Μπλε σαλόνι

Το μπλε είναι ένα χρώμα που αποπνέει αριστοκρατικότητα και συνδυάζεται εύκολα με όλες τις αποχρώσεις του ξύλου και του μετάλλου.

Το μπλε χρώμα έχει πολλά πρόσωπα, η παρουσία του δημιουργεί ιδανικούς συνδυασμούς είτε επιλέγεται για σε ένα κλασσικό σαλόνι, είτε για ένα μοντέρνο, ενώ μπορεί να επιλεχθεί εύκολα και για ένα εξοχικό σπίτι, είτε αυτό βρίσκεται σε μία ηπειρωτική περιοχή, είτε σε ένα νησί.

Ανάλογα την απόχρωσή του, το μπλε γίνεται μπαλαντέρ για όλα τα στυλ και όλα τα γούστα.

Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ταιριάζουν άψογα σε πιο νεανικά ή πιο μοντέρνα σαλόνια, ενώ οι πιο σκούρες σε πιο κλασσικά.

Οι φωτεινές διαβαθμίσεις του αποτελούν μία ιδανική επιλογή για το σπίτι στο νησί, ενώ οι πιο έντονες για το εξοχικό στο χωριό.

Το μπλε συνδυάζεται αρμονικά με πολλά άλλα χρώματα όπως είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το φούξια και γενικά με όλα τα θερμά χρώματα της παλέτας.

Το μπλε είναι το χρώμα της πολυτέλειας, γι’ αυτό και συνήθως επιλέγεται σε σαλόνια που είτε έχουν καθαρά κλασσικό στυλ, είτε ένα πιο ευφάνταστο baroque ύφος. Το χρώμα αυτό αγαπά το μέταλλο, ταιριάζει ιδανικά με τις ασημένιες αποχρώσεις, ενώ διαπρέπει όταν το συμπληρώνουν οι χρυσές αποχρώσεις των υπόλοιπων αντικειμένων ή επίπλων που μπορεί να έχουμε επιλέξει για το χώρο του σαλονιού μας.

Όλες οι αποχρώσεις και οι διαβαθμίσεις του μπλε, μπορούν να χαρακτηριστούν κλασσικές με την έννοια ότι δεν τις ξεπερνά ποτέ η μόδα, καθιστώντας την ύπαρξή του είτε στο χώρο του σαλονιού, είτε στο χώρο της τραπεζαρίας, την επιτομή της διαχρονικότητας. Σίγουρα είναι ο βασιλιάς των χρωμάτων αλλά και μια σίγουρη επιλογή καλαισθησίας και κομψότητας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *