Κίτρινες & μπλε πινελιές σε τρία σπίτια

Οι ζωηροί συνδυασμοί του κίτρινου και μπλε συνθέτουν έναν αναζωογονητικό χώρο. Αυτά τα τρία σπίτια δεν ασφυκτιούν με χρώμα, αλλά ισορροπούν και δημιουργούν χώρους γεμάτους ενέργεια και αισιοδοξία. Θα μελετήσουμε τις ερμηνείες αυτού του αισιόδοξου συνδυασμού χρωμάτων σε ενιαίους εσωτερικούς χώρους που κυμαίνονται από σφιχτές και συμπαγείς αναλογίες, έως και σε ένα ευρύχωρο και ευάερο σαλόνι με το διπλάσιο ύψος με ανοιχτό μοντέρνο σχεδιασμό σκάλας. Ακολουθούν ιδέες για μία μικρή κουζίνα σε κίτρινο και μπλε με σχήμα L, μια ενιαία κουζίνα με νησίδα και με κίτρινες πινελιές, κομψά υπνοδωμάτια με μπλε και κίτρινη έμφαση και μια πληθώρα από ειδικά κατασκευασμένα σχέδια επίπλων φέρνοντας την πολύχρωμη αισθητική.

Το πρώτο μας εσωτερικό σπίτι είναι ένα ρωσικό διαμέρισμα με έντονες χρωματικές επιλογές που αμφισβητεί τους διαστατικούς του περιορισμούς. Ένας μικρός καναπές ζωντανεύει κάτω από τη φωτεινό κίτρινο ύφασμά του και από τη μοντέρνα σκούρα μπλε ταπετσαρία. Ο παγκόσμιος χάρτης τοίχου επεκτείνει την αίσθηση του χώρου στον συμπαγή μπλε τοίχο.

Ο μπλε τοίχος φτάνει σε μια μικρή τραπεζαρία δίπλα στο παράθυρο, χρωματίζοντας μόνο μία από τις τρεις καρέκλες τραπεζαρίας.

Οι βαμμένοι – στο χρώμα του τοίχου- κάθετοι στήλοι προσθέτουν μία έξυπνη υφή pinstripe σε έναν μικρό τοίχο τηλεόρασης. Μια βάση τηλεόρασης κρατά τα αξεσουάρ των πολυμέσων κρυμμένα κάτω από την επιτοίχια τηλεόραση.

Ένας άλλος βαθύς μπλε τοίχος εμπνέει την είσοδο του σπιτιού, όπου οι καθαρές λευκές ντουλάπες κάνουν πλήρη χρήση του κάθετου χώρου. Ένας πάγκος εισόδου με κίτρινο μαξιλάρι φέρνει μια φωτεινή κίτρινη νότα στην μπροστινή πόρτα, κάτω από ένα σετ διακοσμητικών γάντζων τοίχου.

Ένας τοίχος αποθήκευσης ποδηλάτου τύπου pegboard γεμίζει την αντίθετη πλευρά του διαδρόμου. Ένας καθρέφτης πλήρους μήκους αυξάνει την αίσθηση του χώρου και του φυσικού φωτός.

Το δρύινο δάπεδο περνά απρόσκοπτα από την μπροστινή πόρτα στο σαλόνι, δημιουργώντας μια συνεκτική ροή που ενισχύει περαιτέρω το open concept.

Βελούδινες κουρτίνες κρέμονται από ένα κρυφό κομμάτι μέσα στην οροφή του καθιστικού, που επιμηκύνει τη βαθιά μπλε γραμμή τους. Τρία σφαιρικά γυάλινα κρεμαστά φωτιστικά επιτρέπουν στο φως του ήλιου να περάσει από αυτά, ενώ τα μαύρα καλώδια δεν ενοχλούν καθόλου την αισθητική παλέτα. Το λευκό τραπέζι φαγητού συμπληρώνει ελαφρώς στο σχέδιο, συνδυάζοντάς το ήσυχα με τα λευκά παράθυρα. Ένα κρυστάλλινο γυάλινο βάζο κοσμεί ελαφρά το τραπέζι .

Ένα μικρό μαύρο πλαϊνό τραπέζι συμπληρώνει τις μαύρες καρέκλες της τραπεζαρίας και τις ατσάλινες γυάλινες πόρτες που χωρίζουν το σαλόνι από το γειτονικό υπνοδωμάτιο.

Ένα μαύρο πλαίσιο έχει ζωγραφιστεί γύρω από την μπροστινή πόρτα για να ταιριάζει με τις εσωτερικές επενδύσεις.

Ο σχεδιασμός της μικρής κουζίνας χρησιμοποιεί το πλήρες ύψος του δωματίου με διπλά λευκά ντουλάπια. Μια φωτεινή κίτρινη κουζίνα backsplash βρίσκεται σε μια διάταξη σχήματος L από βασιλικά μπλε ντουλάπια κουζίνας .

Τέλος, ένας χώρος εργασίας στο σπίτι βρίσκεται δίπλα από την κουζίνα σε μία στενή διάταξη.

Τα πλαϊνά ντουλάπια περιβάλλουν ένα ζωηρό κίτρινο επενδεδυμένο κρεβάτι μέσα στο υπνοδωμάτιο. Ένας μοντέρνος μαύρος πολυέλαιος κόβει τη μονοχρωμία των λευκών ντουλαπιών. Τα ράφια από δρύ εισάγουν τη φυσική ζεστασιά σε ιδανικό σημείο για αποθήκευση βιβλίων. Δύο σύγχρονες απλίκες τοίχου φωτίζουν πάνω από το κεφαλάρι.

Μια οθόνη σαν προτζέκτορα βρίσκεται στο κάτω μέρος του κρεβατιού για άνετες βραδιές ταινιών στο κρεβάτι.

Διάταξη για μεγαλύτερους χώρους

Από αυτό το πορτογαλικό διαμέρισμα εμπνεόμαστε για μια ελαφρώς μεγαλύτερη διάταξη του χώρου, με ενιαία κουζίνα. Ένα γκρίζο χαλί καθορίζει το σαλόνι, ενώ ένα δεύτερο σχεδιάζει τα όρια ενός γειτονικού καθιστικού / γωνίας ανάγνωσης.

Το άφθονο φως του ήλιου κάνει τον τέλειο σύντροφο για χαρούμενα μπλε και φωτεινά κίτρινα χρώματα. Ένας γυάλινος εσωτερικός τοίχος δέχεται τη ροή του φυσικού φωτός σε ένα ευρύχωρο γραφείο στο σπίτι.

Πάνω στον τοίχο της τηλεόρασης, ένα μαύρο ράφι φτάνει ως τον γυάλινο τοίχο του γραφείο όπου «συνεχίζει» (κατά κάποιο τρόπο) με ακρίβεια στο ύψος της μαύρης επιφάνειας εργασίας του γραφείου. Μια πλωτή βάση τηλεόρασης ταιριάζει με την ξύλινη αισθητική των ντουλαπιών αποθήκευσης του γραφείου.

Τα σιδερένια ράφια βοηθούν στη όψη της ενιαίας διάταξη . Από τη μία η βιβλιοθήκη στο ηλιόλουστο καθιστικό δίπλα στο παράθυρο, ενώ από την άλλη τα ράφια ως την οροφή ορίζει τη νησίδα της κουζίνας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου γεμίζουν τα ανοιχτά ράφια της κουζίνας με όμορφες πράσινες πινελιές. Ένα κίτρινο τελείωμα προσθέτει ένα διασκεδαστικό φινίρισμα στη λευκή νησίδα της κουζίνας.

Όλα τα ξύλινα πάνελ χαρακτηρίζουν μια φιλόξενη είσοδο και το διάδρομο στο σπίτι.

Η επένδυση οροφής από το διάδρομο μειώνεται σε ένα λεπτό περίγραμμα γύρω από το σαλόνι.

Μέσα στο μινιμαλιστικό γραφείο, μια αφίσα Back to the Future τραβάει το βλέμμα.

Το κίτρινο τελείωμα υπογραμμίζει τη μαύρη επιφάνεια εργασίας.

Ένα επεκτεινόμενο τραπέζι νησίδας ουσιαστικά μεγαλώνει το χώρο της κουζίνας. Ένα λευκό γραμμικό φωτιστικό συμπληρώνει το καθαρό φινίρισμα. Οι μαύρες οπίσθιες πλάκες εμβαθύνουν οπτικά τις διαστάσεις της κουζίνας.

Ένας κατά παραγγελία πάγκος εισόδου λιώνει στη ζεστή διακόσμηση του ξύλινου διαδρόμου της ενσωματωμένης ντουλάπας…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *