Ιδέες για την ανανέωση του σαλονιού σας

Το σαλόνι είναι συχνά ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους χώρους του σπιτιού λόγω του πλήθους των λειτουργιών που πρέπει να εκπληρώσει: είναι όπου καθόμαστε με τους επισκέπτες μας, χαλαρώνουμε, παίζουμε παιχνίδια και κοινωνικοποιούμε. Ορισμένα σαλόνια χρησιμοποιούνται επίσης για φαγητό και εργασία από το σπίτι. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να δώσετε στο καθιστικό σας μια γρήγορη ανανέωση. Επειδή η αναδιαμόρφωση καθιστικού δεν πρέπει απαραίτητα να είναι μια σημαντική αναθεώρηση – ένα μικρό λίφτινγκ μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε!

1. Αναδιάταξη

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται ένα δωμάτιο είναι μια νέα διάταξη. Μετακινώντας τα έπιπλα σας – ή ακόμα και μετακινώντας το σαλόνι σας σε άλλο δωμάτιο στο σπίτι σας – μπορείτε να αποκτήσετε μια εντελώς νέα εμφάνιση. Συνήθως επικεντρωνόμαστε σε κάτι, όπως τηλεόραση ή τζάκι, οπότε αυτό θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης. Εάν έχετε τζάκι, δεν θα έχετε πάρα πολλές επιλογές σχετικά με τη διαμόρφωση του δωματίου. Αλλά θα μπορείτε να αναδιατάξετε τα έπιπλα τουλάχιστον.

Εάν, ωστόσο, το κεντρικό σημείο είναι η τηλεόραση, τότε ρίξτε μια ματιά στο δωμάτιο για να αποφασίσετε εάν η τηλεόραση είναι πραγματικά στο καλύτερο δυνατό μέρος. Η καλωδίωση μπορεί να αλλάξει χωρίς υπερβολική ταλαιπωρία, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με τη βέλτιστη θέση της και, στη συνέχεια, τακτοποιήστε τα έπιπλα γύρω σας ανάλογα.

2. Το αναδιαμορφωμένο σαλόνι πρέπει:

Το βάψιμο είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να ανανεωθεί ένα δωμάτιο. Είτε αποφασίσετε να βάψετε όλους τους τοίχους ή έναν τοίχο ως σημείο εστίασης, το χρώμα έχει την ιδιότητα να μετασχηματίζει εξ ολοκλήρου ένα δωμάτιο. Δοκιμάστε να έχετε αντίθετα χρώματα στο πάτωμα και το ταβάνι, όπως ένα σκούρο γκρι στο πάτωμα με καθαρό λευκό στο ταβάνι.

3. Εστίαση στο δάπεδο

Η επανατοποθέτηση ενός δαπέδου θα μπορούσε να είναι ένα δαπανηρό εγχείρημα. Αλλά αν έχετε ένα κουρασμένο χαλί ή κατεστραμμένα πλακάκια, ένα νέο φινίρισμα δαπέδου θα κάνει θαύματα στο δωμάτιο. Το χαλί μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς μεγάλη προσπάθεια, και όπως με τα περισσότερα είδη σπιτιού, υπάρχει μια απίστευτη ποικιλία διαθέσιμη για όλους τους προϋπολογισμούς.

4. Ανανεώστε τα έπιπλα στο σαλόνι σας 

αναδιαμόρφωση σαλόνι

Η ανανέωση των υπαρχόντων επίπλων σας με νεώτερα καλύτερης ποιότητας είναι μία επιλογή που έχει νόημα. Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να έχει αυτήν την ανάγκη.. για αλλαγή. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε έναν καναπέ με μικρότερο κάθισμα για να ταιριάζει καλύτερα στο ύψος σας ή χρειάζεστε μεγαλύτερο βάθος επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη άνεση. Τέλος, μία κακή πλάτη μπορεί να απαιτήσει την αγορά ενός πιο κατάλληλου καναπέ.

5. Αξεσουάρ στο σαλόνι σας

Υπάρχουν πολλές ιδέες για το σχεδιασμό του καθιστικού, αλλά τα αξεσουάρ είναι μακράν ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να ανανεώσετε το σαλόνι σας. Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια σας με τις εποχιακές τάσεις. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι το σαλόνι σας θα φαίνεται πάντα ανανεωμένο.

 

6. Κοιτάξτε τον φωτισμό

Μερικές φορές ξεχνάμε ότι ο φωτισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία της εμφάνισης ενός δωματίου. Ο φωτισμός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσθέσετε ατμόσφαιρα και διάθεση, ενώ μερικά καλά τοποθετημένα επιτραπέζια φωτιστικά και φωτιστικά δαπέδου προσθέτουν άμεση κομψότητα σε ένα δωμάτιο. Τα spots μπορούν γρήγορα να φωτίσουν ένα έργο τέχνης ή έναν τοίχο – γκαλερί και αντικαθιστώντας ένα κεντρικό φωτιστικό με έναν νέο πολυέλαιο ή κρεμαστό κόσμημα, μπορείτε να δώσετε στο δωμάτιό σας μια επαγγελματικά τελειωμένη εμφάνιση.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΥ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε το απόλυτο σπίτι σας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία. Αναζητάτε λύσεις για τον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας;

Η εταιρία μας προβαίνει σε μελέτη και απεικόνιση της μορφής των δωματίων, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των επιλογών σας! Το πρώτο βήμα είναι η κατανόηση των επιθυμιών σας και αυτό που αναζητάτε από το χώρο σας. Μπορούμε να ρυθμίσουμε μία επίσκεψη στο χώρο σας, ή μπορείτε να έρθετε στα καταστήματά μας έχοντας μαζί σας την κάτοψη και φωτογραφίες. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να καταλάβουμε το στυλ και τις προτεραιότητές σας, και να λάβουμε υπόψη σημαντικές πληροφορίες για εσάς και το χώρο σας.