Κρεβατοκάμαρες Κυρίτσης

Κρεβατοκάμαρα σε μικρό χώρο

Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων και η εξοικονόμηση χώρου, είναι δύο πολύ σημαντικά θέματα όταν στήνουμε ή όταν ανακαινίζουμε ένα σπίτι περιορισμένων τετραγωνικών μέτρων.
Ο περιορισμένος χώρος όμως δεν σημαίνει έλλειψη στυλ ή φαντασίας, ακόμα και σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα που όχι μόνο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας, αλλά που επίσης θα αντανακλά το γούστο μας και θα μας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Όταν η κρεβατοκάμαρά μας πρόκειται να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο με περιορισμένο χώρο, προτού περιορίσουμε τις επιλογές μας, θα πρέπει πρωτίστως να δώσουμε θέση στη σκέψη και τις ευφάνταστες λύσεις.
Ξεκινώντας από τα βασικά, η απόχρωση του δωματίου θα πρέπει να κυμαίνεται στους πιο ανοιχτούς τόνους της χρωματικής παλέτας. Αυτό σημαίνει ότι, αν για παράδειγμα η πρωταρχική μας επιλογή για την απόχρωση της κρεβατοκάμαράς μας, είναι το μπλε, θα πρέπει να επιλέξουμε τους πιο ανοιχτούς τόνους αυτού του χρώματος, έτσι διατηρούμε την αρχική μας επιλογή, προσαρμόζοντάς τη όμως στις ανάγκες του χώρου. Το πάτωμα του δωματίου, ιδανικά θα πρέπει να είναι και αυτό ανοιχτόχρωμο, αν κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει ή είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, τότε μία πολύ εύκολη λύση είναι η τοποθέτηση μία ανοιχτόχρωμης μοκέτας που να ακολουθεί ή να δημιουργεί μία όμορφη αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα του δωματίου.
Το κρεβάτι που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να έχει ένα τέτοιο μέγεθος που να ακολουθεί τη περιορισμένη χωρητικότητα, αυτό σημαίνει ότι τα υπέρδιπλα κρεβάτια ή εκείνα με extra στοιχεία, όπως αυτά με τα πλατιά πλαίσια, είναι επιλογές που δεν ταιριάζουν στο χώρο μας.
Τα κρεβάτια όμως, που έχουν ένα κανονικό μέγεθος και συνοδεύονται από υποβοηθητικούς χώρους αποθήκευσης, είναι μία ιδανική επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου, αναιρώντας ίσως από το πλάνο, την ανάγκη μίας επιπλέον συρταριέρας που ενδεχομένως να έκλεινε το χώρο.
Έπιπλα όπως είναι τα κομοδίνα ή μία τουαλέτα, ιδανικά μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στο χώρο, φυσικά σε ένα πιο περιορισμένο και μικρότερο μέγεθος ενώ οι κουρτίνες, ίσως η τελευταία σημαντική πινελιά μέσα στο χώρο, θα πρέπει και πάλι να είναι ανοιχτόχρωμες και χωρίς περιττό όγκο, κάτι που συνήθως καθορίζει η ποιότητα ή ο τύπος του υφάσματος.
Τέλος, η διακόσμηση θα πρέπει να έχει minimal διάθεση, χωρίς όμως να απορρίπτεται και μία πιο πληθωρική επιλογή, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση ενός μεγάλου εκκεντρικού καθρέφτη, ενός πίνακα με έντονα χρώματα ή ότι άλλο μπορεί να μας ενθουσιάζει και να θέλουμε να το τοποθετήσουμε στο χώρο, γιατί απλά μας εκφράζει.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *