Ο μαγικός κόσμος ενός παραμυθιού στο σαλόνι σας

 “Laughter is timeless. Imagination has no age. And dreams are forever”,  Walt Disney

Σε όποια ηλικία και αν φτάσουμε, η δύναμη των παραμυθιών της παιδικής μας ηλικίας παραμένει μέσα μας, ακόμα και αν έχουμε ξεχάσει την αθωότητα εκείνων των τόσο γλυκών χρόνων.

Ο μαγικός κόσμος ενός παραμυθιού στο σαλόνι μας, είτε σαν διακριτική λεπτομέρεια, είτε σαν μία σαφή  διακοσμητική γραμμή, αποτελεί ένας εναλλακτικό τρόπο έκφρασης, που αναπάντεχα δηλώνει μία εκκεντρική διάθεση, η οποία ωστόσο μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ψυχολογία μας.

Παρόλο που η κυρίαρχη ιδέα είναι πως τα παραμύθια μπορούν να φανούν χρήσιμα αποκλειστικά στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αξίζει να σημειωθεί πως τα παραμύθια έχουν χρησιμοποιηθεί και συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα από ορισμένους ψυχολόγους- για να βοηθήσουν ενήλικες να ξεπεράσουν κάποια από τα προβλήματα τους . Ο πιο γνωστός υποστηρικτής αυτής της ιδέας είναι ο Hans Diekmann.

Σύμφωνα με τον Dieckmann ένας αποτελεσματικός τρόπος να βοηθηθεί ένας ενήλικας είναι να διηγηθεί το αγαπημένο του παραμύθι. Σύμφωνα με τη θεωρία του, το αγαπημένο παραμύθι μας δεν έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας τυχαία, αλλά λόγω της σημαντικής ψυχολογικής του βαρύτητας για την ίδια την ύπαρξή μας και τα προβλήματα που μας απασχολούν. Όταν συνειδητοποιήσουμε την βαθύτερη σημασία του νοήματος του παραμυθιού τότε πιο εύκολα μπορούμε να μεταφράσουμε τις ασυνείδητες σκέψεις και φόβους μας και να τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα.

Τα περισσότερα παραμύθια συνοδεύονται από μαγικά αντικείμενα, διάσημες φράσεις, ακόμη και γνωστά αξιοθέατα. Όλα αυτά μπορεί να αποτελέσουν μία περίφημη διακοσμητική επιλογή για το σαλόνι μας, χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα από την αίγλη αυτού του τόσο ιδιαίτερου χώρου του σπιτιού μας.

Για παράδειγμα, στην «Πεντάμορφη και το τέρας», τα μαγικά αντικείμενα, όπως ήταν το τσαγερό, το θρυψαλάκι, ο lumiere ή το ρολόι, αποτελούν μοναδικές επιλογές, εκ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει περισσότερο και να την τοποθετήσετε σε κάποιο σημείο του σαλονιού σας. Στον «Αλαντίν» ήταν το μαγικό λυχνάρι, το οποίο θα ταίριαζε ιδανικά σε ένα πιο ethnic σαλόνι. Ο Πήτερ Παν να περπατά πάνω στο δείκτη του Big Ben, είναι μία εξαίσια επιλογή λειτουργικού ρολογιού για ένα πιο μοντέρνο σαλόνι.

Φυσικά, υπάρχουν και οι διάσημες φράσεις που δηλώνουν άμεσα ένα συγκεκριμένο παραμύθι και μπορούν να εκτυπωθούν πάνω σε έναν καμβά μονόχρωμο ή με πολλά χρώματα ή πάνω σε αντικείμενα και μιλώντας για διάσημες φράσεις…”never grow up”…..

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *