Κρεβατοκάμαρες Κυρίτσης

Κρεβατοκάμαρα σε Αποικιακό Στυλ

Από τα μαγικά δειλινά της Αφρικής, μέχρι τις χίλιες και μία νύχτες της Ανατολής, η αποίκιση των Ευρωπαίων σε αυτά τα εξωτικά μέρη, δημιούργησε ένα πραγματικά ιδιαίτερο στυλ διακόσμησης, που μέχρι και τις ημέρες μας ξεχωρίζει για τη γήινη φύση του και το ιδανικό πάντρεμα κουλτούρων και πολιτισμών μέσα από την τέχνη του επίπλου, της ξυλογλυπτικής αλλά και όλων των τεχνών που αφορούν τη διακόσμηση ενός χώρου.

Το αποικιακό ύφος μέσα στο χώρο της κρεβατοκάμαρας είναι μία επιλογή της οποίας το αποτέλεσμα μπορεί πραγματικά να συνεπάρει κάποιον, από όποια κουλτούρα και να έχει εμπνευστεί.

Τα χαρακτηριστικά σημεία που αφορούν το συγκεκριμένο στυλ και πρέπει να τα ακολουθήσουμε για να έχουμε ένα πραγματικό αυθεντικό αποτέλεσμα που να παραπέμπει σε εκείνη την εποχή, είναι πολύ συγκεκριμένα, κάτι που ίσως κάνει πιο εύκολη τη δημιουργική διαδικασία και μειώνει τα περιθώρια λανθασμένων επιλογών.

Στο αποικιακό στυλ, το ξύλο και μάλιστα το σκουρόχρωμο είναι το έδαφος πάνω στο οποίο θα στηριχτούμε για να δημιουργήσουμε την υπόλοιπη εικόνα. Το κρεβάτι με ουρανό έχει συνδυαστεί άρρηκτα με το συγκεκριμένο στυλ, οπότε και είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να ακολουθήσουμε αφού αποτελεί και το κεντρικό θέμα του συγκεκριμένου δωματίου. Το λινό και το αιγυπτιακό βαμβάκι είναι επίσης οι απόλυτες επιλογές στα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσουμε για να ντύσουμε το κρεβάτι μας, τα οποία χρωματικά δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από το λευκό ή το ιβουάρ.

Τα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν μέσα στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι από μπαμπού ή ριζόχαρτο, ενώ τα περίτεχνα φανάρια σε διάφορα μεγέθη, με τα χρωματιστά τζάμια είναι μία σημαντική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να παραλειφθεί, αφού αυτά είναι που θα δώσουν στις νύχτες μας την ξεχωριστή ονειρική ατμόσφαιρα ενός κόσμου και μίας εποχής που όσο περιπετειώδεις και αν μπορούσε να χαρακτηριστεί, άλλο τόσο και λίγο παραπάνω ήταν συναρπαστικά ρομαντική.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *