Μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι με προσθήκη καμπύλων

Η τάση της καμπύλης συνεχίζει να γοητεύει με την ομαλή πολυπλοκότητά της. Οι καμπύλες προσθέτουν χαρακτήρα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό , είτε πρόκειται για τοξωτά παράθυρα, καμάρες πορτών ή τρισδιάστατες λεπτομέρειες από γυψομάρμαρο. Αυτά τα τρία σχέδια σπιτιών δείχνουν πώς να ενσωματώσετε την τοξωτή τάση σε διάσπαρτα σημεία ενδιαφέροντος ως κόσμημα. Το πρώτο εσωτερικό που θα βρείτε παρακάτω είναι ένας σύγχρονος χώρος με λεπτές καμπύλες ως λεπτομέρειες. Το δεύτερο σπίτι εκτυλίσσεται σε ένα διαμέρισμα με εκλεπτυσμένο σχέδιο. Τα επώνυμα έπιπλα βρίσκονται ανάμεσα σε βαθιά σκαλισμένα, καμπύλα στοιχεία από γυψομάρμαρο. Μια ρουστίκ ατμόσφαιρα διατρέχει το τελευταίο σπίτι, όπου η επεξεργασία του τοίχου γίνεται ένας γιγάντιος καμβάς τέχνης από καμπύλες.

Visualizer: Elemental Design

Μια κυρτή εσοχή στην οροφή δημιουργεί έναν καλλίγραμμο θόλο πάνω από το πρώτο μας σαλόνι. Οι εναέριες λεπτομέρειες οριοθετούν τη ζώνη του καθιστικού από τη γειτονική τραπεζαρία καθώς βρίσκονται σε ενιαία διαρρύθμιση.

Ένας τοίχος βωμός θέτει μια άλλη κυρτή σιλουέτα στο σαλόνι. Ένας ανεμιστήρας οροφής με φωτισμό προσθέτει μια νότα συμπληρωματικού ξύλου.

Απέναντι από τον καναπέ, μια οριζόντια ξύλινη βάση τηλεόρασης απλώνεται σε ένα φόντο ακατέργαστου στόκου. Ένα οβάλ τραπεζάκι σαλονιού συμπληρώνει το σαλόνι με τον ίδιο, απαλό, φυσικό τόνο.

Μια μικρή ξύλινη εσοχή εισχωρεί στο έπιπλο εισόδου του σπιτιού, όπου λειτουργεί ως ένα ενσωματωμένο ράφι. Τα ντουλάπια αποθήκευσης στοιβάζονται πάνω και κάτω από αυτό για να χωρέσουν παπούτσια και άλλα είδη οικιακής χρήσης.

Το ξύλινο δάπεδο βρίσκεται σε όλη τη διαδρομή μέσα από το σαλόνι και την μπροστινή πόρτα για να δημιουργήσει μια συνεκτική, επεκτατική οπτική.

Η πόρτα της κουζίνας είναι διακριτικά κυρτή σε μια γωνία για να δημιουργήσει μια ομαλή μετάβαση.

Η περίμετρος του δωματίου κάμπτεται όμορφα γύρω από μία μοντέρνα τραπεζαρία, οδηγώντας το μάτι σε μία επίσης καμπυλωτή εσοχή με ράφια. Η στρογγυλή μαρμάρινη τραπεζαρία με βάθρο και το κυκλικό κρεμαστό φωτιστικό δένουν με τις αρχιτεκτονικές καμπύλες.

Η διάταξη της μικρής κουζίνας χρησιμοποιεί άριστα μια εσοχή για να στεγάσει το μεγάλο ψυγείο.

Τα λευκά ντουλάπια κουζίνας, τα λευκά πλακάκια πίσω και ο λευκός μαρμάρινος πάγκος κάνουν το στενό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, το επενδυμένο κρεβάτι είναι τοποθετημένο στον τοίχο με χαρακτηριστικό κυρτό κεφαλάρι και με ένα σχέδιο που μοιάζει με φεγγάρι. Κομψά χρυσά κρεμαστά φωτιστικά κρεβατοκάμαρας κατεβαίνουν μπροστά στο χλωμό σκηνικό, προσθέτοντας μια νότα ζεστασιάς.

Οι εντοιχισμένες λευκές ντουλάπες διαθέτουν ένα τοξωτό μοτίβο, το οποίο προσθέτει μια κλασική αισθητική στο δωμάτιο.

Ένα στρογγυλό σκαμπό στο μπουντουάρ συμπληρώνει το τοξωτό μοτίβο.

Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο, ένας διπλός χώρος εργασίας είναι τοποθετημένος σε μια μεγάλη καμάρα. Ο φωτισμός στα ράφια δίνουν λάμψη στο χαριτωμένο χαρακτηριστικό.

Ο διπλός χώρος εργασίας συνορεύει με μία στήλη από ράφια που είναι τοποθετημένος σε ένα προσαρμοσμένο κρεβάτι.

Αρχιτέκτονας: Đạt Phạm , Σχεδιαστής: Đạt Phạm

Στη δεύτερη από τις τρεις περιηγήσεις μας, το τοξωτό πλαίσιο παραθύρων ανακοινώνει το καμπύλο θέμα. Ένα τοξωτό μοντέρνο τζάκι έχει ένα αντίστοιχο περίγραμμα.

Ένας μικρός καναπές και μία κομψή νησίδα χωρίζουν το ενιαίο σαλόνι.

Μια μεγάλη καμάρα οδηγεί από την είσοδο προς το σαλόνι του σπιτιού.

Η ξύλινη επένδυση ορίζει την περιοχή της μουσικής, όπου κάνει την εμφάνισή του ένα πιάνο.

Ο χώρος του πιάνου είναι διακοσμημένος από εσοχές με γυψοκαμάρες. Διακοσμητικά βάζα, κεριά, λάμπες και βιβλία γεμίζουν κάθε ενδιαφέρουσα γωνιά. Ένα κυρτό σκαμπό πιάνου ολοκληρώνει την εμφάνιση.

Μια τοιχογραφία στην τραπεζαρία διαμορφώνεται σε μια τριάδα καμάρων. Η όμορφη εγκατάσταση φωτισμού διαθέτει κρεμαστά φώτα τραπεζαρίας Formakami  από τον Jaime Hayón for &Tradition.

Ένα κυρτό περίβλημα τυλίγει την τραπεζαρία, δημιουργώντας ένα δραματικό σκηνικό πάνω.

Η τραπεζαρία terrazzo προσθέτει μοτίβο και χρώμα.

Διακοσμητικά βάζα και κεριά δημιουργούν ένα μοντέρνο κεντρικό τραπέζι φαγητού.

Η κουζίνα είναι ένας τακτοποιημένος συνδυασμός μοντέρνων ξύλινων ντουλαπιών και λευκών πάγκων.

Στην κρεβατοκάμαρα, μια υπέροχη καμάρα σκαρφαλώνει πίσω από το κρεβάτι. Οι λείες άκρες αναδιπλώνονται στο αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό, ενώ η ρουστίκ λιθοδομή δημιουργεί ένα τραχύ σκηνικό.

Μια σειρά από καμάρες διακοσμούν την περίμετρο της κρεβατοκάμαρας. Ένα ανεστραμμένο τόξο στο παράθυρο δανείζεται φως από το διάδρομο δίπλα σε μια τοξωτή πόρτα. Μια ανοιχτή καμάρα αποκαλύπτει ένα ιδιωτικό μπάνιο με ανεξάρτητη μπανιέρα και διπλό νεροχύτη.

Στο σχέδιο του ανοιχτού ντους είναι ενσωματωμένες μικρές καμάρες.

Οι καμπύλες γωνίες ορίζουν το παράθυρο του μπάνιου.

Οπτικοποιητής: Mohamed Walied

Στο τελευταίο χαρακτηριστικό εσωτερικό του σπιτιού μας, οι ρηχές καμάρες χαράζουν εντυπωσιακά σχέδια σε μπεζ τοίχους με χαρακτηριστική υφή. Ένα υφαντό χαλί σαλονιού απλώνει ένα γεωμετρικό σχέδιο με αντίθεση.

Πολυθρόνες με καμπύλες και ένα ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού σε οβάλ σχήμα συμπληρώνουν το μοτίβο του λείου τοίχου.

Τα εμφανή ξύλινα δοκάρια και τα χειροποίητα κεραμικά δίνουν στο εσωτερικό μια ρουστίκ ουσία.

Μια στενή ραφιέρα φωτίζεται με κρυφό φωτισμό για να δημιουργήσει ένα εστιακό σημείο δίπλα στην επιτοίχια τηλεόραση.

Χειροποίητα κεραμικά βάζα διακοσμούν το ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού .

Ψάθινα κρεμαστά φωτιστικά δίνουν την υφή πάνω από την ξύλινη τραπεζαρία.

Στο διάδρομο έχουμε και πάλι διακοσμητικές εσοχές σε παράθυρα και πόρτες. Το διαχωριστικό muxarabi χωρίζει την τραπεζαρία από το παρακείμενο καθιστικό για να ορίσει με σαφήνεια κάθε ζώνη.Ένας απλός ρουστίκ πάγκος επιπλώνει τον χώρο.

Στρογγυλά ρουστίκ βάζα δαπέδου διαμορφώνουν ελκυστικές βινιέτες.

Ο κρυφός φωτισμός δημιουργεί μια ατμοσφαιρική λάμψη γύρω από τη λεπτομέρεια του τοίχου από γυψομάρμαρο.

Στο σχέδιο του ρουστίκ υπνοδωματίου, ένα μοναδικό ξύλινο κεφαλάρι κυριαρχεί.

Ψάθινα κρεμαστά φωτιστικά πέφτουν σε κάθε πλευρά του ξύλινου κρεβατιού, πάνω σε ρουστίκ κομοδίνα. Ένας πάγκος στο τέλος του κρεβατιού ολοκληρώνει τη διάταξη.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *