδική χαρά μέσα στην οποία τα παιδιά και πάλι θα μπορούν να παίξουν άφοβα.

Το υλικό αυτό θα το συναντήσετε είτε υπό την μορφή πλακιδίων, είτε υπό την μορφή λωρίδων, τοποθετούνται πολύ εύκολα στο χώρο που θα επιλέξετε, ενώ βγαίνουν σε πάρα πολλά χρώματα, από τα πιο χαρούμενα και τα πιο έντονα, μέχρι τα πιο σκούρα, ενώ θα συναντήσετε και αρκετά ενδιαφέροντα σχέδια για να διαλέξετε το ιδανικότερο για εσάς και το σπίτι σας,

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *