Μία σύμπραξη μινιμαλισμού και μεσαίωνα

Το μοντέρνο στυλ του μεσαίωνα και ο μινιμαλισμός συνεργάζονται και κάθε ένα αγκαλιάζει απλές γραμμές με περίτεχνα περιγράμματα και τοποθετεί στα έπιπλα πόδια για να παρουσιάσει μια πιο ανοιχτή και ευάερη αίσθηση. Οι κυρίως ουδέτεροι χρωματικοί συνδυασμοί με λευκούς τοίχους, ξύλινα δάπεδα και στοιχεία καφέ, κρεμ και λευκού είναι το τέλειο σκηνικό για μια τέτοια συγχώνευση, όπως φαίνεται εδώ στα τρία όμορφα παραδείγματά μας. Οι μαύρες νότες βάσης αναδεικνύουν την αισθητική και τα υλικά της μοντέρνας έκρηξης του μέσου αιώνα, ενώ τα μεταλλικά μικρά κομμάτια προσδίδουν λάμψη. Ο άφθονος χώρος που αφήνεται γύρω από vintage έπιπλα θέτει μια μινιμαλιστική βάση, φέρνοντας ισορροπία μεταξύ κλασικών και σύγχρονων ιδεών.

Σχεδιαστής: 
Artem Trigubchak
Οπτικοποιητής: 
Artem Trigubchak

Το πρώτο μας πάντρεμα των δύο στυλ γεμίζει το εσωτερικό των 520 τ.μ. μετά από ανακαίνισης σπιτιού δίνοντας την μοντέρνα εκδοχή στο μεσαιωνικό design. Το σπίτι χτίστηκε αρχικά τη δεκαετία του 1970 από τους O’Neil Ford και Richard Colley, δύο κορυφαίους αρχιτέκτονες της Νοτιοδυτικής Αμερικής. Ενώ ο χώρος αναδιαρθρώθηκε, η αρχική του γοητεία διατηρήθηκε. Ένας συνδυασμός vintage επίπλων του μεσαίωνα συνδυάστηκε με μοντέρνα έπιπλα, σε μια καθαρή διάταξη και με μια αρμονική νότα. Το μοντέρνο mid century σαλόνι χρησιμοποιεί έπιπλα από ξύλο και μαύρο για να δημιουργήσει ένα ζεστό καλωσόρισμα σε ένα ολόλευκο δωμάτιο.

Το σαλόνι είναι ανοιχτό σε μια επίσημη τραπεζαρία διακοσμημένη με τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό για να δημιουργεί μια ήρεμη και εύκολη ροή.

Τα ξύλινα κουφώματα φαίνονται απαλά ανάμεσα στο λευκό τους σκηνικό.

Ένα απλό χαλί συγκρατεί τα vintage έπιπλα μαζί σε μία διάταξη.

Ένα τριπλό μαύρο φωτιστικό τοίχου με ταλαντευόμενο μπράτσο φωτίζει τη διπλανή βιβλιοθήκη και την μαύρη πολυθρόνα -που είναι η περίφημη πολυθρόνα σε στυλ Eames.

Το κεντρικό στοιχείο του σαλονιού έχει ένα ασυνήθιστο σχέδιο στρογγυλού τραπεζιού σαλονιού. Η παρουσία του τραβάει όλα τα καθίσματα κοντά του, σαν μια βαρυτική δύναμη.

Οι μεγάλες γυάλινες πόρτες περιστρέφονται στις βάσεις τους παρέχοντας πρόσβαση σε μια βεράντα από κόκκινο τούβλο.

Οι λευκοί τοίχοι παρουσιάζουν ένα απλό σχέδιο φουαγιέ, ενώ οι εντυπωσιακοί ρόμβοι σαν διαμάντι στην μπροστινή πόρτα κλέβουν την παράσταση. Ένα δροσερό κρεμαστό φωτιστικό με επίπεδα, συνώνυμη με την αισθητική του μεσαίωνα, βοηθάει να τραβήξετε το βλέμμα προς τα πάνω προς ένα τριγωνικό παράθυρο.

Άλλο ένα κρεμαστό φωτιστικό σε στυλ του μεσαίωνα βρίσκεται πάνω από την τραπεζαρία.

Το κρεμαστό φωτιστικό της τραπεζαρίας είναι χαμηλομένο, ώστε η ογκώδης τραπεζαρία να κυριαρχεί.

Ένα μεγάλο γραφείο στο σπίτι έχει ράφια και πλωτά συρτάρια κατά μήκος ενός ολόκληρου τοίχου. Μια λευκή ξαπλώστρα βρίσκεται κάτω από ένα βιτρό.

Η γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια του γραφείου / του τραπεζιού συνεδριάσεων αντανακλά τα χρώματα του παραθύρου. Η vintage ατμόσφαιρα του δωματίου κλονίζεται από την εμφάνιση ενός μοντέρνου πολυελαίου, αν και ο σχεδιασμός του που μοιάζει με τα μέρη του Σπούτνικ έχει ξεκάθαρες ρίζες στα χρόνια του μεσαίωνα.

Η πέτρα με έντονες φλέβες περικλείει τη μοντέρνα διάταξη του μπάνιου.

Σύγχρονη βρύση γεμίζουν το πέτρινο λουτρό. Μια απλίκα τοίχου μοιράζει επιπλέον φως στο χώρο.

Το ντους κρατά τα ορειχάλκινα αξεσουάρ, ένα δημοφιλές υλικό στο μοντέρνο κίνημα του μεσαίωνα.

Η δεύτερη περιοδεία μας είναι μια κατοικία στο Σαν Φρανσίσκο. Ένας επανασχεδιασμός σπιτιού 146τ.μ. που δεν είχε ανακαινιστεί από το 1950. Ο νέος ιδιοκτήτης, ένας νεαρός επιχειρηματίας στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, ζήτησε έναν λακωνικό και μινιμαλιστικό χώρο για τον εαυτό του και την οικογένειά του .

Το μινιμαλιστικό σαλόνι περιλαμβάνει ένα σετ από καρέκλες, καναπέ και ένα χαλί που αγκαλιάζει το στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού.

Τεράστιες λευκές πόρτες ντουλαπιών γλιστρούν για να αποκαλύψουν μια κρυμμένη βιβλιοθήκη και έναν μυστικό χώρο αποθήκευσης για παιχνίδια.

Το καθιστικό είναι σχεδιασμένο με απλές φόρμες και υφές από ξύλο, τεχνητό δέρμα και σκυρόδεμα. Η διάταξη του καναπέ διπλής όψης υψώνεται σε μια ενιαία βάση.

Ένα ασυνήθιστο φωτιστικό δαπέδου παρέχει φως για ανάγνωση.

Οι κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή περιβάλλουν πλήρως το Piano Yamaha του ιδιοκτήτη σπιτιού, το οποίο ήταν το μόνο αδιαπραγμάτευτο πράγμα για το νέο μινιμαλιστικό σπίτι της οικογένειάς του. Το όργανο αποτελεί την καρδιά του σαλονιού, αλλά μπορεί και να κρυφτεί πίσω από τις κουρτίνες. Το πιάνο μπορεί επίσης να αποκαλυφθεί στην τραπεζαρία, επιτρέποντας μία συντροφιά για το δείπνο.

Ένας γραμμικός πολυέλαιος απλώνεται πάνω από τη λευκή τραπεζαρία .

Πόρτες με επίπεδη πρόσοψη, χωρίς λαβές για να αποκαλύψουν μια κουζίνα κατασκευασμένη από πλούσιο ξύλο σε βαθιά αντίθεση. Οι κρυφές πόρτες επιτρέπουν την πλήρη απομάκρυνση της κουζίνας από τη διαμόρφωση του χώρου, παρουσιάζοντας μια γεμάτη και ταυτόχρονα απλή τραπεζαρία. Με αυτόν τον τρόπο η ακαταστασία της κουζίνας δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από το οικογενειακό δείπνο.

Παρά ταύτα παρουσιάζεται μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τη μοντέρνα τραπεζαρία και τις όχι και τόσο μεσαιωνικές καρέκλες.

Σχεδιαστής: 
Mohamed Mousa
Visualizer: 
Mohamed Mousa

Η τελευταία μας έμπνευση όσον αφορά τη σύμπραξη του μινιμαλισμού και του μοντέρνου μεσαιωνικού στυλ είναι η περιήγηση σε ένα σπίτι 130 τ.μ στη Νέα Υόρκη. Το μινιμαλιστικό σαλόνι είναι από μόνο του ήρεμο.

Οι καρέκλες σε στυλ Wegner και μια στρογγυλή τραπεζαρία συνθέτουν αδιαμφισβήτητα μια μινιμαλιστική τραπεζαρία .

Οι πόρτες των υπνοδωματίων από ξύλο οξιάς είναι ευθυγραμμισμένες στο λευκό διάδρομο.

Ένα ξύλινο κρεβάτι, δύο ασορτί κομοδίνα και ένα απλό σχέδιο χαλιού συνθέτουν το μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο .

Το μοντέρνο μπουντουάρ του μεσαίωνα και ο καθρέφτης καλλωπισμού βρίσκονται σε έναν λευκό τοίχο. Μια χαμηλή κονσόλα και ένα φρέσκο ​​φυτό εσωτερικού χώρου στηρίζουν την άλλη πλευρά του υπνοδωματίου.

Το λευκό μπάνιο έχει πλακάκια από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Μαύρα αξεσουάρ διασχίζουν το χλωμό σκηνικό.

Το δεύτερο υπνοδωμάτιο είναι διαμορφωμένο με την ίδια απλότητα με το πρώτο, αν και ο σχεδιασμός του κρεβατιού με την επένδυση απαλύνει το οπτικό πεδίο. Τα επιτραπέζια φωτιστικά στο κομοδίνο είναι οι ορειχάλκινες εκδόσεις των επιτραπέζιων φωτιστικών από σκυρόδεμα Menu JWDA .

Στα δύο προσεγμένα βοηθητικά τραπεζάκια βρίσκονται μόνο τα φωτιστικά.

Η πρόσβαση στην ντουλάπα γίνεται μέσω μιας ξύλινης πόρτας, η οποία φτάνει μέχρι την οροφή.

Οι πολυθρόνες της κρεβατοκάμαρας με τοξωτή πλάτη απηχούν τη δομική λεπτομέρεια του δωματίου. Ένα λευκό μικρό φωτιστικό δαπέδου “εξαφανίζεται” στο απλό λευκό φόντο του.

Ένας φωτισμένος καθρέφτης φωτίζει το μινιμαλιστικό ντους.

Κάτοψη

Ίσως σας ενδιαφέρει:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *