Η δύναμη μίας εικόνας… στη κρεβατοκάμαρα

«Sleep is the best meditation» Dalai Lama.

Η κρεβατοκάμαρα και η αξία ενός βαθύ και ποιοτικού ύπνου έχουν μία αλληλένδετη σχέση, η οποία μπορεί να ενδυναμωθεί ή να αποδυναμωθεί αν δεν δώσουμε τη δέουσα σημασία.

Κλειδί στη δημιουργία ενός χώρου, που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές, πρακτικές, πνευματικές και ψυχολογικές μας ανάγκες, είναι η αποτύπωση του ψυχισμού μας στη μορφή και την ενέργεια του δωματίου.

Το «design», όπως είχε σημειώσει ο industrial designer George Nelson, είναι μια εκδήλωση της ικανότητας του ανθρώπινου πνεύματος να ξεπερνά τους περιορισμούς του.

Αυτή είναι και η αφετηρία από όπου πρέπει να ξεκινά κάθε διακοσμητική ιδέα, εφαρμόζοντας την απλότητα ή αντίστοιχα την πολυπλοκότητα που αναζητάμε και δίνοντας τελικά το αποτέλεσμα που θα μας αντιπροσωπεύει απόλυτα και θα εξυπηρετεί τις εσωτερικές μας ανάγκες.

Η δύναμη μίας εικόνας και το πώς μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία μας είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας.
Μία φωτοταπετσαρία στο κεντρικό τοίχο του υπνοδωματίου μας, δίπλα ή στο προσκεφάλι του κρεβατιού μπορεί να δημιουργήσει μία ιδιαίτερα γαλήνια, αλλά και ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ιδίως αν απεικονίζει ένα δάσος, μία ήρεμη ακρογιαλιά ή κάποιο άλλο τοπίο της προτίμησής μας.

Η εξέλιξη της φωτογραφίας μπορεί να αποδώσει πλέον ιδανικά τέτοια τοπία, τα οποία αν συνδυαστούν αρμονικά με τα υπόλοιπα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατάλληλες υφές υφασμάτων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα που να αποτελεί μία συνεχή απόδραση και ένα καταφύγιο από την μονότονη καθημερινότητα.

Για παράδειγμα, η φωτογραφική αποτύπωση ενός καταπράσινου δάσους, με ένα ρυάκι να τρέχει από έναν χαμηλό λόφο, δίπλα στο κρεβάτι μας, συνδυασμένο με ένα πλακάκι στο δάπεδο που να θυμίζει φυσικό ξύλο, με ένα κομοδίνο που στην ουσία να είναι ένας κομμένος κορμός δέντρου και με τον κατάλληλο φωτισμό για να το αναδεικνύει, μπορεί να είναι πραγματικά ότι μας λείπει και ότι χρειαζόμαστε για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, μέσα στη θαλπωρή του προσωπικού μας χώρου.

Τέλος, η επιλογή μίας φωτοταπετσαρίας, είναι ιδανική και για μικρά υπνοδωμάτια όπου δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε πολλά έπιπλα ή αντικείμενα, χαρίζοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, χωρίς να αφαιρεί καθόλου χώρο από τα περιορισμένα τετραγωνικά του δωματίου μας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *