Κόκκινο Σαλόνι

Η παρουσία του κόκκινου χρώματος μέσα σε ένα χώρο, είτε συνδυαστικά, είτε σαν κυρίαρχο χρώμα, δημιουργεί την απόλυτη εικόνα μίας ζεστής και χαρούμενης ατμόσφαιρας.

Κανένα άλλο χρώμα της παλέτας δεν μπορεί να προσεγγίσει τη θέρμη και την έντασή του, δύο χαρακτηριστικά που διαχέονται στο χώρο αιχμαλωτίζοντας το βλέμμα του επισκέπτη.

Το κόκκινο είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα από το οποίο δημιουργείται το καφέ, το πορτοκαλί, το φούξια, το ροζ το κοραλλί κα.

Ταιριάζει άψογα με το ανοιχτόχρωμο ξύλο, δημιουργώντας έναν πολύ φωτεινό συνδυασμό, ενώ εξίσου όμορφα μπορεί να συνδυαστεί με την ανοιχτόχρωμη αλλά και τη σκουρόχρωμη πέτρα. Επίσης προσφέρεται και πιο μοντέρνους συνδυασμούς που έχουν έντονη την παρουσία του μεταλλικού στοιχείου.

Ανάλογα την απόχρωση και την έντασή του, από το φωτεινό κόκκινο της φωτιάς μέχρι και το σκούρο μπορντό, η παρουσία του και μόνο προσδίδει και το ύφος του σαλονιού. Αν για παράδειγμα επιλέξουμε το βαθύ σκούρο κόκκινο στα έπιπλα του σαλονιού μας, τότε το ύφος του θα ακολουθήσει πιο κλασσικά στοιχεία διακόσμησης. Αν πάλι επιλέξουμε μία πιο ανοιχτή και φωτεινή απόχρωση του κόκκινου, τότε μπορούμε με πιο μοντέρνα διάθεση να δημιουργήσουμε έναν χώρο στα μέτρα και τις επιρροές της εποχής.

Πέρα από τα έπιπλα, το κόκκινο χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους τοίχους του σαλονιού ή ιδανικά σε έναν από αυτούς συνδυασμένο φυσικά με την απαραίτητη αντίθεση του λευκού ή του ιβουάρ ενώ λεπτομέρειες όπως ριχτάρια, μαξιλάρες και κηροπήγια, μπορούν να προσφέρουν ένα εξίσου όμορφο αποτέλεσμα όταν θέλουμε το κόκκινο στις λεπτομέρειες και όχι στο σύνολο.

Τέλος, θέματα που φέρνουν στοιχεία της Ανατολής μέσα στο σαλόνι μας και γενικά το ethnic ύφος και στυλ όταν συνδυαστεί με το κόκκινο, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *