Ο φωτισμός του χώρου

Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό μέρος μίας εικόνας που απαρτίζεται από έμπνευση, στυλ και προσωπικότητα.

Ο τρόπος που θα αναδείξουμε κάποια στοιχεία του χώρου και αυτό αφορά όλα τα δωμάτια του σπιτιού, εξαρτάται αποκλειστικά από το πώς θα εκμεταλλευτούμε το φυσικό αλλά και το τεχνικό φως.

Μέσα σε κάθε σπίτι αναπόφευκτα υπάρχουν τα φωτεινά αλλά και τα σκοτεινά σημεία.

Εκεί που το φως παρέχεται φυσικά και ανεξάντλητα μπορούμε να επιλέξουμε πιο σκούρα χρώματα ή να τοποθετήσουμε έπιπλα, όπως ένας μπουφές ή μία βιτρίνα πάνω στα οποία έχουμε τοποθετήσει αντικείμενα που θέλουμε να φαίνονται και να ξεχωρίζουν, είτε γιατί είναι μία προσωπική μας συλλογή, είτε γιατί αναδεικνύουν το ύφος και το στυλ του χώρου.

Εκεί που το φυσικό φως είναι ελλιπές ή απουσιάζει, εκεί χρειαζόμαστε ανοιχτά χρώματα, όχι μόνο στον τοίχο αλλά και στην επιλογή των επίπλων.

Για να έχουμε όμως ένα πραγματικά όμορφο αποτέλεσμα που θα αναδεικνύει όλους τους χώρους του σπιτιού, από τον πιο απλό μέχρι τον πιο ιδιαίτερο, θα πρέπει να κάνουμε σωστή χρήση του τεχνικού φωτός και να επιλέξουμε φωτιστικά που όχι μόνο θα μας εξυπηρετούν, αλλά που θα προσθέτουν και θα υπογραμμίζουν το στυλ που έχουμε επιλέξει για το χώρο του σπιτιού μας.

Η λεπτομέρεια στον φωτισμό είναι το παν, ακόμα και η λάμπα που θα επιλέξουμε να τοποθετήσουμε στο φωτιστικό μας, έχει σημασία, καθώς άλλες λάμπες του εμπορίου βγάζουν το λευκό και ψυχρό φως και άλλες το πιο κίτρινο και γλυκό. Μία από τις δύο αποχρώσεις θα ταιριάζει σίγουρα περισσότερο στο χώρο μας και αυτή είναι μία λεπτομέρεια που αξίζει να σταθούμε και να μελετήσουμε γιατί είναι απλή και ανέξοδη και μπορεί να αλλάξει την εικόνα του χώρου μας προς το καλύτερο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *