Ξεκούραστη διακόσμηση με έμφαση στα τελειώματα

Η εσωτερική διακόσμηση δεν είναι μόνο αισθητική, αλλά επηρεάζει το πώς νιώθουμε ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι μας. Όταν ο εξωτερικός κόσμος είναι ταραχώδης ή γκρίζος με τη βρωμιά της πόλης, αξίζει να δημιουργήσετε έναν ελαφρύ και ξεκούραστο χώρο στον οποίο θα λατρεύετε να επιστρέφετε στο σπίτι. Οι δύο γαλήνιοι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού που εξερευνούμε εδώ σήμερα έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν μια αίσθηση γαλήνης μέσω ελαφρών ουδέτερων επίπλων και απαλών φινιρισμάτων. Η μοντέρνα επένδυση τοίχου δημιουργεί ένα ανακουφιστικό κουκούλι γύρω από ευάερους χώρους διαβίωσης, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα ασφαλούς καταφυγίου. Θα ρίξουμε μια ματιά σε πρακτικές διατάξεις που επιτυγχάνουν ένα περιβάλλον χωρίς άγχος για την καθημερινή ζωή, κύρια υπνοδωμάτια που προάγουν τον ύπνο και αποτελεσματικά σχέδια άνετου φωτισμού.

Ένας τοίχος από ξύλινες αποθηκευτικές μονάδες δημιουργεί ένα ομαλό και γαλήνιο σκηνικό για τον ενιαίο χώρο διαβίωσης του πρώτου μοντέρνου εσωτερικού μας.

Η ανοιχτή διαρρύθμιση κόβεται σε τμήματα από έναν μεγάλο άνετο καναπέ και μία καθαρή μοντέρνα νησίδα κουζίνας. Ένα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού σηματοδοτεί τον πυρήνα του χώρου του σαλονιού με λεία, ελαφριά πέτρα . Ένα μικρότερο μαύρο τραπέζι για αντίθεση και ένα μαύρο φωτιστικό δαπέδου δημιουργούν έντονους τόνους παράλληλα με τα πιο ανοιχτόχρωμα στοιχεία του καθιστικού.

Το μαύρο φωτιστικό δαπέδου συνδυάζεται με μια κομψή περιστρεφόμενη πολυθρόνα για να δημιουργήσει ένα φιλόξενο καθιστικό χώρο δίπλα στο παράθυρο.

Ένα τμήμα της πολυθρόνας δημιουργεί μια λεπτή οπτική στάση στο τέλος του χώρου του σαλονιού.

Ο γωνιακός καναπές ακολουθεί το περίγραμμα ενός χαλιού με απαλά σχέδια και τονικό χώρο, το οποίο ορίζει το σαλόνι από τον παρακείμενο χώρο τραπεζαρίας.

Στον χώρο της τραπεζαρίας, μια λωρίδα καθρέφτη τοποθετείται κάτω από τα πλωτά ντουλάπια αποθήκευσης για να επιτευχθεί μια ελαφριά και ευρύχωρη οπτική ψευδαίσθηση.

Ο τοίχος της τηλεόρασης διαθέτει μια ελκυστική εγκατάσταση μοντέρνων ξύλινων πάνελ τοίχου που εναλλάσσονται μεταξύ ενός απλού λείου φινιρίσματος και μιας μοντέρνας υφής με αυλακώσεις. Ένα λεπτό ράφι κόβει το σκηνικό.

Δύο κομψά κρεμαστά φώτα τραπεζαρίας αγκυροβολούν κομψά πάνω από την τραπεζαρία. Κρέμονται χαμηλά για να δημιουργήσουν ένα οικείο περιβάλλον.

Ένα μοναδικό διακοσμητικό βάζο φέρνει μια λάμψη φυσικού πράσινου στη μοντέρνα ξύλινη τραπεζαρία. Ένας διακοσμητικός δίσκος συμπληρώνει το κεντρικό κομμάτι.

Η νησίδα της κουζίνας έχει μια πεντακάθαρη μοντέρνα αισθητική με κομψό υπερυψωμένο σχέδιο πάγκου.

Το φινίρισμα της νησίδας δένει με τον τοίχο της κουζίνας από ελαφρύ γυψομάρμαρο και τα ντουλάπια. Τα διακριτικά ξύλινα ντουλάπια πλαισιώνουν αντίστοιχα ζεστά το απαλό εφέ της γυψοσανίδας. Οι μαύρες συσκευές, η μαύρη βρύση κουζίνας και τα ρυθμιζόμενα φώτα δημιουργούν έξυπνη αντίθεση.

Μια άλλη εγκατάσταση μαύρων φωτιστικών σε γραμμή υπάρχει από τη μια ως την άλλη άκρη της κρεβατοκάμαρας. Ένα μαύρο κρεμαστό φωτιστικό κρεβατοκάμαρας εξισορροπεί την άλλη πλευρά του δωματίου.

Το κρεβάτι με κρεμ ταπετσαρία συμπληρώνεται από έναν πολυτελή επικαλυμμένο τοίχο με χαρακτηριστικό κεφαλάρι. Το απαλό ύφασμα βοηθά στην απόσβεση του θορύβου για έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

Η ξύλινη επένδυση περικλείει τακτοποιημένα τον τοίχο του παραθύρου, καταλήγοντας στις βαθιές μάζες μιας βελούδινης κουρτίνας.

Το κρεμαστό φωτιστικό του υπνοδωματίου κατεβαίνει σε ένα απλό μινιμαλιστικό κομοδίνο που έχει τακτοποιημένο χώρο αποθήκευσης στη βάση του για βιβλία.

Ατμοσφαιρικός φωτισμός δίπλα από το κρεβάτι κατεβαίνει μέσα από μία κάθετη λωρίδα στον τοίχο.

Στο κάτω μέρος του κρεβατιού, ένα μπουντουάρ είναι εξοπλισμένο με έναν φωτιζόμενο καθρέφτη και ένα επενδυμένο σκαμπό.

Ένα γυάλινο βάζο διακοσμεί μια σειρά από μίνι συρτάρια αποθήκευσης, τα οποία αποθηκεύουν τακτοποιημένα αξεσουάρ και προϊόντα μακιγιάζ.

Η ειδική ντουλάπα είναι τοποθετημένη τακτοποιημένα πίσω από συρόμενες πόρτες που εξοικονομούν χώρο. Τα εντοιχισμένα ράφια φιλοξενούν παπούτσια, μικρές βαλίτσες και κουτιά με είδη εκτός εποχής.

Οι χωνευτοί προβολείς παρέχουν στην ντουλάπα εσωτερικό φωτισμό.

Στην είσοδο του σπιτιού, ένα μοντέρνο πουφ τοποθετείται δίπλα σε έναν φαρδύ ολόσωμο καθρέφτη. Οι λωρίδες LED είναι κρυμμένες γύρω από τον καθρέφτη για να εκπέμπουν μια ζεστή και ατμοσφαιρική λάμψη.

Ένα δωμάτιο-ντουλάπα βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της μπροστινής πόρτας.

Το μπάνιο διαθέτει ένα καθαρό και φιλόξενο σχέδιο από κρεμ γυψομάρμαρο και το ζεστό τόνο του ξύλου. Ένας μεγάλος καθρέφτης μπάνιου αυξάνει την αίσθηση του χώρου στο συμπαγές δωμάτιο.

Μια μοντέρνα βρύση μπάνιου συνδυάζεται με ένα μοναδικό σχέδιο νιπτήρα, όπου το νερό αποστραγγίζεται σε μια σχισμή στο πίσω μέρος της κεκλιμένης βάσης.

Οι πετσέτες σκαρφαλώνουν σε ένα στενό χώρο στον τοίχο δίπλα στην πόρτα.

Τα μαύρα αξεσουάρ μπάνιου κάνουν σκούρα αντίθεση με τον χλωμό υγρό τοίχο.

Ο τοίχος της τηλεόρασης με ανάγλυφη υφή τραβάει πολύ την προσοχή στο δεύτερο επιλεγμένο σπίτι μας.

Ένα χαλί μεγάλης επιφάνειας προσθέτει το απαλό στοιχείο στο σαλόνι, καλύπτοντάς το από το δροσερό τσιμεντένιο δάπεδο. Η μοναδική καρέκλα με έμφαση είναι η πολυθρόνα Etcetera Lounge του Jan Ekselius απο τη σουηδική μάρκα Artilleriet.

Το σαλόνι λειτουργεί γύρω από έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ, ο οποίος ανοίγει χώρο σε μια πιο απομονωμένη τραπεζαρία. Ένα στρογγυλό χαλί ορίζει ένα ξεχωριστό, μικρό καθιστικό στο πίσω μέρος του δωματίου, όπου οι λωρίδες LED φωτίζουν τα πάνελ τοίχου από καλάμια.

Στην επίσημη τραπεζαρία, οι επενδυμένες καρέκλες μπορούν να φιλοξενήσουν έως και δέκα άτομα. Ένας μεγάλος πολυέλαιος εκτείνεται σε όλο το μήκος της.

Στην κουζίνα, τα ξύλινα σκαμπό βρίσκουν το χώρο του πρωινού, ενώ περισσότερες καρέκλες τραπεζαρίας συμπληρώνουν ένα ανεπίσημο οικογενειακό μέρος για φαγητό.

Τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν φυσικό φως και γαλήνια θέα στον κήπο.

Στην είσοδο του σπιτιού, ένας ανάγλυφος μπουφές συμπληρώνει τα αυλακωτά πάνελ τοίχου.

Η μοντέρνα σκάλα έχει μια αιθέρια παρουσία καθώς στέκεται σε καθαρό λευκό μάρμαρο.

Ανεβαίνοντας στην κύρια κρεβατοκάμαρα, ένα λευκό χαλί κρεβατοκάμαρας δίνει μια ελαφριά παύση στο ξύλινο δάπεδο chevron.

Ένας τοίχος με αυλακωτό χαρακτηριστικό προσθέτει μια επιπλέον υφή πίσω από το κεφαλάρι.

Μια επιτοίχια μονάδα καλλωπισμού ακουμπά την άκρη ενός πλωτού επίπλου πολυμέσων για να δημιουργήσει ένα κομψό, κλιμακωτό εφέ.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *