Η βιβλιοθήκη στο χώρο του γραφείου

Η βιβλιοθήκη είναι μία πολύ όμορφη και πολύχρωμη νότα που μπορεί να επηρεάσει το ύφος ολόκληρου του χώρου.
Από τη πιο μεγάλη, μέχρι τη πιο μικρή, η βιβλιοθήκη χαρίζει στο χώρο τη ζεστασιά του ξύλου και την πρακτικότητα που απαιτεί η καθημερινότητά μας, ιδίως στην περίπτωση που συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακόμα και όταν έχουμε επιστρέψει στο σπίτι ή ακόμα και αν η εργασία μας κινείται εξ’ ολοκλήρου από το χώρο της οικίας μας.
Σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε, ο χώρος που εργαζόμαστε, είτε κατ’ εξαίρεση, είτε σε συνεχόμενη βάση, πρέπει να είναι διαμορφωμένος κατά τέτοιον τρόπο που να προωθεί τη συγκέντρωση και τη δημιουργία.
Αυτές οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις, έχουν σαν στυλοβάτες την αρχειοθέτηση και την τάξη των πληροφοριών, των στοιχείων και όλων όσων αφορούν ή σχετίζονται με το αντικείμενο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε. Η βιβλιοθήκη είναι το ιδανικό έπιπλο που μπορεί να κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη σε αυτόν τον τομέα, καθώς η τοποθέτηση όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την εργασία μας είναι μία πολύ απλή διαδικασία, αλλά ακόμα πιο εύκολη και πρακτική, είναι η εύρεση τους την στιγμή που θα τα χρειαστούμε, καθώς βρίσκονται σε ένα εμφανές σημείο και με μία γρήγορη ματιά μπορούμε να τα εντοπίσουμε χωρίς το άγχος της καθυστέρησης ή του χάους που συναντάμε ενίοτε μέσα σε συρτάρια.
Η δημιουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έμπνευση, γι’ αυτό και ο χώρος της εργασίας μας δεν πρέπει ποτέ να παραμελείτε και σίγουρα το ιδιαίτερο στυλ και η διακόσμηση είναι δύο απαραίτητα στοιχεία τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν από το σύνολο που έχουμε μπροστά μας ιδίως όταν βρισκόμαστε σε δημιουργικό οίστρο ή όταν η μέρα φέρει καμιά φορά μαζί της ένταση και φόρτο εργασίας που θα μας απασχολήσει για πολλές ώρες. Έτσι από την πιο μοντέρνα μέχρι την πιο κλασσική βιβλιοθήκη, η προσωπική επιλογή που θα κάνουμε για το χώρο μας, θα πρέπει να δένει αρμόνικα με τα υπόλοιπα έπιπλα ή να δημιουργεί μία καλόγουστη αντίθεση η οποία στο σύνολο θα συνυπάρχει αρμονικά με το ύφος του χώρου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *