Ο εναλλακτικός συνδυασμός του Rustic Design με Vintage και Industrial στοιχεία

Η φαντασία και ο εναλλακτικός τρόπος σκέψης είναι οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους μπορείτε να βασιστείτε για να δημιουργήσετε ένα σαλόνι που όχι μόνο θα αποτελεί το στέγαστρο των ήρεμων στιγμών σας, αλλά και που θα αποτελεί μία διαρκή έμπνευση και ένα ταξίδι στο χρόνο.

Πολλές φορές, οι εικόνες της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ιστορίας, της τέχνη των επίπλων και της διακόσμησης του παρελθόντος προκαλούν πλέον θαυμασμό, ίσως και δέος.

Ο μοντέρνος τρόπος ζωής και η σύγχρονη σκέψη προωθούν την απλότητα, τις λιτές γραμμές και την αφαιρετική καλλιτεχνική άποψη. Το σύγχρονο μπορεί να μην προσδίδει την λεπτομερή ματιά ενός δυνατού καλλιτέχνη του παρελθόντος, αλλά προωθεί τον πειραματισμό και την εναλλακτική σκέψη.

Το ξύλο όπως έχει ειπωθεί και έχει γραφτεί πολλές φορές, συγκεντρώνει πολλά αξιόλογα χαρακτηριστικά τα οποία το καθιστούν ένα μοναδικό και πολύτιμο υλικό. Το ξύλο είναι εύπλαστο και μπορεί να πάρει πολλές μορφές στα χέρια του ανθρώπου.

Η εναλλακτική σκέψη και άποψη μπορούν να το τοποθετήσουν στο ταβάνι σαν ψευδοροφή, με κρυφό φωτισμό ή συνδυασμένο με σποτάκια, σαν επένδυση τοίχου με κεντρικό θέμα τη flat screen τηλεόρασή σας ή σε ένα σημείο του δαπέδου σαν ατελές πάτωμα. Οι αποχρώσεις που προσφέρουν τα ιδανικότερα αποτελέσματα, είναι της καρυδιάς και της δρυς. Τα rustic αυτά στοιχεία του χώρου μπορεί να ταιριάξουν με μία ευφάνταστη μοντέρνα βιβλιοθήκη ή με μία βιβλιοθήκη αντίκα, ακόμα και με κάποιο ξύλινο μπαούλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά και σαν τραπεζάκι και όλα αυτά συνδυασμένα τέλεια με έναν σύγχρονο Chester ή Τivoly καναπέ.

Τα βιομηχανικά στοιχεία, όπως η χρήση τσιμεντοκονίας στο υπόλοιπο δάπεδο, ακόμα και σε κάποιον τοίχο του σαλονιού, μαζί με κάποια μεταλλικά στοιχεία, όπως μπορεί να είναι ίσως κάποιο μεγάλο σιδερένιο ρολόι με εκτεθειμένους τους μηχανισμούς του ή κάποιο μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου, θα δώσουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χώρο.

Τα διάσπαρτα vintage στοιχεία θα ολοκληρώσουν τη μοναδική εικόνα του σαλονιού σας χαρίζοντας του μία ξεχωριστή εκκεντρικότητα.

Οικογενειακά κειμήλια, ένα χαλί εποχής ή ακόμα και αναπάντεχα αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποια αποθήκη, όπως ένας παλιός ανεμιστήρας ή ένα σετ από παλιές βαλίτσες ή ακόμα και μία παλιά γραφομηχανή, μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο θυμίζοντας σας ίσως στιγμές από τα παιδικά σας χρόνια.

Συνδυάζοντας το Rustic με το Vintage και το Industrial στυλ, το αποτέλεσμα θα είναι ζεστό, φιλόξενο και θα εμπνέει κάθε σας στιγμή.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *