Ξύλινα έπιπλα

Το ξύλο ότι χρώμα και σχήμα και αν έχει εκφράζεται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο μέσα στο χώρο. Όπου και αν συνδυαστεί, είτε σε μοντέρνα, είτε σε κλασσική άποψη, κάνει ακόμα και τον πιο ψυχρό χώρο να φαίνεται ζεστός και φιλόξενος.

Τα ξύλινα έπιπλα, άλλοτε συνοδεύουν το ιδιαίτερο στυλ που θέλουμε να αποδώσουμε στο χώρο και άλλοτε έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ιδιαίτερα όταν θέλουμε το σαλόνι μας να έχει έντονα παραδοσιακά στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, οι ξύλινες τραπεζαρίες, ακόμα και οι ξύλινοι καναπέδες, είναι τα κυρίαρχα θέματα, ενώ σε δεύτερο χρόνο ακολουθούν τα ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία και ότι άλλο θέλουμε να προσθέσουμε για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο παραδοσιακό αποτέλεσμα.

Άλλες φορές τα ξύλινα έπιπλα και τα ξύλινα διακοσμητικά έχουν ένα πιο ethnic χαρακτήρα και μπορούν να συνδυαστούν ακόμα πιο ελεύθερα με διάφορους τύπους υφασμάτων (ριχτάρια, μαξιλάρες), καθώς και με έντονα χρώματα.

Έπιπλα και αντικείμενα που έρχονται από το παρελθόν για να διακοσμήσουν το παρόν, συνήθως έχουν ως κυρίαρχο υλικό κατασκευής το ξύλο.

Για παράδειγμα, παλιά ρολόγια τοίχου, περίτεχνα μπαούλα αλλά και πολλά άλλα, είναι αντικείμενα αξίας που προδίδουν κύρος στο χώρο που επιλέγουμε να τα τοποθετήσουμε.

Το ξύλο έχει αναρίθμητες εφαρμογές, είναι μέρος της ζωής μας και σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει από τα μοντέρνα σαλόνια, που περισσότερο από όλα έχουν την ανάγκη της γήινης παρουσίας του.

Η σμίλευση του ξύλου για διακοσμητικά, αλλά και η θέση του πάνω στον πάγκο εργασίας του επιπλοποιού, είναι μία διαχρονική αξία που δεν θα εκλείψει ποτέ, γιατί είναι κάτι ζωντανό και η θέρμη του αξεπέραστη σε κάθε εποχή.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *