Μικρό σαλόνι | Πώς θα φαίνεται μεγαλύτερο

Διαμορφώστε το μικρό σαλόνι σας σε ένα χαριτωμένο και ζεστό χώρο.

Εκτοξεύστε το μικρό σαλόνι σας με τις κορυφαίες συμβουλές και έξυπνους τρόπους διακόσμησης, κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να μετατρέψετε ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να εισάγετε απαλές, παστέλ αποχρώσεις στη διακόσμησή σας για να διατηρήσετε το δωμάτιο ζεστό και φιλόξενο – δείτε τα χρωμάτων σαλονιού 2019 για να πάρετε ιδέες και που θα δώσουν χαρακτήρα.

Χρησιμοποιήστε σκαμπό

Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε εάν έχετε ένα μικρό σαλόνι είναι να το φορτώνεται με πάρα πολλά έπιπλα. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε έναν καναπέ που είναι ανάλογος με το μέγεθος του χώρου, και αν εξακολουθείτε να χρειάζεστε περισσότερα καθίσματα, χρησιμοποιήστε σκαμπό
Θα πάρουν πολύ λιγότερο χώρο από τις ογκώδεις πολυθρόνες και μπορούν εύκολα να ελιχθούν. Εάν θέλετε το σαλόνι σας χαριτωμένο και ζεστό, δοκιμάστε να συγκεντρώνετε μαζί τα αντικείμενα με βάση τα χρώματά τους – από φωτογραφίες μέχρι και μαξιλάρια – δημιουργώντας μια συνεκτική εμφάνιση.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το φυσικό φως στο δωμάτιο, κρατώντας απλές παραλλαγές παραθύρων. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε ψηλά ταβάνια, οι κουρτίνες πλήρους μήκους είναι μια καλή επιλογή, καθώς θα τραβήξουν το βλέμμα προς τα πάνω και θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του χώρου. Τα σχέδια λεπτών λωρίδων προσθέτουν επίσης το αίσθημα του πρόσθετου βάθους.

Επενδύστε σε πολυλειτουργικά έπιπλα

Όταν πρόκειται για μικρά σαλόνια, τα πολυλειτουργικά έπιπλα είναι οι φίλοι σας. Προτιμήστε αυτό το τραπέζι του καφέ, το οποίο διαθέτει αποθηκευτικό χώρο, επιτρέποντάς σας να τακτοποιήσετε τυχόν ακαταστασία ανα πάσα στιγμή. Θα μπορούσατε επίσης να επενδύσετε σε καναπέ με χώρο αποθήκευσης κάτω από το κάθισμα. Επίσης, προσθέστε καθρέφτες και έπιπλα με τις ανακλαστικές επιφάνειες για να μεγιστοποιήσετε την ποσότητα του φυσικού φωτός στο καθιστικό σας για να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Στρέψτε την προσοχή μακριά από την πόρτα

Είτε πρόκειται για ένα εξοχικό σπίτι είτε για ένα μικρό διαμέρισμα, μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα όταν η μπροστινή πόρτα ανοίγει κατευθείαν στο σαλόνι σας. Δώστε έμφαση μακριά από την είσοδο, δημιουργώντας ένα σημείο εστίασης.

Στις φωτογραφίες βλέπετε, ένα κομψό τριθέσιο καναπέ με λεπτό τραπεζάκι και φωτιστικό δαπέδου. Έπειτα, μια δροσερή ουδέτερη παλέτα λειτουργεί όμορφα κάνοντας μεγαλύτερο το χώρο. Ιδανικά αν βρίσκονται κοντά σε ένα παράθυρο με εσοχή “προσθέτει” επιπλέον τετραγωνικά στο δωμάτιο.

Μικρό σαλόνι - διαρρύθμιση- Δωρεάν μελέτη χώρου | 'Επιπλο Κυρίτσης
Μικρό σαλόνι - διαρρύθμιση- Δωρεάν μελέτη χώρου | 'Επιπλο Κυρίτσης

Διακοσμήστε κατακόρυφα

Μικρό σαλόνι-διαρρύθμιση - καναπές | Έπιπλα Κυρίτσης

Καναπές – Έπιπλα Κυρίτσης

Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, διακοσμήστε κατακόρυφα. Σκεφτείτε επίσης και το ενδεχόμενος μιας ταπετσαρίας, φυσικά στο κατάλληλο σχέδιο. Εδώ, μια μικρή γωνία ενός μικρού λευκού δωματίου πραγματικά μεταμορφώθηκε με μια γεωμετρικού σχεδίου ταπετσαρία, που τραβάει το μάτι προς τα πάνω αξιοποιώντας στο έπακρο το ύψος του δωματίου. Το σχέδιο αντανακλάται στο παράθυρο, το οποίο επιτρέπει στο φυσικό φως να διεισδύει.

Αξιοποιήστε όλο το σαλόνι σας!

Γωνιακός Καναπές - Βοηθητικό έπιπλο | Έπιπλα Κυρίτσης

Γωνιακός Καναπές – Σκαμπό – Τραπεζάκι | Έπιπλα Κυρίτσης

Πριν από τη διακόσμηση ή την επίπλωση ενός αδέξια διαμορφωμένου καθιστικού, σκεφτείτε πώς να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τον διαθέσιμο χώρο στο μικρό σαλόνι σας. Σκεφτείτε για έναν γωνιακό καναπέ συνδυασμένο, στα κατάλληλα σημεία, με βοηθητικά τραπεζάκια, καθώς και πρακτική αποθήκευση. Τέλος, κρατήστε ένα σκοτεινό δωμάτιο λευκό για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ελάχιστο φως που υπάρχει.

Τα έπιπλα Κυρίτσης

Γωνιακός Καναπές - Σκαμπό - Τραπεζάκι | Έπιπλα Κυρίτσης

Γωνιακός Καναπές – Σκαμπό – Τραπεζάκι | Έπιπλα Κυρίτσης

Η εταιρεία Κυρίτσης διαθέτει ένα μεγάλο εύρος καναπέδων και επίπλων. Ένας γωνιακός καναπές μετατρέπεται σε τριθέσιο και διθέσιο καναπέ και αντίστοιχα ένας τριθέσιος και ένας διθέσιος καναπές μετατρέπονται σε έναν γωνιακό.

Επιπλέον στους γωνιακούς καναπέδες μπορεί να αλλάξει η φορά της γωνίας έτσι ώστε ο καναπές να προσαρμοστεί ιδανικά στον χώρο σας ενώ την απόχρωση και το ύφασμα τα επιλέγετε εσείς.

Η εταιρεία Κυρίτσης με τη δωρεάν μελέτη χώρου και τους έμπειρους διακοσμητές μας μπορεί να διαμορφώσει το σαλόνι που ονειρεύεστε, κάνοντάς το πιο λειτουργικό. Η δωρεάν μελέτη χώρου γίνεται σε ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή, και εγγυάται την ακριβή απεικόνιση του χώρου σας!

Οι ειδικές κατασκευές (π.χ. βοηθητικά τραπεζάκια) και τα έπιπλα Κυρίτσης μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε χώρο καθώς είναι χειροποίητα από το δικό μας εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει τις διαστάσεις, τα χρώματα και τα υφάσματα τα επιλέγετε εσείς!!