Κουζίνα – Σαλόνι

Η σωστή εκμετάλλευση του χώρου, ο συγκροτημένος σχεδιασμός και η ευφάνταστη διακόσμηση, μπορούν να ενώσουν τους χώρους της κουζίνας και του σαλονιού μοναδικά, δημιουργώντας μία πρακτική και παράλληλα ιδιαίτερη εικόνα που θα ικανοποιεί όχι μόνο τις καθημερινές μας ανάγκες αλλά και το προσωπικό μας στυλ.

Η σωστή εναρμόνιση των δύο αυτών χώρων, είναι ίσως η πιο σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξουμε.

Για να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα, όλα πρέπει να σχεδιαστούν με οργανωμένη σκέψη και υπολογίζοντας πάντα ότι έχουμε να στήσουμε ένα ενιαίο χώρο και όχι δύο διαφορετικούς.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρώματα, το πάτωμα, τα υλικά, τα υφάσματα, τα έπιπλα, τα φωτιστικά, οι κουρτίνες, ακόμα και τα διακοσμητικά στοιχεία, θα πρέπει να δημιουργούν μία εικόνα στο σύνολό της, απόλυτα δεμένη και αρμονική.

Για παράδειγμα, τα χρώματα που θα επιλέξουμε για το σαλόνι, θα πρέπει να ταιριάζουν με τα πλακάκια ή τα ντουλάπια της κουζίνας. Το πάτωμα θα πρέπει να είναι ενιαίο και στους δύο χώρους, είτε επιλέξουμε ξύλο, είτε γρανίτη, είτε πλακάκι.

Ιδανικά, η κουζίνα θα πρέπει να ακολουθεί το στυλ του σαλονιού. Αν έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε ένα μοντέρνο σαλόνι, τότε η κουζίνα πρέπει και εκείνη να ακολουθεί το συγκεκριμένο ύφος. Αν πάλι θέλουμε ένα πιο κλασσικό ή ακόμα και ένα πιο ιδιαίτερο και εκκεντρικό θέμα, θα πρέπει, να βρούμε τον τρόπο να τον υποστηρίξουμε και στους δύο χώρους.

Η αρμονία στα χρώματα και τα υλικά είναι το πρώτο βήμα.

Μετά ακολουθούν τα έπιπλα, αυτό σημαίνει ότι το χρώμα των ντουλαπιών της κουζίνας θα πρέπει να ταιριάζει ή να έχει το ίδιο χρώμα με τα ξύλινα έπιπλα του σαλονιού, ενώ η τραπεζαρία είναι το έπιπλο κλειδί που θα δέσει τους δύο χώρους μοναδικά, αν προσέξουμε το υλικό από το οποίο θα είναι φτιαγμένοι και το χρώμα που θα έχουν οι καρέκλες να συγκλίνουν και με τα δύο θέματα.

Ο σχεδιασμός μίας τέτοιας κουζίνας, είναι ίσως μία από τις πιο δημιουργικές εργασίες που θα κάνετε στήνοντας το καινούργιο σας σαλόνι ή ανακαινίζοντας το παλιό.

Λίγη προσοχή χρειάζεται και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *