Κρεβατοκάμαρα και φενγκ σούι

Η κρεβατοκάμαρα είναι ίσως ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού, καθώς είναι εκείνο το σημείο, στο οποίο ξεκουραζόμαστε και γεμίζουμε πάλι ενέργεια. Κάποιες επιλογές όμως μπορεί να φορτίσουν αρνητικά τον χώρο και να μας στερήσουν τις ευεργετικές ιδιότητες της θετικής ενέργειας που πρέπει να είναι παρούσα σε όλα τα σημεία του σπιτιού μας, πόσο μάλλον μέσα στο χώρο του υπνοδωματίου μας.
Η τέχνη του φενγκ σούι, χιλιάδες χρόνια τώρα έχει μελετήσει ποιες είναι αυτές οι λεπτομέρειες που φορτίζουν θετικά έναν εσωτερικό χώρο και ειδικά για τη κρεβατοκάμαρα προτείνει κάποιες συμβουλές που θα φέρουν την επιθυμητή γαλήνη που τόσο έχουμε ανάγκη.
Το κρεβάτι μέσα στο υπνοδωμάτιό μας δεν πρέπει να βρίσκεται ποτέ ανάμεσα σε παράθυρα και δεν πρέπει ποτέ να βλέπει την πόρτα γιατί έτσι φεύγει όλη η θετική ενέργειά. Στο δωμάτιο πρέπει να επικρατεί τάξη και καθαριότητα, διαφορετικά δεν θα μπορούμε να έχουμε την εικόνα ενός γαλήνιου χώρου. Τα χαλιά όταν υπάρχουν μέσα σε ένα χώρο το κάνουν πιο ζεστό και αν έχουν έντονα και φωτεινά χρώματα τον κάνουν και πιο χαρούμενο. Τα κάδρα που θα επιλέξουμε για το δωμάτιό μας θα πρέπει να έχουν χαρούμενη θεματολογία, διαφορετικά, στην αντίθετη περίπτωση, φορτίζουν με αρνητική ενέργεια εμάς και τον χώρο.
Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε μέσα στο υπνοδωμάτιο κάποιον καθρέφτη, τότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοιτάζει το κρεβάτι, γιατί θα είναι σαν να μπαίνει ένας τρίτο ς ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο χαμηλός φωτισμός, είναι πάντοτε η πιο ιδανική επιλογή αν θέλουμε μία πιο ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα, οπότε η τοποθέτηση κεριών μέσα στο χώρο ίσως είναι η καλύτερη και πιο οικονομική λύση.
Τα ζεστά παστέλ χρώματα είναι πάντοτε η καλύτερη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα, αποφύγετε τα έντονα ή τα πιο σκούρα, γιατί θα φορτίσουν στον χώρο και με τον καιρό και εσάς.
Τέλος, διακοσμήστε το χώρο με αντικείμενα τα οποία θα τοποθετείτε σε ζεύγη για να διατηρήσετε την καλή ενέργεια του χώρου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *