Η αισθητική της Ποπ Αρτ στο σαλόνι σας

O αυθορμητισμός, η δημιουργική υπερβολή, η ανάλαφρη διάθεση, η σάτιρα, οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις και εν γένει η απόρριψη του παραδοσιακού, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Ποπ Αρτ αισθητικής.
Η ανέμελη και πολύχρωμη διακόσμηση, με τους τολμηρούς συνδυασμούς και το εναλλακτικό τρόπο έκφρασης, θα δώσει μία ξεχωριστή ζωντάνια στο σαλόνι σας, αλλάζοντας την διάθεσή σας και την καθημερινότητά σας.
Η μινιμαλιστική άποψη και η λειτουργική διακόσμηση αποτελούν το καμβά πάνω στον οποίον θα αποδώσετε τη δική Ποπ κουλτούρα.
Ξύλινα έπιπλα συνδυασμένα με χρωματιστά πλαστικά διακοσμητικά στοιχεία, φουτουριστικές καρέκλες, μαξιλάρες με μοτίβα γραφικών, πίνακες ή ταπετσαρίες με διάσημα πρόσωπα ή ήρωες από κόμιξ, αποτελούν μία συνταγή, η οποία θα εξασφαλίσει την πλήρη επιτυχία της εικόνας που θέλετε για το δικό σας σαλόνι.
Πάντοτε η Ποπ-Αρτ αντλούσε την έμπνευσή της από τις εικόνες της καταναλωτικής κοινωνίας και της λαϊκής κουλτούρας. Κωμικές ταινίες, διαφημίσεις, βιομηχανοποιημένα προϊόντα, αλλά και φωτογραφίες λαϊκών ειδώλων συνέθεταν το κίνημα που χαρακτηρίστηκε από τον ζωγράφο Ρίτσαρντ Χάμιλτον ως “δημοφιλές, προσωρινό, χαμηλού κόστους, βιομηχανικό, νεαρό, πνευματώδες, σέξι, γοητευτικό και Μεγάλη Επιχείρηση”.
Η Ποπ Αρτ υπηρέτησε την αποκαλούμενη μαζική κουλτούρα και συνδέθηκε με ένα είδος εμπορικής τέχνης που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό. Σε αντίθεση με πολλά προγενέστερα κινήματα της μοντέρνας τέχνης, η Ποπ Αρτ επέδειξε αδιαφορία σε δύσκολα, δυσνόητα ή περισσότερο εγκεφαλικά θέματα, τα οποία για τους καλλιτέχνες του κινήματος θεωρούνταν προϊόντα μίας διάθεσης ελιτισμού. Πίνακες με αναπαραστάσεις τενεκεδένιων κουτιών γνωστού αναψυκτικού, του Έλβις Πρίσλεϊ και της Μέριλιν Μονρόε ή ακόμα και θέματα δανεισμένα από τα αμερικανικά κόμιξ και τη διαφήμιση, αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της Ποπ Αρτ αισθητικής.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *