Η βιβλιοθήκη στο σαλόνι

Η βιβλιοθήκη μέσα στο σαλόνι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο, το οποίο προσδίδει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτού που την έχει τοποθετήσει, καθώς πάνω στα ράφια της βρίσκονται οι προσωπικές επιλογές, ίσως και τα ενδιαφέροντα που αφορούν τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν μέσα στο συγκεκριμένο σπίτι.
Η βιβλιοθήκη σαν έπιπλο, μπορεί να είναι κάτι διακριτικό, σε μικρό μέγεθος και ύψος, μπορεί να είναι ογκώδες και ψηλό, μπορεί να είναι μοντέρνο ή κάτι κλασσικό και περίτεχνο.
Το χρώμα που επιλέγει κάποιος, συνήθως συνάδει με το χρώμα που έχουν τα υπόλοιπα έπιπλα μέσα στο σαλόνι ή μπορεί να έχει ένα τελείως διαφορετικό χρώμα, το οποίο να έρχεται όμως σε μία αρμονική αντίθεση με το υπόλοιπο σαλόνι.
Τις περισσότερες φορές η παρουσία μίας βιβλιοθήκης προσθέτει χρώμα μέσα στο σαλόνι. Τα πολύχρωμα βιβλία και τα υπόλοιπα αντικείμενα που ενδεχομένως την κοσμούν, δημιουργούν μία όμορφη και ζεστή εικόνα ακόμα και αν κάποιες φορές μπορεί τα αντικείμενα αυτά και τα βιβλία να είναι άναρχα τοποθετημένα. Μία βιβλιοθήκη, δίνει μία ιδιαίτερη άποψη μέσα στο σαλόνι ακόμα και όταν είναι λιτή και τα βιβλία στα ράφια της λιγοστά, ίσως σε κάποια σαλόνια αυτό το στυλ να ταιριάζει και περισσότερο, ιδίως αν μία τέτοια βιβλιοθήκη συνοδεύεται από φωτιστικά που αποτελούν μέρος του επίπλου ή από κάποια διακοσμητική συνήθως σκάλα για να θυμίζει λίγο κάτι από την αίγλη παλαιών επιβλητικών βιβλιοθηκών που δεν αποτελούσαν απλώς ένα μέρος του σαλονιού αλλά ήταν ο χώρος ο ίδιος.
Η βιβλιοθήκη τις περισσότερες φορές δίνει και διακοσμητικές λύσεις, αφού τα ράφια της μπορούν να φιλοξενήσουν αντικείμενα που να υπογραμμίζουν το υπόλοιπο στυλ του
σαλονιού, όποιο και να είναι αυτό.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *