Κρεβατοκάμαρα και διακόσμηση

Η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας είναι μία από τις πιο δημιουργικές   ασχολίες όταν στήνουμε το νέο μας σπίτι ή όταν ανακαινίζουμε το παλιό. Η διακόσμηση ξεκινά από τα πιο βασικά στοιχεία ενός χώρου και φτάνει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να ολοκληρώσει μία εικόνα που έχουμε φανταστεί και που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τα στάνταρ που έχουμε θέσει για το ιδανικό αποτέλεσμα που έχουμε σκεφτεί.

Προτού όμως ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε όλα αυτά που θα θέλαμε να απαρτίζουν αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο του σπιτιού, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας δύο σημαντικά σημεία, το πρώτο είναι το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας και το δεύτερο είναι ο φωτισμός, εννοώντας την αξία του φωτός που μπαίνει από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα, το οποίο εξαρτάται από το μέγεθος αυτών των δύο, καθώς και από το αν το δωμάτιο αυτό είναι ανατολικό ή δυτικό.

Στην περίπτωση που το μέγεθος του δωματίου είναι μεγάλο ή ικανοποιητικό και ιδανικά βρίσκεται στην ανατολική θέση του κτιρίου, τότε μπορούμε να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσει όποια εικόνα και όποιο σενάριο θέλει για τη μορφή και το τελικό αποτέλεσμα που θα παρουσιάζει ο χώρος αυτός.

Εν αντιθέσει, στην περίπτωση που ο χώρος που θα φιλοξενήσει την κρεβατοκάμαρα, είναι μικρός και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κτιρίου, τότε η διακόσμησή του μπορεί να αποτελέσει μία πρόκληση ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και αυτό που τελικά μπορούμε να κάνουμε. Σίγουρα θα δοθεί περισσότερη προσοχή σε λεπτομέρειες όπως στα χρώματα, το μέγεθος των επίπλων, τα υφάσματα, ενώ θα πρέπει να βρεθούν και έξυπνες λύσεις που να εξοικονομούν χώρο για όλες τις ανάγκες μας και που θα βοηθήσουν στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί και πρέπει να είναι ιδανικό για αυτόν τον τόσο σημαντικό χώρο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *